Karnıyarık Nasıl Yapılır

Karnıyarık Nasıl Yapılır

Karnıyarık Tarifi Malzemeler

  •  2 adet kuru soğan
  • 6 adet patlıcan
  • 300 gr.  yağlı kıyma
  • 2 diş sarımsak
  • 4 adet sivri biber
  • 2 adet domates
  • Biraz maydanoz
  • Karabiber
  • Tuz

Sosu için Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası

Üzeri için

  • 3 adet sivri biber
  • 6 adet çeri domates

Karnıyarık Nasıl Yapılır

Bu gün sizlere en sevdiğim yaz sebzelerden biri olan patlıcan la yaptığımız yanında cacığın eşlik ettiği karnıyarık tarifini vereceğim.

Bunun için alacalı soyduğumuz patlıcanları yıkadıktan sonra fırın tepsisine yan yana yerleştirip her yerini zeytinyağı ile yağlayalım.

Karnıyarık tarifi  için Patlıcanları yağ içinde kızartmak yerine fırında pişirmek daha hafif ve sağlıklı olmasını sağlayacak.

Daha iyi pişmesi için çatalla birkaç yerinden delip,  bıçakla ortasından bir kesik açıp fırında  200 derecede patlıcanlar biraz yumuşayana kadar pişirelim.

Karnıyarık Nasıl Yapılır
Karnıyarık Nasıl Yapılır

Fırından çıkarttığımız patlıcanların kestiğimiz kısmının ortasını çatalla ezelim.

Bir başka tavada içini hazırlamak için soğanları ince ince doğrayıp zeytinyağı ile pembeleştirelim.

Ardından kıymayı ilave edip suyunun salıp çekene kadar kavuralım.

Tuz ve karabiberle tatlandırın.

Ardından önce  sivri biberleri sonra da  domatesleri küp küp  doğradıktan sonra harcın içine ekleyip soteleyelim.

İki diş sarımsağı incecik doğrayıp ekleyin. Domatesler yumuşayana kadar kavurup ince doğranmış maydonozları da ekleyip  karıştırdıktan  sonra  ocaktan alın.

Hazırladığımız iç harcı  patlıcanların  kestiğimiz kısmına  kaşık yardımıyla alabildiği kadar koyup tepsiye yerleştirin.

Bir su bardağı sıcak suyun içine salçaları ve baharatları ekleyip salçaları karıştırarak sulandırın.

Hazırlanan sosu kaşık yardımıyla patlıcanların üzerine gezdirin.

Üzerlerini   domates ve biberle süsleyip fırında 200 derecede yaklaşık 15 dakika patlıcanlar iyice yumuşayana  kadar pişirip sıcakken servis yapın.

Karnıyarık tarifi  genelde zor bir yemek diye düşünülür, Karnıyarık Nasıl Yapılır diye ilk defa deneyenler fırında patılcanları pişirme işini doğru yaparsanız gerisi kolay. Patlıcanları kızartmak biraz yağlı olsa da çok lezzetli olur.

Afiyet olsun.

Benzer tarifler

Nohutlu Bamya Tarifi

0 12
Karnıyarık Nasıl Yapılır

0 13
Tavada Somon Balığı Tarifi

0 2234
Radika Salatası Tarifi

0 1873
Karnıyarık Nasıl Yapılır Karnıyarık Nasıl Yapılır