Karnıyarık Nasıl Yapılır

Çıktı al Çıktı al

Yazan:    |   Kategori: Et Yemekleri Tarifi, Yemek Tarifleri

1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (1 oy, puan: 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...
Yemek Tariflerini Paylaş

Karnıyarık nasıl yapılır ? Resimli anlatımı ile karnıyarık tarifi yapılışı nasıl olur. Karnı yarık yemeği hazırlanışı ve yapımı.

Malzemeler

  • 6 adet orta boy patlıcan
  • 2 adet büyük boy soğan
  • 300 gr kıyma
  • 4 adet büyük boy soğan
  • 2 çorba kaşığı salça
  • 3 diş sarımsak
  • patlıcanları kızartmak için sıvı yağ
  • tuz
  • karabiber
  • 2 bardak sıcak su

Karnıyarık Nasıl Yapılır

Öncelikle patlıcanları soyup derin bir kapta tuzlu suda bir süre bekletiyoruz patlıcanlar suda beklerken soğanları ve 3 diş sarımsağı küp küp doğruyoruz tencerenin içine sıvı yağ döküp soğanları ekliyoruz üzerine kıymayı ekliyoruz soğan ve kıyma biraz piştikten sonra salçayı ekliyoruz daha sonra küp küp doğradığımız domatesleri ekliyoruz karabiberi ve tuzunu da ekleyip tencerenin kapağını kapatıyoruz ocağın altını biraz kısıp pişmeye bırakıyoruz derin bir tavaya sıvı yağı döküp kızmasını bekliyoruz patlıcanları tuzlu sudan çıkarıp kuruluyoruz kuruladığımız patlıcanları çevirerek yağda kızartıyoruz kızaran patlıcanları havlu bir peçetenin üzerine alıp fazla yağını alıyoruz hazır olan patlıcanları fırın kabına alıp patlıcanları ortalarından bıçak yardımı ile yarıyoruz biraz aralayıp kıymalı soğanlı harcımızı kaşık yardımı ile patlıcanların içine dolduruyoruz 2 bardak sıcak suyun içine 1 kaşık salçayı eritip fırın kabına döküp fırın kabını fırına koyup 20 dakika kadar pişiriyoruz.

karnıyarık nasıl yapılır karnıyarık nasıl yapılır

Karnıyarık Nasıl Yapılır

Yorumlar


Yorumunuzun yanında istediğiniz resmin görünmesini istiyorsanız gravatar edinin!





yemek tarifleri tatlı tarifleri Pratik Tarifler meze tarifleri sebze yemekleri kek tarifleri

iftar yemek tarifleri