Karnıyarık Tarifi

Karnıyarık Tarifi

Patlıcanı sevenlere lezzetli bir yaz yemeği karnıyarık tarifi. Karnıyarık sunumu ve lezzeti ile hoş bir akşam yemeği. Karnıyarık nasıl yapılır? Karnıyarık hazırlanışı.

Malzemeler

  • 1 kilo patlıcan
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Süsleme için  5-6 adet yeşil sivri biber

İç harcı için;

  • Yarım kilo kıyma
  • 1 adet soğan
  • 3 adet domates
  • Yarım demet maydonoz
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 2 adet sivri biber

Karnıyarık Tarifi Yapılışı

Öncelikle patlıcanlarımızın kabuklarını bir kaç şerit halinde soyup, bir saat kadar tuzlu suda bekletiyoruz. Daha sonra yarım su bardağı yağın içinde güzelce kızartıyoruz. Bir yandan da karnıyarığımızın içini hazırlamak için ayrı bir tavada kıymamızın yanına diğer bütün iç malzemelerimizide ilave edip güzelce kavuruyoruz. Sonra bir fırın tepsisine patlıcanlarımızı koyup, ortalarını bir bıçak yardımıyla çizip içlerini oyuyoruz. Son olarakta hazırladığımız karışımımızı patlıcanlarımızın içine güzelce koyup, üzerlerini yeşil biberlerimizle süsleyip, daha önceden 180 derece ısıtılmış fırınımımıza yerleştiriyoruz. Yaklaşık 30 dk. içinde karnıyarığımız hazır. Şimdiden afiyet olsun.

karnıyarık yapılışı karnıyarık yapılışı

 

karnıyarık tarifi karnıyarık tarifi

Benzer tarifler

ızgara köfte tarifi

0 17

2 Yorum

Yorum Yap