Kedi Batmaz Tarifi

Kedi Batmaz Tarifi

Yazar -
0 43

Kedi batmaz tarifi
Malzemesi Hamuru için;

  • 2 bardak un
  • 3 bardak kadar su
  • 1 tutam tuz

Sosu için

  • 200 gram rendelenmiş keş
  • 200 gram tereyağı

Kedi Batmaz Tarifi Hazırlanışı

Üç bardak suyun içine bir tutam tuz atın ve unu suya boca edin. Tahta kaşık yardımı ile hızlıca karıştırın ve ocağın altını kısın. Yavaş yavaş 6-7 dakika pişirin. Bir süre (3-4 dakika kadar) bekleyin ve ıslak kaşıkla hamurdan parçalar koparıp servis tepsisine koyun. Tereyağında keşin yarısını sarartın ve üzerinde gezdirin, diğer yarısını da serpiştirerek servis yapın.

Benzer tarifler

beşamel soslu tavuk tarifi

0 234
islim kürdan kebabı tarifi

0 169
izmir menemen tarifi

0 93
biber dolması

0 36