Kelle Çorbası Tarifi

Kelle Çorbası Tarifi

Yazar -
0 15

Kelle çorbası nasıl yapılır ? Lezzetli çorba tarifleri, kelle çorbası tarifi yapılışı. Kolay tarifi ile kelle çorba hazırlanışı ve yapımı.

Malzemeler

  • 1 adet koyun başı (ayıklanmış eti)
  • 7 su bardağı haşlanan etin suyu
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı üzüm sirkesi
  • tuz

Kelle Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır

Koyunun kafasını düdüklü tencerede kellenin başını geçecek şekilde su doldurulur. 1 saat kadar pişiriyoruz daha sonra kafadaki etleri ayıklıyoruz. İstenirse çorbaya beyinde eklenebilir. Kelleyi haşladığımız suyu başka bir tencereye alıp içine ayıklanan etler eklenir. Ocağın altı açılır çorba kaynamaya başlayınca terbiyesi yapılır.

Terbiye için 3 yemek kaşığı un, bir çay bardağı soğuk su ile karıştırılır. Topak kalmayana kadar tencerenin içine ilave edilirken de sürekli karıştırılır. Terbiyesi eklendikten sonra 15 dakika daha kaynamaya bırakılır. Tuzu da eklenip altı kapatılır. Başka bir kabın içine sirke konulur. Üzerine rendelenen sarımsaklar eklenir, Çorbanın yanında da servis edilebilir isteğe göre çorbanın üzerine eklenebilir (çorbaya ayrıca yağ eklemedim çünkü kellenin yağının yeterli olduğunu düşünüyorum. İstenirse kırmızı biberli yağ yakılıp üzerinde gezdirilebilir). Afiyet olsun.

kelle çorbası tarifi

Benzer tarifler

0 33

1 35

Yorum Yok

Yorum Yap