Kemik Haşlama Tarifi

Çıktı al Çıktı al

Yazan:    |   Kategori: Et Yemekleri Tarifi, Yemek Tarifleri

1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (1 oy, puan: 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...
Yemek Tariflerini Paylaş

Kurban eti haşlama tarifi. Kemik haşlama tarifimiz özellikle kurban bayramı yemek tarifi olarak düşünebiliriz. Lezzetli bir şekilde eti fazla parçalamadan tadını koruyarak sunmak isterseniz, et haşlama tarifi tam size göre.

Malzemeler

  • Oğlak kemiği
  • Tuz
  • Karabiber
  • Su

Kemik Haşlama Tarifi Yapılışı

Avuç içi büyüklüğündeki oğlak kemikleri, büyükçene bir tencerede susuz bir şekilde arasıra karıştırılarak kavrulur. Bu işlem kısık ateşte biraz uzun bir sürede yapılır. Kebap şeklinde kızaran kemiklere üstünü kaplayacak kadar kaynar su ilave edilip kısık ateşte et kemikten ayrılıncaya kadar pişirilir. Pişen kemiklerimize tuz ilave edip servise alırken karabiber ve limon sıkarak tatlandırabiliriz.

NOT: Özellikle kurban bayramlarında irice olan kemikleri bu şekilde pişirebiliriz.

kemik haşlama tarifi kemik haşlama tarifi

Kemik Haşlama Tarifi

Yorumlar


Yorumunuzun yanında istediğiniz resmin görünmesini istiyorsanız gravatar edinin!





yemek tarifleri tatlı tarifleri Pratik Tarifler meze tarifleri sebze yemekleri kek tarifleri

iftar yemek tarifleri