Kemik Haşlama Tarifi

Kemik Haşlama Tarifi

Kurban eti haşlama tarifi. Kemik haşlama tarifimiz özellikle kurban bayramı yemek tarifi olarak düşünebiliriz. Lezzetli bir şekilde eti fazla parçalamadan tadını koruyarak sunmak isterseniz, et haşlama tarifi tam size göre.

Malzemeler

  • Oğlak kemiği
  • Tuz
  • Karabiber
  • Su

Kemik Haşlama Tarifi Yapılışı

Avuç içi büyüklüğündeki oğlak kemikleri, büyükçene bir tencerede susuz bir şekilde arasıra karıştırılarak kavrulur. Bu işlem kısık ateşte biraz uzun bir sürede yapılır. Kebap şeklinde kızaran kemiklere üstünü kaplayacak kadar kaynar su ilave edilip kısık ateşte et kemikten ayrılıncaya kadar pişirilir. Pişen kemiklerimize tuz ilave edip servise alırken karabiber ve limon sıkarak tatlandırabiliriz.

NOT: Özellikle kurban bayramlarında irice olan kemikleri bu şekilde pişirebiliriz.

kemik haşlama tarifi kemik haşlama tarifi

Benzer tarifler

fırında soslu tavuk tarifi

0 24
ızgara köfte tarifi

0 28

Yorum Yok

Yorum Yap