Kemik Haşlama Tarifi

Kemik Haşlama Tarifi

Yazar -
0 1322

Kurban eti haşlama tarifi. Kemik haşlama tarifimiz özellikle kurban bayramı yemek tarifi olarak düşünebiliriz. Lezzetli bir şekilde eti fazla parçalamadan tadını koruyarak sunmak isterseniz, et haşlama tarifi tam size göre.

Malzemeler

  • Oğlak kemiği
  • Tuz
  • Karabiber
  • Su

Kemik Haşlama Tarifi Yapılışı

Avuç içi büyüklüğündeki oğlak kemikleri, büyükçene bir tencerede susuz bir şekilde arasıra karıştırılarak kavrulur. Bu işlem kısık ateşte biraz uzun bir sürede yapılır. Kebap şeklinde kızaran kemiklere üstünü kaplayacak kadar kaynar su ilave edilip kısık ateşte et kemikten ayrılıncaya kadar pişirilir. Pişen kemiklerimize tuz ilave edip servise alırken karabiber ve limon sıkarak tatlandırabiliriz.

NOT: Özellikle kurban bayramlarında irice olan kemikleri bu şekilde pişirebiliriz.

kemik haşlama tarifi kemik haşlama tarifi

Benzer tarifler

kuzu etli nohut yemeği tarifi

0 425
kolay un helvası tarifi

0 744
tantuni nasıl yapılır

0 530
Kemik Haşlama Tarifi Kemik Haşlama Tarifi

Yorum Yok

Yorum Yap