Keşkek Nasıl Yapılır

Keşkek Nasıl Yapılır

Keşkek nasıl yapılır? Keşkek tarifi hazırlanışı nasıl olur? Resimli ve kolay bir tarif, geleneksel lezzet. Keşkek yapılışı pratiktir.

Malzemeler

  • Yarım kg.buğday
  • 1 tavuk göğüs kısmı
  • 2.5 lt.su
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz

Üzerine sos için

  • Çeyrek çay bardağı sıvıyağ
  • 1.5 yemek kaşığı domates yada acı biber salçası

Keşkek Nasıl Yapılır Yapılışı

Buğdayı geceden ıslayalım. Ertesi gün tavuğun göğüs kısmını ve buğdayları bir tencereye alalım. Üzerine suyumuzu ilave ederek pişmeye bırakalım. Arasıra karıştırarak buğdaylar iyice yumuşayıncaya ve etle karışıncaya kadar pişirelim. Bu süre genellikle 1.5 saat civarıdır. Keşkeğin suyu bitmeye başladığında eğer tam pişmediyse ılık su ilavesi yapılabilir. Ocaktan indirmeden önce tuz katıp tahta kaşığın tersi ile keşkeği dövelim. Bunun amacı keşkeği sakız kıvamına getirmektir. Servis yapılacağı zaman isteğe göre sıvıyağ yada tereyağda salça kavurup üstüne dökebiliriz, afiyet olsun.

keşkek nasıl yapılır keşkek nasıl yapılır

Benzer tarifler

fırında soslu tavuk tarifi

0 15
ızgara köfte tarifi

0 22

Yorum Yok

Yorum Yap