Kıbrıs Tatlısı Tarifi

Kıbrıs Tatlısı Tarifi

Kıbrıs tatlısı nasıl yapılır? Konuklarınız için özel bir lezzet sunmak istiyorsanız kıbrıs tatlısı tarifimizi denemelisiniz. Kıbrıs tatlısı yapılışı.

Malzemeler

  • üç adet yumurta
  • bir su bardağı galeta unu
  • bir çay bardağı sıvı yağ
  • bir çay bardağı şeker
  • bir su bardağı dövülmüş ceviz
  • bir paket kabartma tozu
  • bir su bardağı hindistan cevizi

kreması için;

  • bir litre süt
  • bir su bardağı nişasta
  • bir çay bardağı şeker
  • bir paket kremşanti

şerbeti için;

  • iki su bardağı su
  • bir buçuk  su bardağı şeker
  • bir paket vanilya

üzeri için;

  • hindistan cevizi

Kıbrıs Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır

İlk olarak şerbeti hazırlıyoruz, şerbetimiz kaynadıktan sonra içine bir paket vanilya atıp bir taşım daha kaynatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Şerbet soğurken kek harcımızı hazırlamaya geçiyoruz. İlk olarak şeker ve yumurtaları güzelce çırpıyoruz. Sonra diğer malzemeleri ilave edip çırpmaya devam ediyoruz. Kekimizi büyük boy kare borcama koyup önceden ısıtılmış 170 derecedeki fırında pişiriyoruz. Kek pişerken muhallebisi için kremşanti hariç tüm malzemeleri tencereye koyup kısık ateşte sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Ocaktan indirdikten sonra biraz soğumasını bekliyoruz ve bir paket kremşanti içine koyup mikserle çırpıyoruz. Pişen keki fırından çıkartıp şerbetiyle ıslatıyoruz.  Biraz ılıdıktan sonra kremayı üzerine onun üstünede hindistan cevizi serpip, üç dört saat buzdolabında bekletiyoruz. Bir gece dinlendirmenizi tavsiye ederim tadı daha lezzetli oluyor. Afiyet olsun.

kıbrıs tatlısı tarifi

Benzer tarifler

tiramisu yapılışı

0 36
kabak tatlısı yapılışı

0 38
paşa lokumu tarifi

0 184

Yorum Yok

Yorum Yap