Kiraz Tatlısı Tarifi

Çıktı al Çıktı al

Yazan:    |   Kategori: Meyve Tatlıları Tarifleri, Pratik Tarifler, Tatlı Tarifleri

1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (10 oy, puan: 4,90 / 5)
Loading ... Loading ...
Yemek Tariflerini Paylaş

Bisküvi tatlısı nasıl yapılır? Petibör bisküvi tatlısı nasıl olur? Pratik bisküvi tatlısı yapımı, hazırlanışı. Nefis bir tatlı kiraz tatlısı tarifi.

Malzemeler

  • 1 paket çifte kavrulmuş  bisküvi
  • 1  su bardağı pudra şekeri (yarısı üstüne serpmek için yarısı da içine koymak için çok tatlı olmasını isterseniz şeker miktarını arttırabilirsiniz)
  • Yarım çay kaşığı kırmızı gıda boyası
  • 150 gr margarin veya tereyağı
  • Çam ağcı yaprağı çiftli 20-30 tane

Kiraz Tatlısı Tarifi Hazırlanışı

Bisküvilerimizi rondo yardımı ile ya da elimizle  ufalayarak un haline getirelim. Ufalanan bisküvilerimizin içine yağımızı  ve şekerimizi ilave edelim ve hamur haline getirelim. Hazır olan hamurumuza gıda boyamızı katalım ve rengini verelim daha sonra kiraz büyüklüğünde yuvarlaklar yapalım. Tepsimize pudra şekerini dökelim ve toplarımızı bulayalım. Buladığımız kiraz toplarını servis tabağımıza alalım ve çam ağcı yapraklarından saplarını yaparak 2-3 saat dolapta bekletelim. Nefis tatlımız ervise hazırdır. Afiyet olsun.

kiraz tatlısı yapılışı kiraz tatlısı yapılışı

 

kiraz tatlısı tarifi kiraz tatlısı tarifi

Kiraz Tatlısı Tarifi

Yorumlar


Yorumunuzun yanında istediğiniz resmin görünmesini istiyorsanız gravatar edinin!





yemek tarifleri tatlı tarifleri Pratik Tarifler meze tarifleri sebze yemekleri kek tarifleri

iftar yemek tarifleri