Kiraz Tatlısı Tarifi

Kiraz Tatlısı Tarifi

Bisküvi tatlısı nasıl yapılır? Petibör bisküvi tatlısı nasıl olur? Pratik bisküvi tatlısı yapımı, hazırlanışı. Nefis bir tatlı kiraz tatlısı tarifi.

Malzemeler

  • 1 paket çifte kavrulmuş  bisküvi
  • 1  su bardağı pudra şekeri (yarısı üstüne serpmek için yarısı da içine koymak için çok tatlı olmasını isterseniz şeker miktarını arttırabilirsiniz)
  • Yarım çay kaşığı kırmızı gıda boyası
  • 150 gr margarin veya tereyağı
  • Çam ağcı yaprağı çiftli 20-30 tane

Kiraz Tatlısı Tarifi Hazırlanışı

Bisküvilerimizi rondo yardımı ile ya da elimizle  ufalayarak un haline getirelim. Ufalanan bisküvilerimizin içine yağımızı  ve şekerimizi ilave edelim ve hamur haline getirelim. Hazır olan hamurumuza gıda boyamızı katalım ve rengini verelim daha sonra kiraz büyüklüğünde yuvarlaklar yapalım. Tepsimize pudra şekerini dökelim ve toplarımızı bulayalım. Buladığımız kiraz toplarını servis tabağımıza alalım ve çam ağcı yapraklarından saplarını yaparak 2-3 saat dolapta bekletelim. Nefis tatlımız ervise hazırdır. Afiyet olsun.

kiraz tatlısı yapılışı kiraz tatlısı yapılışı

 

kiraz tatlısı tarifi kiraz tatlısı tarifi

Benzer tarifler

kabak tatlısı yapılışı

0 37
paşa lokumu tarifi

0 183
tavada sosis yapılışı

0 35
keşkül tarifi

0 54

Yorum Yok

Yorum Yap