Kısır Nasıl Yapılır

Çıktı al Çıktı al

Yazan:    |   Kategori: Meze Tarifleri, Meze Tarifleri 2, Pratik Tarifler

1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (2 oy, puan: 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...
Yemek Tariflerini Paylaş

Kısır nasıl yapılır ? Pratik kısır tarifi yapılışı. Resimli ve kolay kısır hazırlanışı tarifleri anlatımı ile hemen deneyin. Kısır yapımı nasıl olur?

Malzemeler

  • ince bulgur-2 bardak
  • sıcak su-2 bardak
  • domates salçası-1 kaşık
  • biber salçası-bir kaşık
  • domates-3 adet
  • turşu-3 adet
  • kuru soğan-1 adet
  • taze nane-1 avuç
  • taze soğan-3-4 adet
  • pul biber- 1 yemek kaşığı
  • kuru nane-1 yemek kaşığı
  • zeytin yağı-yarım çay bardağı
  • limon suyu-1 kahve fincanı
  • nar ekşisi
  • tuz

Kısır Nasıl Yapılır

Taze soğanları, domates, turşu ve taze naneyi küçük küçük doğrayın salata kabına alın ve şimdilik üstünü kapatın.

Geniş yayvan bir kaba 2 bardak ince bulgur ve 2 bardak sıcak su koyun arada bir karıştırarak bulgurun suyunu çekmesini bekleyin.

Kuru soğanı ince ince kesin ve bir tavaya zeytin yağı koyarak harmanlayın. Soğan yumuşadıktan sonra bir kaşık biber salçası ve bir kaşık domates salçası ekleyin ve iyice karıştırın. En son pul biber ekleyin ve hemen altını kapatın.

Suyunu çekmiş ve kabarmış bulguru kalan malzemelerin yanına salata kabına alın üzerine daha soğumamış salçalı soğanı, limon suyunu, nar ekşisini, tuzunu, kuru naneyi ekleyin ve tüm malzemeleri iyice karıştırın. Afiyet olsun.

kısır nasıl yapılır

Kısır Nasıl Yapılır

Yorumlar


Yorumunuzun yanında istediğiniz resmin görünmesini istiyorsanız gravatar edinin!





yemek tarifleri tatlı tarifleri Pratik Tarifler meze tarifleri sebze yemekleri kek tarifleri

iftar yemek tarifleri