Kısır Tarifi

Çıktı al Çıktı al

Yazan:    |   Kategori: Meze Tarifleri, Pratik Tarifler

1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (1 oy, puan: 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...
Yemek Tariflerini Paylaş

Kısır nasıl yapılır? Evde pratik ve kolay kısır yapılışı. Ara öğünlerde veya meze olarak nefis bir kısır tarifi. Resimli anlatımıyla kısır hazırlanışı nasıl olur?

Malzemeler

  • 500 gr ince bulgur
  • 7-8 yaprak marul
  • 1,5 limon suyu
  • 1,5 çorba kaşığı biber salçası
  • yarım demet maydanoz
  • 4-5 adet taze soğan
  • zeytinyağı
  • tuz
  • kimyon
  • sumak
  • 2 adet domates
  • karabiber
  • 2 adet sivri biber
  • kırmızı biber
  • tuz
  • pul biber

Kısır Tarifi Hazırlanışı

Bulgurları ayıklayıp bir kaba alıyoruz, üzerine iki parmak geçecek şekilde kaynak suyu döküp kabın kapağını kapatıyoruz ve bulgurların şişmesini bekliyoruz. Diğer taraftan bütün malzemeleri yıkatıp sırasıyla doğruyoruz. Hepsini bir kabın içine alıyoruz. Bulgurlar da şiştikten sonra bulgurların içine 1,5 kaşık biber salçasını, 1,5 limonun suyunu, tuzunu ve bütün baharatları katıp iyice karıştırıyoruz. Doğradığımız yeşillikleri de bulgura karıştırıp üzerine zeytin yağını gezdiriyoruz. Biraz daha karıştırıp en son üzerine domatesleri doğruyoruz. Servis tabağına alıyoruz ve afiyet olsun.

kısır tarifi kısır tarifi

Kısır Tarifi

Yorumlar


Yorumunuzun yanında istediğiniz resmin görünmesini istiyorsanız gravatar edinin!





yemek tarifleri tatlı tarifleri Pratik Tarifler meze tarifleri sebze yemekleri kek tarifleri

iftar yemek tarifleri