Kıymalı Mantı Tarifi

Çıktı al Çıktı al

Yazan:    |   Kategori: Genel

1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (4 oy, puan: 4,75 / 5)
Loading ... Loading ...
Yemek Tariflerini Paylaş

Kıymalı mantı tarifi. Kıymalı mantı nasıl yapılır? Pratik ve kolay mantı yapılışı nasıl olur? Etli mantı hazırlanışı resimli ve basit anlatımıyla.

Malzemeler

Hamuru için;

  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık su
  • tuz
  • 1 adet yumurta

 İç harcı için;

  • 250 gr kıyma
  • 1 adet soğan
  • karabiber
  • tuz

Pişirmek için;

  • 1 litre sıcak su

Sosu için; 

  • 2 diş sarımsak
  • yeteri kadar yoğurt

Kıymalı Mantı Tarifi Hazırlanışı

3 su bardağı unu kabımıza alıyoruz ortasına yumurta için yer açıp bir adet yumurtayı kırıyoruz üzerine bir miktar tuz ekleyip yavaş yavaş ılık suyu ilave ediyoruz hamurumuz kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz. Hamurumuz ne çok sert olmalı ne de  çok yumuşak olmalı daha sonra hamurumuzu dinlenmesi için buzdolabına kaldırıyoruz. İçini hazırlamaya başlıyoruz kıymamızın içine bir adet soğanı rendeliyoruz tuzunu karabiberini ekleyip karıştırıyoruz buzdolabında bekleyen hamurumuzu alıp eşit bezelere ayırıp o bezeleri tek tek açmaya başlıyoruz hamurumuz ne çok kalın olmalı ne de çok ince olmalı açma işlemi bittikten sonra bıçak yardımı ile eşit ölçülerde kesip kareler elde ediyoruz bu hamurların içine kıymalı içimizden koyup kapatıyoruz bu işlemi hamurlar bitene kadar tekrarlıyoruz daha sonra kaynamakta olan suyumuzun içine mantıları atıp 15-20 dakika kadar pişiriyoruz pişen mantıları sudan çıkarıp servis tabağına alıp üzerine sarımsaklı yoğurdumuzu ekliyoruz isteğe göre üzerine kırmızı biberli yağda gezdirilebilirsiniz. Afiyet olsun.

kıymalı mantı hazırlanışı kıymalı mantı hazırlanışı

 

kıymalı mantı yapılışı kıymalı mantı yapılışı

 

kıymalı mantı tarifi kıymalı mantı tarifi

 

Kıymalı Mantı Tarifi

Yorumlar


Yorumunuzun yanında istediğiniz resmin görünmesini istiyorsanız gravatar edinin!





yemek tarifleri tatlı tarifleri Pratik Tarifler meze tarifleri sebze yemekleri kek tarifleri

iftar yemek tarifleri