Kıymalı Pide Tarifi

Çıktı al Çıktı al

Yazan:    |   Kategori: Et Yemekleri Tarifi, Yemek Tarifleri

1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (2 oy, puan: 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...
Yemek Tariflerini Paylaş

Evde pide nasıl yapılır? Kıymalı, etli pide tarifi nasıl olur? Kıymalı pide tarifi resimli ve kolay anlatımıyla pide tarifimiz.

Malzemeler

içi için;

  • 250 gr dana kıyma
  • 2 adet soğan
  • 2 adet domates
  • 3 adet yeşil biber
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • baharatlar

hamuru için;

  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 adet yaş maya
  • 2 yemek kaşı sıvı yağ
  • 25 gr erimiş margarin
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı şeker
  • 1 yumurta akı
  • sarısı üzerine sürülecek

Kıymalı Pide Tarifi Yapılışı

Önce hamurumuzu karmak için unumuzu tuzumuzu şekerimizi yumurta akını kabın içine alıyoruz mayamızı ılık süt ile eritiyor onu da kabın içine alıyoruz hamuru yoğurup dinlenmeye bırakıyoruz üzerine nemli bir bez örtüyoruz içini hazırlamaya başlıyoruz soğanlarımızı küp küp doğrayıp kavurmaya başlıyoruz daha sonra sırasıyla kıymayı biberleri domatesi tuzu ve baharatları ekliyoruz kavrulması için ocak üzerinde bırakıp arada bir karıştırıyoruz kavrulan malzemeleri soğuması için kenara alıyoruz mayalanan hamurumuzu eşit parçalara ayırıyoruz pidelerin büyüklüğüne göre parçaları bölüyoruz hamurları açıyoruz yaprak şeklinde kesiyoruz kenarlarından içe doğru kıvırıp iç malzemeyi orta kısma yerleştiriyor isteğe göre harcın üzerine yumurta kırılabilir kıvırdığımız hamurun üst kısımlarına yumurta sarısı sürüyoruz 200 derecede önceden ısıttığımız fırında üst kısım kızarana kadar fırında bekletiyoruz çıkardıktan sonra hamurun kenar kısımlarına margarin sürüyoruz daha yumuşak olması açısından dilimleyip servis yapıyoruz.

kıymalı pide tarifi kıymalı pide tarifi

Kıymalı Pide Tarifi

Yorumlar


Yorumunuzun yanında istediğiniz resmin görünmesini istiyorsanız gravatar edinin!





yemek tarifleri tatlı tarifleri Pratik Tarifler meze tarifleri sebze yemekleri kek tarifleri

iftar yemek tarifleri