Kol Böreği Tarifi

Çıktı al Çıktı al

Yazan:    |   Kategori: Börek Tarifleri, Hamurişi Tarifleri

1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (3 oy, puan: 2,67 / 5)
Loading ... Loading ...
Yemek Tariflerini Paylaş
kol böreği tarifi

kol böreği tarifi

Malzemeler:

  • 1 çay bardağı su
  • 1 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı çiçekyağı
  • aldığı kadar un

İçinin Malzemeleri:

  • 1 adet yumurta
  • 1 adet kuru soğan
  • 250 gr. kıyma
  • yarım çay bardağı çiçekyağı
  • 2-3 dal maydanoz
  • 200 gr. peynir

Kol Böreği Tarifi:

Yağı, yoğurdu, tuzu, yumurtayı, suyu ve alabildiği kadar unu kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun, hamuru 6 parçaya bölün ve nişasta ile açın. Açtığınız yufkaların üzerine elinizle yağı sürün. Açmış olduğunuz hamuruların içine isteğe göre peynir veya kıyma  koyabilirsiniz.

Kıymalı yapmak için bir tavaya yağı koyun, küçük doğranmış soğanı koyup kavurun. Daha sonra kıymayı ekleyin az biraz daha kavurun.

Peynirli yapmak için  bir kaba yumurtayı kırın içine ezilmiş peyniri koyun ve kıyılmış maydanozları ekleyerek karıştırın. Hazır olan hamurların içine kıyma harcından yada peynir  koyarak dolayın ve yağlanmış fırın tepsisine dizin, böreklerin üzerine bir fırçayla yumurta sarısını sürün ve fırında kızarıncaya kadar  pişirin.

kol böreği tarifi

kol böreği tarifi

Kol Böreği Tarifi

Yorumlar

Yazı yoruma kapalı.

yemek tarifleri tatlı tarifleri Pratik Tarifler meze tarifleri sebze yemekleri kek tarifleri

iftar yemek tarifleri