Kolay Ekler Tarifi

Çıktı al Çıktı al

Yazan:    |   Kategori: Tatlı Tarifleri, Tatlı Tarifleri 2

1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (1 oy, puan: 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...
Yemek Tariflerini Paylaş

Kolay ekler nasıl yapılır ? Ev yapımı ekler tatlısı yapımı oldukça kolaydır. Resimli ve pratik bir tatlı, kolay ekler tarifi. Ekler tatlısı yapılışı ve hazırlanışı nasıl olur?

Malzemeler

  • un-350 gram
  • tereyağ-100 gram
  • yumurta-5 adet
  • şeker-75 gram
  • tuz-yarım çay kaşığı
  • su-250 ml
  • krem Şanti
  • süt

Kolay Ekler Tarifi Nasıl Yapılır

Tencereye tereyağ koyarak eritiyoruz. Su tuz ve şeker ekliyoruz ve suyun kaynamasını bekliyoruz. Su kaynadıktan sonra un ekliyoruz bir karıştırıyoruz ve tencereyi ocaktan alıyoruz. Karıştırmaya devam ederek pürüzsüz bir hamur elde ediyoruz. Hamuru soğumaya bırakıyoruz.

Çırpma kabında 5 adet yumurtayı çırpıyoruz. Yumurtayı azar azar dökerek tahta kaşık yardımıyla hamura yedirmeye çalışıyoruz. Hamur kıvamına gelince karıştırmayı bırakabiliriz.

Fırını 220 dereceye ayarlıyoruz. Tepsiye yağlı kağıdı seriyoruz. Eklere şekil vermek için şanti torbasını kullanıyoruz.(isterseniz normal ekler gibi şekil verin, ben yuvarlak şeklini tercih ettim )

Isınmış fırında 20 dakika kadar pişiriyoruz sonra dereceyi 180 kadar indiriyoruz ve 10 dakika kadar daha tutuyoruz. Pişmiş ekleri biraz soğumaya bırakıyoruz. Bu arada krem şantiyi soğuk süt ile çırpıyoruz ve buz dolaba 15-20 dakikaya koyuyoruz. Eklerin hepsini yatay olarak ikiye bölüyoruz. Krem torbasıyla ortasını şanti ile dolduruyoruz. Eklerimiz hazır. Afiyet olsun!

Not: İsteğe göre üzerini çikolata sosla süsleyebilirsiniz ve şanti yerine farklı ev yapımı kremi kullanabilirsiniz.

ekler nasıl yapılır ekler nasıl yapılır

 

kolay ekler tarifi kolay ekler tarifi

Kolay Ekler Tarifi

Yorumlar


Yorumunuzun yanında istediğiniz resmin görünmesini istiyorsanız gravatar edinin!





yemek tarifleri tatlı tarifleri Pratik Tarifler meze tarifleri sebze yemekleri kek tarifleri

iftar yemek tarifleri