Kolay Kol Böreği Tarifi

Çıktı al Çıktı al

Yazan:    |   Kategori: Börek Tarifleri

1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (1 oy, puan: 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...
Yemek Tariflerini Paylaş

Kolay kol böreği tarifi nasıl yapılır ? Börek tarifimiz 6 kişilik, hazırlama süresi ise 20 dk. Pratik ve kolay kol böreği hazırlanışı, yapılışı, tarifi, nasıl olur? Resimli tarifi ile kol böreği tarifi.

Malzemeler

  • 6 adet yufka
  • Zeytinyağı
  • Su
    İç Malzemesi
  • 5-6 adet haşlanmış patates
  • 1 adet kuru soğan
  • Tuz, pulbiber, salça

Kolay Kol Böreği Tarifi Nasıl Yapılır

İç malzemesi için patatesleri haşladıktan sonra eziyor veya rendeliyoruz. Tencereye 1-2 kaşık sıvı yağ ve küçük küçük doğradığımız soğanları da ekleyerek kavuruyoruz. Hemen ardından salçayı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. En son patatesi ve baharatlarınıda ekleyip 5dk. kavurduktan sonra soğumaya bırakıyoruz. (Dilerseniz bu karışımın içine yine kavrulmuş kıymada koyabilirsiniz.

İlk yufkamızı alıp tezgahın üzerine seriyoruz. Sonra her yerini zeytinyağı ile yağlıyoruz. Fırça yardımı ile yapabilirsiniz. Daha sonra bir kasenin içindeki suyu elimiz ile yufkanın üzerine serpiyoruz. Yufkanın bir kenarını içe doğru çok az katladıktan sonra katladığımız yerin üzerine iç malzemesini koyuyoruz. Rulo yaparak tepsimize içten dışa doğru kıvırarak yerleştiriyoruz. Her yufkayı tepsi dolana kadar bu şekilde yaptıktan sonra böreğin üzerine fırça yardımı ile zeytinyağını sürüp 180 derece fırına veriyoruz. Nar gibi kızarana kadar pişirip afiyetle yiyoruz.

kolay kol boreği tarifi kolay kol boreği tarifi

Kolay Kol Böreği Tarifi

Yorumlar


Yorumunuzun yanında istediğiniz resmin görünmesini istiyorsanız gravatar edinin!





yemek tarifleri tatlı tarifleri Pratik Tarifler meze tarifleri sebze yemekleri kek tarifleri

iftar yemek tarifleri