Etli Börek Tarifi

Yazan:  
Kategori: Genel

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (1 oy, puan: 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...

Hem hamurişi hemde et sevenler için etli börek tarifi. Çıtır çıtır bir börek olan etli böreğimiz yapılışı bakımından kolay bir tariftir. Etli börek nasıl yapılır ?

Etli Börek Tarifi Malzemeleri

  • 1 su bardağı süt
  • 1 yumurta
  • Yarım su bardağı sıvıyağ
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı dolusu tuz
  • 1 kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Yukarıdaki malzemeleri karıştırıp iyice yoğurun. Bir saat dinlendirin beze yapıp çok az nişasta eklenmiş un ile tek tek açıyoruz.

İç harç

  • 1 kilo yağsız kuzu eti
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 kilo soğan
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tuz

Etli Börek Tarifi

Kuzu etinin hiç yağı kalmıyacak şekilde temizleyin tereyağ ile kavurun. Başka bir tencerede rendelenen yada robottan geçen soğanı sıvıyağ ile kavurun. Sonra et ile soğanı ve tuz ile karıştır, ocakta 5 dakika daha pişirin. Soğumaya bırakın. Her açılan yufkaya 2 yemek kaşığı iç harç atın. Küçük tepsi 18 kat, büyük tepsi 23 kat üzerine 4 bezeyi boş koy. Dilimle ve 1 yemek kaşığı sıvıyağ gezdir fırında pişir.

etli börek tarifi

Çiğ Börek Tarifi

Yazan:  
Kategori: Genel

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (2 oy, puan: 4,00 / 5)
Loading ... Loading ...

Sevilen börek tariflerinden biriside çiğ börek tarifi dir. Özellikle yazları bodrum türkbükü ne gidenler çiğ böreğin adını ve tadını iyi bilirler.

Çiğ Börek Malzemeleri

  • un-4 bardak
  • tuz-1 çay kaşığı
  • su-1 su bardaktan biraz fazla
  • sıvıyağı-8 yemek kaşığı
  • şeker-1 çay kaşığı
  • kıyma-600 gram
  • yarım bardak et bulyonu
  • soğan-1 adet
  • tuz,karabiber,isteğe göre maydanoz

Çiğ Börek Tarifi

Önce kıymayı hazırlıyoruz. İçine tuz karabiber ve isteğe göre ince kıyılmış maydanoz ekleyerek iyice karıştırıyoruz. Son olarak yarım bardak et suyu ekleyerek iç malzemeyi biraz sulandırıyoruz.

Suda tuz ve şekeri eritiyoruz. Sıvıyağı ekliyoruz ve karıştırıyoruz. Yavaş yavaş elenmiş un ekliyoruz ve hamuru yoğuruyoruz.

Hamuru iyice yoğurduktan sonra parçalar koparıyoruz ve merdane yardımıyla ince yuvarlak şeklinde açıyoruz. Kaşık yardımıyla kıyma yerleştirerek yarım ay şeklinde kapatıyoruz, kenarları iyice bastırıyoruz ve hamur kesici ile düzeltiyoruz.

Börekleri iyi kızmış bol yağda iki taraflı kızartıyoruz.

Sıcak servis yapıyoruz.

çiğ börek tarifi

Patlıcanlı Börek Yapılışı

Yazan:  
Kategori: Genel

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (5 oy, puan: 3,60 / 5)
Loading ... Loading ...

Ev yapımı hamurişlerinden en sevilen ve en çok akla gelen patlıcanlı börek yapılışı kolay ve pratiktir. Aşağıdaki tarifi adım adım atlamadan yapmanız halinde çok lezzetli bir börek elde edeceksiniz.

Patlıcanlı Börek Malzemeleri

  • 4 adet patlican
  • 2 orta boy soğan
  • 1 kilo yufka
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber

Patlıcanlı Börek Yapılışı

Patlıcanları yıkayın ve küçük şekilde doğrayıp suda bekletin. Soğanları doğrayıp az bir yağda kavurun sonra üzerine suda beklettigimiz patlıcanları alıp tavanın içine atın pişirin, baharatlarını atıp pişirin. Patlıcanlarınız pişmedi ise su ekleyebilirsiniz. Yufkayı masaya serin, bir tasta su ve sıvıyağ hazırlayın ve yufkayı bu karışımdan serpin. İç harcı yufkamızın içine serpip yuvarlayın yağlı kağıt serili tepsiye alıp üzerine yoğurt sürüp 180 derecede pişirin.

patlıcanlı börek yapılışı

Baklava Yufkasından Su Böreği Tarifi

Yazan:  
Kategori: Genel

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (3 oy, puan: 4,33 / 5)
Loading ... Loading ...

Hazır baklava yufkasından su böreği tarifi hem daha kolay hemde daha çabuk olmaktadır. Lezzeti de gerçek su böreğine çok yakındır. Hazır yufkadan börek yapılışı.

Su Böreği Malzemeleri

  • 30-40 baklava yufkası
  • 4 çorba kaşığı tereyağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 600 gram beyaz peynir
  • 10 dal maydanoz
  • 1 yumurta

Baklava Yufkasından Su Böreği Tarifi

Tepsinizi iyice yağlayın tepsinize göre yufkaları kesin. Alta 20 kadar yufkayı yerleştirin. Peyniri ufalayıp maydonozu doğrayıp serpin. Üzerine diger kalan yufkaları yerleştin. Dilimlere ayırın. Bir kabın içinde yumurta, sıvı yağ ve eritilmiş tereyağını karıştırın. Üzerine gezdirin. 200 derecede fırında pişirin. Afiyet olsun.

baklava yufkasından su böreği tarifi

Patatesli Börek Tarifi

Yazan:  
Kategori: Genel

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (2 oy, puan: 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...

Nefis böreklerden olan sıcacık ve çıtır çıtır yenilen patatesli börek tarifi yapılışı kolaydır. Resimli tarifimiz ile patates içli börek nasıl yapılır demeyin, deneyin.

Patatesli Börek Malzemeleri

Hamuru için

  • 3 çorba kaşığı yoğurt
  • 3 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 3 çorba kaşığı sirke
  • 5 gram yaş maya
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3-4 su bardağı un

 

İçi için

  • 3 haşlanmış patates
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber

Patatesli Börek Tarifi Nasıl Yapılır

Hamurun hazırlanışı derin bir kapta yaş mayayı sütle birlikte ezin. 5 dakika bekletin. Diğer malzemeleride ekleyip yoğurun. 15 dakika bekletin. Hamuru bezeler yapıp ince ince açın yağlanmış tepsiye 2 yufkayı yerleştirin. İç harcı koyup diğer yufkayı serin bir kaç kat yapın son olarak yufkayı serin ve kesin 200 derecede 35 dakika pişirin. İç harcını istediğiniz gibi değiştire bilirsiniz.

patatesli börek tarifi

Gülböreği Tarifi

Yazan:  
Kategori: Genel

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (2 oy, puan: 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...

Lezzetli kıymalı gül böreği nasıl yapılır ? Tadını beğeneceğiniz gülböreği tarifi yapılışı oldukça kolaydır. Resimli patatesli kıymalı börek hazırlanışı.

Malzemeler

  • 1 kilo yufka
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı zeytin yağı
  • 3 haşlanmış patates
  • 250 gram Kıyma (kavurun)

Gülböreği Tarifi Nasıl Yapılır

Yufkayı yumurta, süt, yoğurt, yağ karışımı ile ıslatın sonra dörde bölün kıyma ve patates karışımını yufkanın uç kısmına koyup yuvarlayıp gül şeklini verin. Yağlı kağıt serdiginiz tepsiye alın, üzerine yumurta sürüp susam yada çörekotu atıp 150 derecede pişirin.

gülböreği tarifi

Sosisli Paçanga Böreği Tarifi

Yazan:  
Kategori: Genel

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (3 oy, puan: 3,67 / 5)
Loading ... Loading ...

Paçanga böreği nasıl yapılır, çok kolay ve pratik bir börek tarifi. Sosisli paçanga böreği tarifi kahvaltıların gözdesidir. Arasıcak olarak ta sunulabilen paçanga böreği tarifini mutlaka deneyin.

Malzemeler

  • 2 adet yufka
  • 3 adet sosis
  • 3 adet yeşil biber
  • dilim kaşar peyniri
  • tuz
  • kızartmak için sıvı yağ

Sosisli Paçanga Böreği Tarifi

Sosisleri domatesleri ve biberleri uzun uzun doğruyoruz. Üzerlerine bir miktar tuz serpiyoruz. Daha sonra yufkayı tezgaha serip bıçakla eşit bir şekilde 8 e bölüyoruz. Böldüğümüz parçalar iki kat olacak şekilde malzemeleri içine koyup en üste dilim kaşar peyniri gelecek şekilde iki parmak genişliğinde sarıyoruz. Uçlarını suya batırıp kapatıyoruz. Daha sonra hazırladığımız börekleri kızgın yağda kızartıyoruz ve servis tabağına alıyoruz.

sosisli paçanga böreği tarifi

Sodalı Börek Tarifi

Yazan:  
Kategori: Genel

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (2 oy, puan: 4,50 / 5)
Loading ... Loading ...

Sodalı börek nasıl yapılır? Çay saatinizde yapabileceğiniz bir börek tarifi sodalı börek tarifimiz. Yapılışı sizleri yormayacak kadar pratik.

Malzemeler

  • 5 adet yufka
  • 400 gr kesik
  • yarım demet maydanoz
  • yarım paket eritilmiş margarin
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 şişe maden sodası

Sodalı Börek Tarifi Nasıl Yapılır

Öncelikle tepsiyi yağlayıp alt tabana bir adet yufkayı seriyoruz. Kenarlarında ki fazlalıkları alıyoruz. Bir kabın içine kesiği ve ince ince kıydığımız maydanozları ekleyip yufkanın üzerine serpiştiriyoruz. Daha sonra yufkaları parça parça serip aralara kesikli karışımdan serpiştirerek devam ediyoruz. Yufkalar bitene kadar bu işlemi tekrarlıyoruz. En üst kata dümdüz bir yufkayı serip böreği kare kare kesiyoruz bir şişe maden sodasını her yere eşit şekilde döküyoruz. Başka bir kabın içinde sütü,yumurtayı ve eritilmiş margarini iyice karıştırıyoruz. Bu karışımı da böreğin üzerine döküp önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar iyice pişiriyoruz. Afiyet olsun.

sodalı börek tarifi

Avcı Böreği Tarifi

Yazan:  
Kategori: Genel

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (2 oy, puan: 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...

Avcı böreği nasıl yapılır? Biraz zahmetli ama bir o kadar da lezzetli olan avcı böreği tarifi. Avcı böreği hazırlanışı.

Malzemeler

  • dört adet yufka
  • yarım kilo kıyma
  • bir su bardağı ince bulgur
  • iki adet soğan
  • yarım demet maydonoz
  • bir yemek kaşığı salça
  • tuz
  • pulbiber
  • karabiber
  • bir çay bardağı ince çekilmiş ceviziçi

yufkalara sürmek için;

  • bir çay bardağı yoğurt
  • bir çay bardağı sıvı ayğ
  • bir adet yumurta

bulamak için;

  • bir adet yumurta
  • bir çay bardağı süt
  • galeta unu

kızartmak için;

  • sıvı yağ

Avcı Böreği Tarifi Nasıl Yapılır

İlk olarak böreğin iç harcını hazırlıyoruz. Kıymayı bir tencereye koyup kavuruyoruz. Suyunu çekince yemeklik şekilde doğradığımız soğanları koyup kavurmaya devam ediyoruz. Sonra salçayı ve baharatları ekliyoruz. En son yumuşasın diye sıcak suya koyduğumuz bulguru, ince kıyılmış maydonozları ve cevizide  karışıma ekleyip iç harcımızı bitirmiş oluyoruz.  Tezgaha bir yufkayı serip  yumurta, yoğurt ve sütle hazırladığımız  harçtan üzerine sürüyoruz. Diğer yufkayıda üzerine serip tekrar harçtan sürüyoruz ve sekiz eşit üçgene bölüyoruz. Hazırladığımız iç harcı koyup rulo şeklinde doluyoruz. Aynı işlemleri diğer yufkalar içinde yapıyoruz. Hepsi bittikten sonra önce sütlü karışıma bulayıp sonra galeta ununa bulayoruz. Bir tencerede yağı kızdırıp  böreklerimizin her yönü kızaracak şekilde pişiriyoruz. Kağıt havlu serili tabağa çıkartıyoruz. Böreklerimiz hazırdır, afiyet olsun.

avcı böreği tarifi

Kıymalı Kol Böreği Tarifi

Yazan:  
Kategori: Genel

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (1 oy, puan: 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...

Kıymalı kol böreği nasıl yapılır ? Nefis börek tarifleri, kıymalı kol böreği tarifi yapılışı nasıl olur? Kıymalı börek hazırlanışı ve kolay börek yapımı.

Malzemeler

  • 4 adet yufka
  • 350 gr kıyma
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • tuz
  • karabiber
  • pul biber
  • kırmızı toz biber
  • 1.5 su bardağı
  • 1 yumurta
  • zeytinyağı
  • susam

Kıymalı Kol Böreği Tarifi Nasıl Yapılır

Bir tencerenin içine bir miktar zeytinyağı koyup kıymayı ekliyoruz. Bir süre bu şekilde karıştırıyoruz. Sonra ince kıydığımız soğanları ekliyoruz. Kavurmaya devam ediyoruz. Daha sonra tuzunu ve bütün baharatları ekliyoruz. Ocağın altını kapatıyoruz. İki adet yufkayı masanın üzerine serip içine yoğurtlu yumurtalı sıvı yağlı karışımı sürüyoruz. İçine kıymalı harçtan koyup rulo yapıyoruz. Yuvarlak bir tepsiyi yağlayıp ortasına yuvarlak bir şekilde yerleştiriyoruz diğer yufkalarıda aynı şekilde etrafına sararak yerleştiriyoruz. Sonra hazırladığımız yumurtalı yoğurtlu karışımdan üzerine sürüyoruz isteğe bağlı susam yada çörekotu serpiyoruz. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında böreğin üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.

kıymalı kol böreği tarifi

Toplam 7 sayfa, 1. sayfa gösteriliyor.12345...Son »

yemek tarifleri tatlı tarifleri Pratik Tarifler meze tarifleri sebze yemekleri kek tarifleri

iftar yemek tarifleri