Sosisli Paçanga Böreği Tarifi

Yazan:  
Kategori: Börek Tarifleri

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (2 oy, puan: 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...

Paçanga böreği nasıl yapılır, çok kolay ve pratik bir börek tarifi. Sosisli paçanga böreği tarifi kahvaltıların gözdesidir. Arasıcak olarak ta sunulabilen paçanga böreği tarifini mutlaka deneyin.

Malzemeler

  • 2 adet yufka
  • 3 adet sosis
  • 3 adet yeşil biber
  • dilim kaşar peyniri
  • tuz
  • kızartmak için sıvı yağ

Sosisli Paçanga Böreği Tarifi

Sosisleri domatesleri ve biberleri uzun uzun doğruyoruz. Üzerlerine bir miktar tuz serpiyoruz. Daha sonra yufkayı tezgaha serip bıçakla eşit bir şekilde 8 e bölüyoruz. Böldüğümüz parçalar iki kat olacak şekilde malzemeleri içine koyup en üste dilim kaşar peyniri gelecek şekilde iki parmak genişliğinde sarıyoruz. Uçlarını suya batırıp kapatıyoruz. Daha sonra hazırladığımız börekleri kızgın yağda kızartıyoruz ve servis tabağına alıyoruz.

sosisli paçanga böreği tarifi

Sodalı Börek Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (2 oy, puan: 4,50 / 5)
Loading ... Loading ...

Sodalı börek nasıl yapılır? Çay saatinizde yapabileceğiniz bir börek tarifi sodalı börek tarifimiz. Yapılışı sizleri yormayacak kadar pratik.

Malzemeler

  • 5 adet yufka
  • 400 gr kesik
  • yarım demet maydanoz
  • yarım paket eritilmiş margarin
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 şişe maden sodası

Sodalı Börek Tarifi Nasıl Yapılır

Öncelikle tepsiyi yağlayıp alt tabana bir adet yufkayı seriyoruz. Kenarlarında ki fazlalıkları alıyoruz. Bir kabın içine kesiği ve ince ince kıydığımız maydanozları ekleyip yufkanın üzerine serpiştiriyoruz. Daha sonra yufkaları parça parça serip aralara kesikli karışımdan serpiştirerek devam ediyoruz. Yufkalar bitene kadar bu işlemi tekrarlıyoruz. En üst kata dümdüz bir yufkayı serip böreği kare kare kesiyoruz bir şişe maden sodasını her yere eşit şekilde döküyoruz. Başka bir kabın içinde sütü,yumurtayı ve eritilmiş margarini iyice karıştırıyoruz. Bu karışımı da böreğin üzerine döküp önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar iyice pişiriyoruz. Afiyet olsun.

sodalı börek tarifi

Avcı Böreği Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (2 oy, puan: 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...

Avcı böreği nasıl yapılır? Biraz zahmetli ama bir o kadar da lezzetli olan avcı böreği tarifi. Avcı böreği hazırlanışı.

Malzemeler

  • dört adet yufka
  • yarım kilo kıyma
  • bir su bardağı ince bulgur
  • iki adet soğan
  • yarım demet maydonoz
  • bir yemek kaşığı salça
  • tuz
  • pulbiber
  • karabiber
  • bir çay bardağı ince çekilmiş ceviziçi

yufkalara sürmek için;

  • bir çay bardağı yoğurt
  • bir çay bardağı sıvı ayğ
  • bir adet yumurta

bulamak için;

  • bir adet yumurta
  • bir çay bardağı süt
  • galeta unu

kızartmak için;

  • sıvı yağ

Avcı Böreği Tarifi Nasıl Yapılır

İlk olarak böreğin iç harcını hazırlıyoruz. Kıymayı bir tencereye koyup kavuruyoruz. Suyunu çekince yemeklik şekilde doğradığımız soğanları koyup kavurmaya devam ediyoruz. Sonra salçayı ve baharatları ekliyoruz. En son yumuşasın diye sıcak suya koyduğumuz bulguru, ince kıyılmış maydonozları ve cevizide  karışıma ekleyip iç harcımızı bitirmiş oluyoruz.  Tezgaha bir yufkayı serip  yumurta, yoğurt ve sütle hazırladığımız  harçtan üzerine sürüyoruz. Diğer yufkayıda üzerine serip tekrar harçtan sürüyoruz ve sekiz eşit üçgene bölüyoruz. Hazırladığımız iç harcı koyup rulo şeklinde doluyoruz. Aynı işlemleri diğer yufkalar içinde yapıyoruz. Hepsi bittikten sonra önce sütlü karışıma bulayıp sonra galeta ununa bulayoruz. Bir tencerede yağı kızdırıp  böreklerimizin her yönü kızaracak şekilde pişiriyoruz. Kağıt havlu serili tabağa çıkartıyoruz. Böreklerimiz hazırdır, afiyet olsun.

avcı böreği tarifi

Kıymalı Kol Böreği Tarifi

Yazan:  
Kategori: Börek Tarifleri

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (1 oy, puan: 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...

Kıymalı kol böreği nasıl yapılır ? Nefis börek tarifleri, kıymalı kol böreği tarifi yapılışı nasıl olur? Kıymalı börek hazırlanışı ve kolay börek yapımı.

Malzemeler

  • 4 adet yufka
  • 350 gr kıyma
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • tuz
  • karabiber
  • pul biber
  • kırmızı toz biber
  • 1.5 su bardağı
  • 1 yumurta
  • zeytinyağı
  • susam

Kıymalı Kol Böreği Tarifi Nasıl Yapılır

Bir tencerenin içine bir miktar zeytinyağı koyup kıymayı ekliyoruz. Bir süre bu şekilde karıştırıyoruz. Sonra ince kıydığımız soğanları ekliyoruz. Kavurmaya devam ediyoruz. Daha sonra tuzunu ve bütün baharatları ekliyoruz. Ocağın altını kapatıyoruz. İki adet yufkayı masanın üzerine serip içine yoğurtlu yumurtalı sıvı yağlı karışımı sürüyoruz. İçine kıymalı harçtan koyup rulo yapıyoruz. Yuvarlak bir tepsiyi yağlayıp ortasına yuvarlak bir şekilde yerleştiriyoruz diğer yufkalarıda aynı şekilde etrafına sararak yerleştiriyoruz. Sonra hazırladığımız yumurtalı yoğurtlu karışımdan üzerine sürüyoruz isteğe bağlı susam yada çörekotu serpiyoruz. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında böreğin üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.

kıymalı kol böreği tarifi

Ispanaklı Kol Böreği Nasıl Yapılır

Yazan:  
Kategori: Börek Tarifleri

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (2 oy, puan: 4,00 / 5)
Loading ... Loading ...

Ispanaklı kol böreği nasıl yapılır ? Hamurişi tarifleri olarak, ıspanaklı kol böreği tarifi yapılışı nasıl olur? Ispanaklı börek hazırlanışı ve kolay börek yapımı.

Malzemeler

  • 4 adet yufka
  • yarım kg ıspanak
  • 300 gr kesik
  • tuz
  • 1.5 su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • zeytinyağı

Ispanaklı Kol Böreği Nasıl Yapılır

Bir tencerenin içine bir miktar zeytinyağı koyup, ayıkladığımız, iyice yıkadığımız ıspanakları alıyoruz. Ispanaklar basılana kadar kavuruyoruz. Tencereyi ocaktan alıp içine kesiği ve tuzu ekliyoruz. Kesik tuzlu olduğu için tuz miktarına dikkat ediyoruz daha sonra iki adet yufkayı tezgahın üzerine alıp üst üste koyup içine yoğurtlu yumurtalı sıvı yağlı karışımı sürüyoruz. İçine ıspanaklı harçtan koyup rulo yapıyoruz. Yuvarlak bir tepsiyi yağlayıp tepsinin ortasına yuvarlayarak yerleştiriyoruz. Diğer yufkalara da aynı işlemi yapıp tepsideki yufkaya sarıyoruz. Üzerine yoğurtlu karışımdan sürüp önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında börek kızarana kadar pişiriyoruz. Fırından çıkardıktan sonra kesip servis yapıyoruz.

ıspanaklı kol böreği nasıl yapılır

Mantarlı Börek Tarifi

Yazan:  
Kategori: Börek Tarifleri

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (1 oy, puan: 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...

Mantarlı börek nasıl yapılır ? Lezzetli börek tarifleri, mantarlı börek tarifi yapılışı nasıl olur? Mantar böreği hazırlanışı ve kolay börek yapımı.

Malzemeler

  • 2 adet yufka
  • 1 adet kuru soğan
  • 10 adet mantar
  • 1 adet sivri biber
  • 2 adet orta boy patates
  • tuz
  • karabiber
  • 2 yumurta
  • yarım çay bardağı zeytin yağı
  • yarım su bardağı yoğurt

Mantarlı Börek Tarifi Nasıl Yapılır

Öncelikle böreğin içini hazırlıyoruz. Patatesleri haşlıyoruz ve kabuklarını soyup küp küp doğrayıp bir kenara alıyoruz. Tencerenin içine bir miktar sıvı yağ döküp yemeklik doğradığımız soğanları kavuruyoruz. Ardından biberleri temizleyip ve limonlu suda beklettiğimiz mantarları doğrayıp bu karışıma ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. İçine tuzunu karabiberini haşlanan patatesleri ekleyip iyice karıştırıp ocağın altını kapatıyoruz. Yufkayı serip 8 e bölüyoruz elde ettiğimiz her üçgen yufkanın içine hazırladığımız yoğurt sıvı yağ ve yumurta karışımını içine sürüyoruz. İçine karışımı da koyup iki parmak kalınlığında sarıyoruz. Fırın tepsisine dizip üzerlerine yumurta sarısı sürüp 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.

mantarlı börek tarifi

Ev Yufkası ile Patatesli Börek Tarifi

Yazan:  
Kategori: Börek Tarifleri

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (1 oy, puan: 4,00 / 5)
Loading ... Loading ...

Ev yufkasıyla patatesli börek nasıl yapılır ? Lezzet dolu börek tarifleri, ev yufkası ile patatesli börek tarifi yapılışı. Kolay patatesli börek hazırlanışı ve yapımı.

Malzemeler

  • 5 adet ev yufkası
  • 5 adet büyük boy patates
  • 1 yumurta
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • karabiber
  • toz kırmızı biber
  • tuz
  • zeytinyağı
  • 2 su bardağı yoğurt

Ev Yufkası ile Patatesli Börek Tarifi

Öncelikle patatesleri haşlıyoruz. Haşlanan patatesleri soyup iyice eziyoruz. Soğanı küp küp doğrayıp sıvı yağla kavuruyoruz. İçine baharatları atıyoruz, ocaktan alıyoruz, ezdiğimiz patateslerin içine ekleyip tuzunu da ekleyip iyice karıştırıyoruz. Bu karışımı bir kenara alıp bir kabın içine yoğurdu, yumurtayı, 1 çay bardağı kadar zeytinyağı ekleyip iyice çırpıyoruz. Yuvarlak tepsimize kışlık hazırladığımız ve kuruttuğumuz yufkanın bir tanesini tepsiye yaymadan önce tepsiyi sıvı yağ ile yağlıyoruz. Yufkayı koyup yoğurtlu karışımı kaşık yardımı ile üzerine serpiyoruz. Daha sonra patates karışımını üzerine serpiştiriyoruz. Üzerine tekrar yufka koyuyoruz, bütün yufkalar bitene kadar bu işlemi tekrarlıyoruz. En son üst kısmına da yoğurtlu karışımı üzerine serpip 200 derecelik fırında üzeri iyice kızarana kadar tutuyoruz. İçini çektikten sonra dilimleyip servis yapıyoruz.

ev yufkası ile patatesli börek tarifi

Tavuklu Bezelyeli Börek Tarifi

Yazan:  
Kategori: Börek Tarifleri

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (3 oy, puan: 3,67 / 5)
Loading ... Loading ...

Tavuklu bezelyeli börek nasıl yapılır ? Çıtır çıtır börek tarifleri, tavuklu bezelyeli börek tarifi yapılışı. Resimli bezelye ve tavuklu börek yapımı. Kolay tavuk böreği hazırlanışı.

Malzemeler

  • 2 adet yufka
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 su bardağı bezelye
  • 1 parça tavuk göğüs eti
  • 1 adet patates
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet havuç
  • 1 kase yoğurt
  • 2 adet yumurta
  • karabiber
  • yarım çay bardağı zeytin yağı

Tavuklu Bezelyeli Börek Tarifi

Soğanları küp küp doğrayıp üzerine bir miktar sıvı yağ gezdirip kavurmaya başlıyoruz. Üzerine küçük küçük doğradığımız biberleri ekliyoruz. Ayrı bir tencerenin içine tavuk göğsünü bezelyeleri soyduğumuz patatesi ve havucu koyup haşlıyoruz. Haşladıktan sonra tavukları, havucu, patatesi küçük küçük doğruyoruz. Kavurduğumuz soğanların üzerine ekliyoruz. Haşlanan bezelyeleri de ekliyoruz. Tuzunu ve karabiberini de ekledikten sonra iç harcı bir kenara alıyoruz. İki adet yufkayı üst üste koyup üzerine yoğurtlu zeytin yağlı ve yumurtalı karışımı sürüyoruz. Bütün yufkayı 4 e bölüyoruz, tek bir parçayı alıp büyükçe bir kasenin içine yerleştiriyoruz. İçine hazırladığımız harçtan koyup yufkayı kapatıp ters çevirip fırın tepsisine yerleştiriyoruz. Üzerine yumurtanın sarısını sürüyoruz. Bu tarifte 4 adet börek oluyor. 200 derecelik fırında üstü ve altı kızarana kadar pişiriyoruz.

tavuklu bezelyeli börek tarifi

Balkabaklı Üçgen Börek Tarifi

Yazan:  
Kategori: Börek Tarifleri

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (2 oy, puan: 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...

Balkabaklı börek nasıl yapılır ? Çok lezzetli börek tarifleri, balkabaklı üçgen börek tarifi yapılışı. Resimli anlatımıyla bal kabaklı börek yapımı ve hazırlanışı.

Hamur için malzemeler

  • un-500 gram
  • su-300 ml
  • tuz
  • tereyağ(margarin)-200 gram

İç malzemesi

  • bal kabağı-300 gram
  • soğan-1 adet
  • kimyon-1 çay kaşığı
  • şeker-2 çay kaşığı
  • karabiber
  • tuz
  • üzeri için 1 adet yumurta

Balkabaklı Üçgen Börek Tarifi Nasıl Yapılır

Unla tuzu karıştırıyoruz, 300 ml su ekliyoruz ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz. Hamuru iki parçaya bölüyoruz ve iki adet ince yufka açıyoruz. Yufkaların üzerine eritilmiş tereyağı gezdiriyoruz ve rulo şeklinde sarıyoruz. Ruloları streç filmi ile sarıyoruz ve 30 dakikaya buz dolaba kaldırıyoruz.

Bal kabağının kabuğunu soyuyoruz ve küçük küçük doğruyoruz. Soğanı da ince kıyıyoruz. Bir kasede bal kabağı, soğanı, seker tuz kimyon ve karabiberi karıştırarak iç harcını hazırlıyoruz.

Hamuru buz dolaptan alıyoruz ve 12 parçaya bölüyoruz. (1 rulo hamuru 6 parçaya bölüyoruz).

Rulonun parçasını alıyoruz, dik koyarak üzerine bastırıyoruz ve merdane yardımıyla yuvarlak şeklinde açıyoruz. Ortasına bir yemek kaşığı iç harcından koyarak üçgen şeklinde kapatıyoruz.

Tüm börekleri şekillendirdikten sonra onları fırın tepsisine diziyoruz, üzerine yumurta sürüyoruz ve çörek otu (veya susam) serperek 180 derecede pişiriyoruz.

Sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.

balkabaklı börek nasıl yapılır

balkabaklı üçgen börek tarifi

Su Böreği Tarifi

Yazan:  
Kategori: Börek Tarifleri

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (7 oy, puan: 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...

Su böreği nasıl yapılır ? Elde açma yufka ile börek nasıl yapılır. Kolay su böreği tarifi. Su böreği nasıl hazırlanır. Resimli su böreği yapımı ve hazırlanışı.

Malzemeler hamur için

  • 8 yumurta
  • 5 su bardağı un
  • Biraz tuz
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

İç malzemeleri

  • 200 gr lor peyniri az tuzlu
  • 100 gr beyaz peynir
  • 3 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 125 gr tereyağı
  • 1 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için)

Su Böreği Tarifi Nasıl Yapılır

Yoğurma kabımıza unumuzun ortasını açarak yumurtalarımızı kıralım (8 adet yumurta). Biraz tuz atarak hamurumuzu yoğuralım. Yumuşak bir hamur olası gerekiyor, yumurtalarımızı una tamamen yedirdikten sonra elimize yapışan hamuru kaşık yardımı ile sıyıralım ve 1 kaşık sıvı yağ ile hamurumuzu toparlayalım. 20 dakika dinlendirelim.

Hamurumuz dinlenirken iç harcını hazırlayalım. Lor peynirimizi ve beyaz peynirimizi karıştıralım, ayrı bir kapta yumurta ve yoğurdumuzu karıştıralım ve tereyağımızı küçük küçük parçalayalım. Bunları da hazırladıktan sonra büyük bir tencereye su koyarak kaynatalım büyük bir kabada soğuk su koyalım. Dinlendirdiğimiz hamurumuzdan bezeler alarak yufkalarımızı açalım yaklaşık 10-12 adet yufka elde etmemiz gerekiyor (yufkalar tepsi boyutunda açılmış olması gerek).

Böreğimizi hazırlamaya başlayalım tepsimize sıvı yağımızın yarısını koyalım ve bir adet yufkamızı yerleştirelim. Üstüne biraz peynir karışımından koyalım. Bir adet yufkamızı da böreğimizin üstüne koymak için ayıralım. Daha sonraki yufkalarımızı sıcak suda pişirerek koymamız gerekiyor. Yufkalarımızı teker teker sırayla sıcak suya sokup kaşık yardımı ile çıkarıp soğuk suya koyarak açalım ve suyunu sıkarak tepsimize yerleştirelim. Peynir ve tereyağımızdan serpiştirelim. Son yufkaya kadar bu işlemi uygulayalım. Fakat alt iki yufka arasına ve üst iki yufka arasına yoğurtlu yumurta karışımından koymamaya dikkat edelim pişerken yoğurt akabilir buda kızartma işlemini zorlaştırır. Yoğurtlu karışımdan tepsimizin kenarlarından başlayarak koyalım. Her yufka arasına yaklaşık 5 yemek kaşığı serpiştirelim. Yufkalarımız bittikten sonra ayırdığımız yufkamızı tepsiye yerleştirelim ve ocağımızda yavaş yavaş döndürerek pişirmeye başlayalım. Piştiğini anlamak için bıçak yardımı ile yanlarda bıçakla yavaşça kaldırarak kızarıp kızarmadığını anlamak için kontrol edelim. Kızaran böreğimizi alt üst yapmamız gerekiyor. Çevirmek için büyük bir tahtaya ihtiyacımız vardır yada aynı boyutta bir tepsiye. Çevirdiğimiz böreğimizin alt kısmını da kalan sıvı yağımızı koyarak yine aynı şekilde kızartalım. Afiyet olsun.

su böreği yapılışı

su böreği nasıl yapılır

su böreği tarifi

Toplam 7 sayfa, 1. sayfa gösteriliyor.12345...Son »

yemek tarifleri tatlı tarifleri Pratik Tarifler meze tarifleri sebze yemekleri kek tarifleri

iftar yemek tarifleri