Patates Çorbası Tarifi

Yazan:  
Kategori: Çorba Tarifleri

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (1 oy, puan: 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...

Besleyici bir çorba olan patates çorbası tarifi yapılışı. Patatesli çorba nasıl yapılır. Çocukların severek yediği bu çorba tarifimizi mutlaka deneyin.

Patates Çorbası Malzemeleri

  • 3 orta boy patates
  • 1 orta boy soğan,
  • 1 çorba kaşığı un,
  • 1 çorba kaşığı yağ,
  • 1 yumurta sarısı,
  • yarım su bardağı süt,
  • 1 tatlı kaşığı tuz,
  • Nane ve maydanoz.

Patates Çorbası Nasıl Yapılır

Soğanlar küp küp kesilip yağ ile karıştırılarak ateşte yumuşatılır. Un katıp karış­tırarak yedirilir. 7 su bardağı su ve tuz ilave edilip, kaynatılır.

Patatesler irice rendelenip, kaynayan çorba suyuna ilave edilir. Yumuşayıncaya kadar pişirilir.

Hazırlanan çorba süzgeçten geçirilir. Ayrı bir yerde yumurta sarısı süt ile karış­tırılıp, birkaç kaşık çorba suyu ile ılıklaştırılır. Daha sonra hepsi karıştırarak çorbaya ilave edilir. Bir taşım kaynatıldıktan sonra nane serpilir. Tekrar karıştırılır.

Kaselere boşaltılıp, üzerine kıyılmış maydanoz serpilir. Sıcak olarak servise sunulur.

Ispanak Çorbası Tarifi

Yazan:  
Kategori: Çorba Tarifleri

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (1 oy, puan: 4,00 / 5)
Loading ... Loading ...

Ispanak çorbası tarifi sevilen tariflerden biridir. Kolay ıspanak çorbası nasıl yapılır ? Hızlı çorba yapılışı.

Ispanak Çorbası Malzemeleri

  • yarım kg ıspanak,
  • 2 tane haşlanmış patates,
  • 1 çorba kaşığı margarin,
  • 3 kaşık zeytinyağı,
  • 1 tane soğan,
  • yarım litre süt,
  • 1 bardak tavuk suyu yada et suyu,
  • 1 fincan rendelenmiş kaşar,
  • Tuz.

Ispanak Çorbası Nasıl Yapılır

Ispanaklar temizlenip, tuzlu suda haşlanır. Daha sonra suyu süzülüp robot veya rondodan geçirilir. Haşlanmış patatesler de aynı şekilde püre haline getirilip, ikisi karıştırılır.

Bir çorba kaşığı tereyağı ile 3 çorba kaşığı zeytinyağı tencereye konur. Isınınca rendelenmiş soğan ilave edilip, kavrulur. Soğan pembeleşince püre haline getirilmiş ıspanak ve patates katılır. Yarım litre sıcak süt ile bir bardak et suyu ilave edilip karıştırılır. 20-30 dakika kadar kaynatılır.

Tencere ateşten indirilirken yarım kaşık eritilmiş yağ ile kaşar rendesi ilave edilir. Karıştırılıp, sıcak olarak servis yapılır.

İsteyen kaşar rendesini, çorba kaselere boşaltıldıktan sonra üzerinede serpebilir. Yağda kızartılmış küçük küçük kesilmiş ekmek parçaları çorbaya çok yakışır.

Fasulye Çorbası Tarifi

Yazan:  
Kategori: Çorba Tarifleri

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (1 oy, puan: 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...

Nefis fasulye çorbası nasıl yapılır ? Kolay çorbalardan olan ve bir o kadarda besleyici fasulye çorbası tarifi yapılışı. Çocuklarınıza bol bol bu çorbadan yedirin.

Fasulye Çorbası Malzemeleri

  • 250 gram taze fasulye,
  • 1 adet yumurtanın sarısı,
  • 4 çorba kaşığı un,
  • çeyrek limonun suyu,
  • 2 çorba kaşığı tereyağı veya margarin,
  • Yeteri kadar tuz ve karabiber.

Fasulye Çorbası Nasıl Yapılır

Fasulyeler ayıklanıp, yıkanır. Tencereye alınıp, üzerine hafifçe çıkacak kadar su ilave edilip, haşlanır. Delikli kepçe ile sudan çıkarılıp soğuk sudan geçirilir. Düz bir zemin üzerinde küçük küçük kesilir.

Tencereye yağ konulup, eritilir. Un ilave edilerek karıştırarak sarartılır. Daha sonra su ilave edilip, karıştırarak topaksız kıvama getirilir.

Hazırlanan karışımın içine fasulyeler eklenir. Bir taşım beraberce kaynatılır.

Ayrı bir yerde yumurta sarısı çırpılır. Limon suyu eklenip, karıştırılır. Biraz çorbanın suyundan alınıp, karıştırılır. Daha sonra hepsi kaynamakta olan çorbanın içersine de vamlı karıştırmak suretiyle eklenir. Tuzu ve biberi ayarlandıktan sonra ocaktan indirilir.

Mercimek Paçası Çorba Tarifi

Yazan:  
Kategori: Çorba Tarifleri

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (1 oy, puan: 4,00 / 5)
Loading ... Loading ...

Mercimek çorbası nasıl yapılır, koay ve hızlı mercimek paçası çorba tarifi yapılışı. Mercimek paça çorbası hazırlanması.

Mercimek Paça Çorbası Malzemeleri

  • yarım çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek,
  • 1 çay bardağı pilavlık bulgur,
  • 1 adet küçük soğan,
  • 2 yemek kaşığı kıyma,
  • 2 çorba kaşığı un,
  • 5 kaşık margarin,
  • çeyrek demet nane yaprağı,
  • 4-5 su bardağı su,
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber,
  • Yeteri kadar tuz.

Mercimek Paça Çorbası Nasıl Yapılır

Soğan ince ince doğranır. 5 çorba kaşığı margarin ile kavrulur. Pembeleşmeye başlayınca içine kıyma katılıp, suyunu çekinceye kadar ara sıra karıştırarak pişirilir.

Tencereye 4 su bardağı su konulup, kaynatılır. Kaynamaya başlayınca içine haş­lanmış mercimekler, bulgur ve kıyma katılır. Hepsi beraber pişirilir. Tuzu ayarlanır.

2 çorba kaşığı un, yarım bardak su ile ezilir. İçersine yemeğin suyundan biraz eklenip, karıştırılır. Daha sonra hepsi karıştırarak tencereye katılır. Devamlı karıştı­rarak orta ateşte pişirilir.

Ocaktan indirilen çorbanın üzerine kırmızı biber ve nane serpilir.

Tavuk Suyu Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (1 oy, puan: 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...

Yemeklik tavuk suyu nasıl yapılır ? Kolay hazırlanan tavuk suyu tarifi ile yemek ve çorbalarınızın tadı daha lezzetli olacak. Hazır tavuk suyu veya bulyon kullanmayın. Bu daha sağlıklı ve lezzzetli.

Tavuk Suyu Malzemeleri

  • 1 tane tavuk,
  • 1 tane havuç,
  • 1 tane kereviz,
  • 1 tane soğan,
  • 1-2 tane defne yaprağı,
  • 1 tane limon, limon yoksa 1 kahve fincanı sirke de olabilir,
  • 11-12 bardak su.

Tavuk Suyu Nasıl Yapılır

Tavuk temizlenip, güzelce yıkanır. Büyük bir tencereye alınır. Üzerine iri doğran­mış soğan, havuç, kereviz, defne yaprağı ve limon suyu ile maydanoz ilave edilir.

Üzerini geçecek kadar su bırakılıp kaynatılır. Üzerinde oluşan köpükler delikli kepçe ile alınır. Köpükleşme bitince, tencerenin ağzı kapatılır.

Tavuk pişinceye kadar 1-2 saat kaynatılır.

Tavuk suyunun dayanma süresi azdır. Bir iki gün içinde tüketmek gerekir.

Pratik Bilgi: Hazırladığınız tavuk ve et sularını kullandıktan sonra kalanları, buz kalıplarına doldurup, buzluğa kaldırın. Gerektiği zaman çıkarıp, kullanabilirsiniz.

Et Suyu Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (1 oy, puan: 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...

Et suyu nasıl yapılır ve sonrasında nerelerde kullanabiliriz diyenler için et suyu tarifi veriyoruz. Çorba ve yemekler için et suyu hazırlanışı.

Et Suyu Malzemeleri

  • 1 kg et,
  • 1 tane soğan,
  • 1 tane havuç,
  • 1 tane kereviz,
  • 1 limonun suyuveya 1 kahve fincanı sirke,
  • yarım demet maydanoz,
  • yarım defne yaprağı,
  • 10-12 bardak su.

Et Suyu Tarifi Nasıl Yapılır

Sebzeler temizlenir. İri iri doğranır. Et soğuk su ile yıkanır.

Büyük bir tencereye et ve sebzeler konulur. Bir limonun suyu ilave edilir. Limon suyu etin ağır kokusunu giderir. Et ve kemiklerdeki kalsiyumun suya geçmesini sağlar. Üzerine hepsini geçecek kadar su doldurulur.

Tencerenin ağzı açık olarak kaynatılır. Üzerinde oluşan köpükler arada kevgir­le alınır. Köpükleşmesi bittikten sonra tencerenin ağzı kapatılıp, 1-2 saat kadar kaynatılır. Düdüklü tencerede pişirilmiyorsa daha fazla ocakta tutulur.

Ocaktan indirilip, süzgeçten geçirilir. Kalan etler istenirse düğün çorbasında kullanılabilir.

Bakla Çorbası Nasıl Yapılır

Yazan:  
Kategori: Çorba Tarifleri

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (1 oy, puan: 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...

Nefis çorba tariflerimizden birini daha sizlere sunuyoruz. Bakla çorbası nasıl yapılır, nedir bu bakla çorbası gibi soruları artık gereksiz. Bakla çorbası tarifi.

Bakla Çorbası Tarifi Malzemeleri

  • 200 gr. bakla
  • 3 adet taze soğan,
  • 1 çay bardağı sıvıyağ,
  • Tuz, karabiber, nane
  • 6 bardak sıcak su.

Terbiyesi İçin:

  • 1 tane yumurta sarısı
  • 3 çorba kaşığı un
  • yarım bardak yoğurt
  • çeyrek limonun suyu
  • yarım demet dere otu

Bakla Çorbası Nasıl Yapılır

Bakla ve soğanları güzelce temizliyoruz, sonrasında inci ince kıyıyoruz. Yağlı bir tecerede bakla ve soğanları yumuşayıncaya kadar arada karıştırarak kavuruyoruz. Bu işlemden sorna üzerine 5 bardak su koyup baklalar yumuşayana kadar pişiriyoruz.

Farklı bir kapta yumurta sarısı, yoğurt ve unu güzelce çırpıyoruz. Topak kalmayacak şekilde bu işlemi yapıyoruz. Sonrasında limon suyunu da ekliyoruz ve karıştırıyoruz. Çorbanın suyundan azar azar ve sürekli karıştırarak çorbaya ilave edilir. Çorbanın pişmesine yakın tuzunu da ayarlamayı unutmayın. İnce bir şekilde kıydığımız taze naneleri ekliyoruz.

Kalan sıvıyağı küçük bir tavaya alıp üzerine pul biber serpiyoruz. Bu yaptığımız sosu bakla çorbasının üzerine döküyoruz. Son olarak üzerine kıyılmış dere otu serpiyoruz. Bakla çorbası tarifi miz ister sıcak olarak istenirse de soğuk olarak servis yapılabilir.

Yaz Çorbası Tarifi

Yazan:  
Kategori: Çorba Tarifleri

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (1 oy, puan: 4,00 / 5)
Loading ... Loading ...

Sıcak yaz günlerinde soğuk bir çorbaya ne dersiniz? Yaz çorbası tarifi ile soğuk çorba içmenin tadına varın. Hem çorba için hemde serinleyin. Nefis tadıyla yaz çorbası.

Yaz Çorbası Malzemesi

  • 4 adet domates
  • 4 adet salatalık
  • 2 adet dolmalık biber
  • 2 adet kırmızı yağ biberi
  • 5 diş sarımsak
  • 4 dilim tost ekmeği
  • 2 çay bardağı tavuk suyu
  • 2,5 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Yeteri kadar tuz ve karabiber.

Yaz Çorbası Tarifi

Domateslerin kabukları soyulup, kesilir. Çekirdekleri çıkarılır. Salatalık ve sarımsak­ların kabukları soyulur. Biberlerin çekirdekleri çıkarılır. Ekmeklerin kabukları çıkarılıp, küçük küçük doğranır. Bütün malzeme tavuk suyu ile birlikte blendırdan geçirilir.

Karışıma zeytinyağı, tuz ve karabiber ilave edilip, karıştırılır. Soğuk olarak ikram edilir.

Yayla Çorbası Nasıl Yapılır

Yazan:  
Kategori: Çorba Tarifleri

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (1 oy, puan: 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...

Kış aylarının vazgeçilmezi, yayla çorbası nasıl yapılır ? Nefis tadıyla yayla çorba tarifi oldukça çabuk hazırlanabilen bir çorba dır.

Yayla Çorbası Malzemeleri

  • 1 kase pirinç,
  • 3 çorba kaşığı un,
  • 1 adet yumurta,
  • 2 çorba kaşığı tereyağı,
  • 1,5 su bardağı yoğurt,
  • 1 veya 2 tavuk suyu tableti,
  • 4-5 bardak su,
  • Yeteri kadar tuz, kırmızı biber, nane.

Yayla Çorbası Nasıl Yapılır

Pirinç ayıklanıp bol suda yıkandıktan sonra tencereye alınır. Üzerine su ilave edi­lip, pirinçler yumuşayana kadar pişirilir.

Ayrı bir yerde un, yoğurt ve yumurta güzelce çırpılır. Çorbanın suyundan da ila­ve edilerek topaksız kıvama getirilir. Daha sonra tencereye azar azar ve devamlı karıştırmak suretiyle eklenir.

Ağır ateşte devamlı karıştırarak pişirilen çorbaya, en son tuz ve tavuksuyu tab­leti eklenir. Ateşten indirilir.

Tereyağı tavada eritilir. Arzu edildiği miktarda kırmızı biber ve nane eklenip, bi­raz çevrilir. Daha sonra çorbanın üzerine gezdirilir. Yayla çorbamız hazırdır, afiyet olsun.

İşkembe Çorbası Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (2 oy, puan: 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...

İşkembe çorbası nasıl yapılır? Gece geç saatlerde aklımıza düşen işkembe çorbası tarifi kolay ve lezzetli dir. Temiz ve nefis işkembe çorbası yapılışı.

İşkembe Çorbası Malzemeleri

  • Yarım kilo işkembe
  • Yarım paket margarin
  • Yarım çay bardağı un
  • 8-10 bardak su
  • 1 diş sarımsak
  • Biraz sirke ve tuz

İşkembe Çorbası Tarifi

İşkembeler bol suda iyice yıkanır. Daha sonra sıcak su dolu tencereye konulup, iyice yumuşayana kadar haşlanır. Sudan çıkarılıp üzerindeki tortular kazınır. Birkaç defa daha yıkandıktan sonra ince ince kıyılır.

Ayrı bir tencerede yaklaşık yarım paket margarin eritilir. Bir çay bardağı un ila­ve edilip devamlı karıştırmak suretiyle kavurulur. Un sarımsı bir renk almaya başla­yınca su ilave edilip, sürekli karıştırarak kaynatılır. İyice kaynayınca kıyılmış işkem­beler ilave edilir. 2 diş sarımsak tuzla dövülüp, kaynamakta olan işkembeye konur.

Orta hararetteki ateşte yaklaşık 15-20 dakika kadar pişirilir. Yanında sirke ve dövülmüş sarımsakla sıcak olarak servis yapılır.

Toplam 10 sayfa, 1. sayfa gösteriliyor.12345...10...Son »

yemek tarifleri tatlı tarifleri Pratik Tarifler meze tarifleri sebze yemekleri kek tarifleri

iftar yemek tarifleri