Kahvaltılık Dilim Ekmek Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (3 oy, puan: 2,33 / 5)
Loading ... Loading ...

Kahvaltılık dilim ekmek nasıl yapılır? Kahvaltılarınız için bayat ekmeklerinizi kahvaltılık dilim ekmek tarifimizle değerlendirebilirsiniz.

Malzemeler

  • ekmek
  • kaşar peyniri
  • salam
  • kuru nane
  • kırmızı pul biber

ekmeklerin üzerine sürmek için;

  • zeytinyağı
  • biber salçası

Kahvaltılık Dilim Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır

İlk olarak ekmeğimizi dilimliyoruz. Sonra zeytin yağı ve salçayı bir kasede karıştırıp ekmeklerin üzerine sürüyoruz. Sürdükten sonra bir kasede kaşar peynirini, salamı rendeleyip baharatları ilave ediyoruz. Karışımdan ekmeklerin üzerine koyuyoruz. Yağlı kağıt serili fırın tepsimize diziyoruz. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında pişiriyoruz. Sıcak servis yapınız. Afiyet olsun.

Baharatlı Kruton Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (3 oy, puan: 3,67 / 5)
Loading ... Loading ...

Baharatlı kruton tarifi nasıl yapılır? Çorbalarınızın yanında tüketebileceğiniz lezzetli bir tat baharatlı kruton tarifimiz. Baharatlı kruton yapımı çok kolay.

Malzemeler

  • 10 adet bayat tost ekmeği
  • kekik
  • kuru nane
  • pul biber
  • tuz
  • karabiber
  • iki yemek kaşığı zeytinyağı

Baharatlı Kruton Tarifi Nasıl Yapılır

Ekmekleri küp küp doğruyoruz.  Bir kabın içine baharatları ve zeytin yağını koyup karştıyoruz. Sonra ekmeklerimizi de bu karışımın içine ekleyip harmanlıyoruz.  Ve yağlı kağıt serili fırın tepsimize  döküp, önceden ısıtılmış fırınımız da pişiriyoruz. Afiyet olsun. Soğuduktan sonra kavanoza koyup buzdalobında bir kaç gün saklayabilirsiniz. NOT: Dilediğiniz bayat ekmeği kullanabilirsiniz.

baharatlı kruton tarifi

Yumurtalı Ekmek Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (Henüz oy kullanılmadı)
Loading ... Loading ...

Yumurtalı ekmek nasıl yapılır? Kahvaltılarınızda vazgeçemediğiniz bir tat yumurtalı ekmek tarifi. Aynı zamanda bayat ekmeklerinizi değerlendirme vakti.

Malzemeler

  • bir adet bayat ekmek
  • üç adet yumurta
  • bir yemek kaşığı nişasta
  • üç yemek kaşığı un
  • bir çay bardağı rendelenmiş beyaz peynir
  • yarım demet maydanoz
  • bir çay bardağı su
  • bir tutam tuz
  • isteğe bağlı bir tutam pulbiber

kızartmak için;

  • sıvıyağ

Yumurtalı Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır

Bir kapta yumurtaları güzelce çırpıyoruz.  Sonra diğer malzemeleri ilave edip çırpmaya devam ediyoruz. Sadece maydanozu eklemiyoruz, onu süslemek için kullanıyoruz.  Bir tavaya yağı koyup kızdırıyoruz. Sonra dilimlediğimiz ekmeklerimizi karışıma bulayıp her iki yönünü kızartıyoruz. Kızaran ekmeklerimzi havlu peçete üzerine çıkartıyoruz, fazla yağı çekmesi için. Kahvaltınız için sıcak sıcak ekmekleriniz hazırdır. Servis yaparken sıcak servis yapmalısınız, ayrıca maydanozlarla süslemeyi unutmayın. Afiyet olsun.

yumurtalı ekmek tarifi

Ev Ekmeği Tarifi

Yazan:  
Kategori: Ekmek Tarifleri

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (1 oy, puan: 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...

Ev ekmeği nasıl yapılır? Evde ekmek yapmak isteyenlere lezzetli bir ev ekmeği tarifi. Ev ekmeği yapılışı.

Malzemeler

  • 7 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 adet yaş maya
  • su (ılık)

Ev Ekmeği Tarifi Nasıl Yapılır

Öncelikle mayamızı ılık su içinde iyice eritiyoruz. Yoğurma kabımıza unu eliyoruz tuzu şekeri ve mayalı suyu ekleyip hamuru yoğuruyoruz. Hamurun kıvamı elimize yapışacak şekilde olacak  hamuru yuvarladıktan sonra 1-2 saat mayalanması için bekletiyoruz. Hamur mayalandıktan sonra yuvarlak derin tepsiyi yağlayıp hamuru içine alıyoruz. Elimizi ıslatıp hamuru iyice tepsiye yayıyoruz. 180 derecede önceden ısıttığımız fırında kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.

ev ekmeği tarifi

Muzlu Ekmek Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (5 oy, puan: 4,80 / 5)
Loading ... Loading ...

Muzlu ekmek nasıl yapılır? Farklı bir tat arayanlar muzlu ekmek tarifimizi denemeli. Çok kolay bir lezzet, muzlu ekmeğin hazırlanışı.

Malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • yarım su bardağından biraz fazla toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • yarım tatlı kaşığı karbonat
  • yarım tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta
  • 3/4 bardak süt
  • yarım elma rendesi
  • yarım muz rendesi

Muzlu Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır

Un, şeker, kabartma tozu, karbonat, tuz, yumurta ve sütümüzü karıştırma kabına alarak karıştıralım. Bu karışımı hazırladıktan sonra elma ve muz rendelerini ilave edelim. İstersek içine ceviz parçaları da koyabilirsiniz. Hazırladığımız hamurumuzu dikdörtgen kek kalıbına dökelim ve 175 derecede ısıttığımız fırında yaklaşık 45-50 dk pişirelim. Pişen ekmeğimizi fırından çıkaralım 5-10 dk soğumaya bırakalım ve servise hazırlayalım. Afiyet olsun.

Polonya Rulo Ekmeği Tarifi

Yazan:  
Kategori: Ekmek Tarifleri

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (2 oy, puan: 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...

Rulo ekmek nasıl yapılır ? Polonya rulo ekmeği tarifi yapılışı. Resimli anlatımıyla rulo ekmeği yapımı ve hazırlanışı. Kolay ekmek tarifleri.

Hamuru için malzemeler

  • un-350 gram
  • tuz-1 çay kaşığı
  • pudra şekeri-25 gram
  • taze maya-20 gram
  • ılık süt-120 ml
  • yumurta-1 tane
  • tereyağı-50 gram

İç malzemesi

  • mavi haşhaş-1 yemek kaşığı
  • fındık kırığı-100 gram
  • bal-2 kaşık
  • kurutulmuş yaban mersini-1 fincan
  • badem unu-2 yemek kaşığı
  • tarçın-1 çay kaşığı

Polonya Rulo Ekmeği Tarifi Nasıl Yapılır

Un, tuz ve şekeri bir kasede karıştırın. Mayayı ılık sütte eritin. Yumurta ve eritilmiş tereyağıyla birlikte una ekleyin ve pürüzsüz bir hamur halini alana kadar iyice yoğurun.

Yağlanmış bir kaseye alın ve üstünü örterek yaklaşık 1-1,5 saat kabarmaya bırakın. Yaban mersinin üzerine kaynar su dökün, süzün ve soğumaya bırakın. Tavada tereyağı eritin ve badem unu ekleyerek 1-2 dakika kavurun.

Bir kaseye badem unu, yaban mersini, balı, tarçını, fındık kırığını alarak iyice karıştırın. Kabarmış olan hamuru tezgaha alın ve dikdörtgen şeklinde açın. Hamurun iki ucundan 2 sm boşluk bırakarak dolgu malzemesini yayın.

Hamuru rulo şeklinde katlayın ve kenarlarına hafif bastırarak kapatın. Üstünü örtün ve biraz daha kabarmaya bırakın.

180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Afiyet olsun.

rulo ekmeği nasıl yapılır

polonya rulo ekmeği tarifi

rulo ekmek tarifi

Peynirli Çıtır Ekmek Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (5 oy, puan: 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...

Peynirli ekmek yapımı. Evde ekmek nasıl yapılır? Peynirli çıtır ekmek tarifi kahvaltılarınız için sizlerle. Kahvaltının vazgeçilmezi sıcacık  ekmek bir de peynirle birleşirse tadından yenmez.

Malzemeler

  • 2 su bardağı  un
  • yarım paket yaş maya
  • 2 çorba kaşığı tereyağı veya sıvı yağ
  • 1adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı su
  • 250 gr kaşar peyniri(rendelenmiş ve bir tutam üzeri için ayıralım)
  • 100 gr tulum loru
  • 1 yemek kaşığı susam(üzeri için)

Peynirli Çıtır Ekmek Tarifi Hazırlanışı

Unun ortasını  havuz şeklinde açıp yumurta, maya, tuz ve yağı ekleyerek yoğurmaya başlayalım.Yumurta ve yağı iyicene yedirene kadar yoğuralım ve   yavaş yavaş suyumuzu koyalım yumuşak bir hamur elde etmemiz gerek (suyun tamamını kullanmaya bilirsiniz kullanılan yağa göre hamurun yoğunluğu değişebilir) Elde etiğimiz hamuru yarım saat mayalanmaya bırakalım. Mayalanan hamurumuzu ikiye bölelim ve 30 cm çapında açalım. Açmış olduğumuz bezelerimizin içine lor ve kaşar peynirini karıştırarak  hamurumuzun bir tarafına yerleştirelim ve hamurumuzu boş kalan tarafla kapatalım. Üstüne susamımızı ilave edip ekmeğimizi  15-20 dk  175 derece ısıtılmış fırında pişirelim. Pişme işleminin son 5 dakikasında üzerine ayırdığımız kaşar peynirlerini  üstüne koyalım ve kaşarlarımız eriyip kızarana kadar pişirelim. Ekmeğimizin mis gibi kokusunu duyacaksınız. Afiyet olsun.

peynirli çıtır ekmek tarifi peynirli çıtır ekmek tarifi

Hamur Hazırlama Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (1 oy, puan: 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...

Hamur Hazırlama Tarifi

Bir kâse un, tuz, mayalı karışım, bir tahta kaşık ve kalan suyu kullanın. Bazı tariflerimizdeki malzemeler biraz farklılık
gösterebilir!

1. Unu bir hamur karıştırma kabına koyun. Üzerine tuz serpin. Ortasını açıp mayalı karışım, kalan su ve tarifteki diğer malzemeleri koyun. Unu malzemeye yedirene kadar tahta kaşıkla karıştırın.

2. Hamur, kabın dibinde koyu ve pürüzlü görünecektir. Tercihen tahta bir çalışma yüzeyine az miktarda un serpin. Serptiğiniz un, tarifte verilen un ölçülerinin dışındadır. Bunun için yaklaşık 1/2 su bardağı (75 gr) ekstra una ihtiyacınız olacaktır. Hamuru çalışma yüzeyine aktarın. Parmaklarınızı çevresine parmaklarınızla bükerek ve bastırarak sert bir top formuna getirin. Devamını oku

Maya Hazırlanışı Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (2 oy, puan: 3,00 / 5)
Loading ... Loading ...

Ekmek sanatı tarihin puslu zamanlarına, atalarımızın yabani tahılı hasat edip una dönüştürdüğü günlere dek uzanır. Bu eskiliğine rağmen ya da belki de bu yüzden, “yaşam” hamuru yapmak için maya ve unu karıştırıp yoğurmaktan ibaret olan bu basit eylemin verdiği birçok haz vardır. Biliriz ki ellerimizin ısısı, ekmeğin kabarıp büyümesine yardımcı olur. Mutfağımıza yayılan taze ekmeğin harika aroması, bir dilim taze ekmek ikram ettiğimizde ailemiz ve arkadaşlarımızın mutluluğu, bu eski sanatı ödüllendirmekten başka bir şey değildir.

Maya: Ekmek yapımında iki tür maya kullanıllır. kuru maya ve yaş maya. Devamını oku

Sucuklu Lorlu Çıtır Ekmek Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (1 oy, puan: 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...

Malzemeler

  • bir bütün ekmek
  • 250 gr lor ya da çökelek
  • üç yumurta
  • yarım halka sucuk
  • on dal maydonoz
  • bir tutam tuz
  • bir tutam karabiber
  • bir tutam kırmızı pul biber
  • ekmeklerin üzerine sürmek için sana yağısı

Sucuklu Lorlu Çıtır Ekmek Tarifi Hazırlanışı

Bir kapta loru, yumurtaları, ince kıyılmış maydonozu ve küçük küçük doğranmış sucuğu iyice karıştırıyoruz, baharatlarını ilave ediyoruz.  Sonra ekmeği orta kalınlıkta dilimleyip, her bir dilimin üzerine ilk önce sana yağsını sürüp sonra karışımımızı sürüyoruz. Sana yağı ile yağladığımız tepsiye diziyoruz. En son olarak  200 derecedeki fırınımıza atıp, pişmesini bekliyoruz. Afiyet olsun.

 

sucuklu lorlu çıtır ekmek tarifi

sucuklu lorlu çıtır ekmek tarifi sosu

sucuklu lorlu çıtır ekmek tarifi

sucuklu lorlu çıtır ekmek tarifi sucuklu lorlu çıtır ekmek tarifi

Toplam 2 sayfa, 1. sayfa gösteriliyor.12

yemek tarifleri tatlı tarifleri Pratik Tarifler meze tarifleri sebze yemekleri kek tarifleri

iftar yemek tarifleri