Funika Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (3 oy, puan: 4,33 / 5)
Loading ... Loading ...

Funika tarifi göçmenlerin yaptıları lezzetli bir tatlı, bizde olan adı ise torpil. Birde torpili funika tarifi olarak denemelisiniz. Funiki nasıl yapılır, funika hazırlanışı?

Malzemeler

  • iki adet yumurta
  • bir su bardağı şeker
  • bir su bardağı yoğurt Devamını oku

Torpil Tatlısı Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (8 oy, puan: 2,63 / 5)
Loading ... Loading ...

Malzemeler

  • iki adet yumurta
  • bir su bardağı şeker
  • bir su bardağı yoğurt
  • yarım su bardağı çiçek yağı
  • aldığı kadar un
  • bir paket vanilya
  • bir paket kabartma tozu

Kreması için

  • bir litre süt
  • 2 çorba kaşığı nişasta
  • 2 çorba kaşığı un
  • bir paket vanilya
  • bir su bardağı şeker
  • 1 çorba kaşığı margarin
  • 1 adet yumurta

Torpil Tatlısı Tarifi Hazırlanışı

İlk olarak şeker ve yumurtaları derince bir kaba koyup, iyice karıştırıyoruz.  Sonra teker teker diğer malzemleri ilave edip karıştırmaya devam ediyoruz. En son olarak un,  kabartma tozu ve vanilyayı karışıma ekliyoruz. Hamurumuzu kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğuruyoruz.  Hamuru ceviz büyüklüğünde 25 adet parçaya bölüyoruz. Sonra bu parçaları küçük parçalar şeklinde elimizle açıyoruz ve külah şeklindeki kalplarımıza sarıp, yağladığımız fırın tepsisine sıralıyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırınımıza koyuyoruz, pişmesini bekliyoruz. Bu arada kremasını hazırlamak için bir tencereye malzemelerimizi koyup, kısık ateşte karıştırıyoruz. Frında pişen torpillerimizi  çıkartıp, kalıplarından ayırıp  biraz soğumasını bekliyoruz. Kremasını ise soğuyan torpilerimizin içine dolduruyoruz. Derince bir kaba dik şekilde sıralıyoruz, kreması içinde donuncaya kadar.  Sunum yapmadan önce isteğe bağlı olarak pudra şekeri ile süsleyip ikram edebilirsiniz. Afiyet olsun.

torpil tatlısı tarifi

torpil tatlısı tarifi

torpil tatlısı tarifi

torpil tatlısı tarifi

torpil tatlısı tarifi

torpil tatlısı tarifi

 

Lokumki Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (2 oy, puan: 3,00 / 5)
Loading ... Loading ...
lokumki tarifi

lokumki tarifi

Göçmen tarifi olan lokumki tarifi aslında içi lokumlu kurabiyedir. Tarifimiz kolay ve ayrıntılı olarak anlatılmıştır. Çay ve kahve keyiflerinize eşlik edecek bir kurabiye tarifidir.

Malzemeler:

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • yarım çay  bardağı çiçek yağı
  • yarım paket margarin
  • 200 gr lor
  • 1 kabartma tozu
  • 1 vanilya
  • alabildiği kadar un
  • 1 su bardağı dövülmüş fındık
  • 500 gr. lokum

Lokumki Tarifi (Lokumlu Kurabiye Tarifi):

Bir kaba yumurtaların sarısını koyun, beyazını ayırın, yumurta sarıların üzerine şakeri, yoğurdu, yağı ,margarini eritip soğutarak, loru, kabartma tozu, vanilyayı bunların hepsini yoğurun ve kulak memesi yumuşaklığında hamur yapın. Hazırlamış olduğunuz hamuru ceviz büyüklünde koparın, lokumu orta boy kare kare kesin ve koparmış olduğunuz hamuru avucunuzun içine alın. Ortasına lokumu koyup yuvarlak top şekli verin.

Daha sonra yumurtanın beyazını çırpın, topların üst kısımlarını yumurtanın beyazına batırın sonra fındığa batırın ve fırın tepsisine dizip fırına surün. Fazya kızarmadan çıkarın. Ilık veya soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz.

yemek tarifleri tatlı tarifleri Pratik Tarifler meze tarifleri sebze yemekleri kek tarifleri

iftar yemek tarifleri