Bulgurlu Ekşimik Böreği Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (Henüz oy kullanılmadı)
Loading ... Loading ...

Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvıyağı
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 6 su bardağı un
  • İç harcı için
  • 2 adet soğan
  • 2 su bardağı köftelik bulgur
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağı
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 2 su bardağı ekşimik veya lor peynir
  • 2 su bardağı su
  • tuz ve karabiber
  • Üzeri için
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağı

Bulgurlu Ekşimik Böreği Tarifi Hazırlanışi

Yumurta, yoğurt, su, sıvıyağı ve tuzu bir kapta karıştırın. Unu yavaş yavaş ekleyerek, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın ve 10-15 dakika hamuru dinlendirin.Bir tavaya yağı koyup iç malzemelerini hazırlayın.Yemeklik doğuranmış soğanı yağın içine koyun ve orta ateşte bir iki dakika kadar kavurun. Üzerine bulguru ekleyip bir iki dakika daha kavurduktan sonra suyu da koyup tuz ve karabiber serpiştirip, kısık ateşte yaklaşık 10 dakika pişirin.Bulgur suyunu çektikten sonra oçağın altını kapatın.Biraz dinlendikten sonra ekşimik ve yoğurdu katıp karıştırın ve kenarda bekletin.Hamurdan 6 eşit parçalara bölüp oklavayla yufka açın.Hazırladığınız iç harcını yufkalara paylaştırarak, yufkaları rulo şeklinde sarın.Yuvarlak fırın tepsisini yağlayarak, ruloları, içten başlayarak birbirinin etrafına dolayın.Yoğurdu, yumurtayı ve sıvıyağı çırparak üzerine surüp 175 derecede ayarlı fırında yaklaşık 30-40 dakika kızarınca pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Biber Kavurması Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (Henüz oy kullanılmadı)
Loading ... Loading ...

Malzemeler

  • 500 gram çarliston biber
  • 2 adet sivri açı biber
  • 3 -4 adet orta boy domates
  • yarım çay bardağı sıvı yağı
  • tuz

Biber Kavurması Tarif Hazırlanışı

Biberleri yıkayıp kurulayın.Daha sonra tohumlarını ayırıp doğurayın.Domatesleri yıkayıp rendeleyin.Bir tavaya yağı koyun, yağı hafifçe kızdıktan sonra biberleri koyun. Fızlı ateşte tahta kaşıkla surekli karıştırarak kavurun , tuz ve domatesleri ilave edip dommatesler suyunu çekince kavurmaya devan edin. Sıcak  veya soğuk olarak servis yapabilirsiniz.

Göçmen Usulü Barbunya Fasulyesi Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (Henüz oy kullanılmadı)
Loading ... Loading ...

Malzemeler

  • 500 gram taze barbunya fasulye
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 kesme şeker
  • tuz
  • 4 adet kırmızı uzun dolmalık biber

Göçmen Usulü Barbunya Fasulyesi Tarifi Yapılışı

Kırmızı biberleri yıkayıp kurulayalım. Fırın ızgarasında  ya da ocak üstünde çevirerek közleyelim. Yumuşayan biberlerin kabuklarını soyup kuşbaşı  doğrayıp bir kenarda bekletin. Taze barbunyayı kabuklarından ayıklayıp yıkayın ve bir tencerede yımuşayıncaya kadar  haşlayıp süzün. Diğer taraftan, zeytinyağı orta boy tencereye koyun. Küçük küçük doğranmış soğanları ve ikiye bölünmüş  sarımsakları tencereye koyun. Orta ateşte soğanlar hafifçe sararıncaya kadar  karıştırarak kavurun ve üzerine salça ilave edip iki dakika daha karıştırarak kavurun. Süzülmüş barbunyayı da tencereye aktarın. Üzerine şeker ve tuz serpiştirip iki su bardağı kadar kaynar su ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte kaynamaya başlayınça köz biberleri  katın ve barbunya iyice  yımuşayınca kadar  pişirin. Ocağın altını kapatın ve soğumaya bırakın. Servis tabağına alıp isteye göre  kıyılmış maydanozla süsleyerek servis yapabilirsiniz.

Patatesli Pazı Sarma Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (Henüz oy kullanılmadı)
Loading ... Loading ...

Hazırlama süresi 25 dakika
Pişirme süresi 15 dakika
6 kişilik

Malzemeler

  • 1 demet pazı
  • 3 patates 3-4 diş sarımsak
  • 1 su bardağı süt
  • 1 kahve fincanı haşlanmış pirinç
  • 1.5 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 kahve fincanı su
  • yarım çay kaşığı toz şeker
  • tuz,karabiber
  • sos için
  • 1 kase yoğurt4-5 diş sarımsak

Patatesli Pazı Sarma Tarifi Hazırlanışı

Pazı yapraklarını yıkayıp sert kısımlarını kesin, kaynar suda 2 dakika bekletip süzün. Düzgün olmayan yaprakları ayırıp ince ince doğurayın, kalan yaprakları kağıt havlu üzerine düzgünce yayıp kurumaya bırakın. Patatesleri soyup küp doğurayıp tencereye  alıp üzerine sütü ilave edin, sarımsakları soyup ekleyin. Tuz ve karabiberi serpip yumuşayıncaya ve sütü çekinceye kadar kısık ateşte pişirin. Yarım çay bardağı zeytinyağı, haşlanmış pirinc ve doğuranmış pazıyı ekleyip karıştırın. Karışımı pazı yaprakların üzerine paylaştırıp sarın. Tencereye sıkıca dizip üzerine su ve kalan zeytinyağını gezdirin, 1 tutam tuz ve toz şeker serpip 15 dakika kapağı kapalı olarak olarak pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın,sarımsakları soyup ezin yoğurtla karıştırın. Pazı sarmaları sarımsaklı yoğurt eşliğinde soğuk servis yapın.

Cizleme Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (3 oy, puan: 3,33 / 5)
Loading ... Loading ...
cizleme tarifi

cizleme tarifi

Mayanın ne kadar cazibeli bir kokusunun olduğunu onu tatmadan bilemezsiniz. 4 bardak ılık suya 1 çorba kaşığı maya, 1 çorba kaşığı tuz ve 3 bardak un eklenir. Bal kıvamında akıcı bir hamur elde edilir ve yaklaşık 5 saat boyunca mayalandırılır. Bu ürün aslında bir kahvaltılık olduğu için, akşamdan hazırlayıp ılık bir ortamda bekletebilirsiniz. Bu akıcı kıvamdaki ürün bir sürahiye konulup sacın üzerine akıtılır ve kaşık yardımı ile saca serilir. Üzerinde delikler oluştuğunda cizlemeyi ters düz edin ve arkasını da hafifçe pişirin. Renk alması için çaba sarf etmenize gerek yoktur, çünkü çok zor kızarır.

Cizlemeyi evinizde pişirmek isterseniz teflon tava kullanabilirsiniz.

Taze Fasulye Kavurması Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (Henüz oy kullanılmadı)
Loading ... Loading ...

Göçmen usulü taze fasulye kavurması tarifi 4 kişilik olarak tarif edilmiştir.

Malzemeler

  • 1 kilo taze fasulye
  • yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığ un

Taze Fasulye Kavurması Tarifi

Fasulyeleri ayıklayıp,yıkayın ve üçe bölüp çok az suda haşlıyalım. Suyunu süzelim ve bir tavaya yağı koyalım, yağı kızdıktan sonra suyu suzulmüş fasulyeleri katalım, tuzunu ekleyip kavuralım, fasulyeler kavrulduktan sonra unu serpiştirip 2-3 dakika daha kavuralım. İsteğe göre soğuk veya sıcak servis yapabilirsiniz.

Yoğurtlu Taze Fasulye Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (3 oy, puan: 4,00 / 5)
Loading ... Loading ...

yoğurtlu taze fasulye tarifi

yoğurtlu taze fasulye tarifi

4 Kişilik Malzemeler

  • yarım kilo taze fasulye
  • 1.5 su bardağı  yoğurt
  • 4 diş sarmsak
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

Göçmen Usulü Yoğurtlu Fasulye Tarifi

Fasulyeleri yıkayıp, ayıklayalım ve üçe bölelim. Çok az suda haşlayalım, delikli kepçe ile tencereden alıp soğutalım. Yoğurdu bir çatalla çırpalım, dövülmüş sarımsakları ve tuzunu da koyup karıştırın. Bir kapta fasulyeleri, sarımsaklı yoğurdu karıştırın, tereyağını küçük bir tavada eritin, kırmızı biberi yağa ilave edin, hafifçe yakın. Yemeği servis tabaklarına alın ve üzerine yağı gezdirerek hemen servis yapın.

Prensesa Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (1 oy, puan: 4,00 / 5)
Loading ... Loading ...
prensesa tarifi

prensesa tarifi

Bulgaristan göçmenlerinin özellikle kahvaltıda vazgeçemedikleri pratik bir tarif olan prensesa tarifi, her öğün yenilebilir. Kıymalı kaşarlı ekmek olan prensesa tarifi oldukça oldukça çok lezzetlidr. Dikkat edilmesi gereken tek nokta fırını üstten ısıtacak şekilde ayarlamaktır. Afiyet olsun.

Malzemeler i istediğiniz kadar ekleyebilirsiniz.

  • kaşar
  • kıyma
  • ekmek

Prensesa Tarifi Yapılışı

Kaşarı rendeliyoruz ve kıyma ile karıştırıyoruz. Kıyma ve kaşar karışımının içine istenirse biraz baharat da atılabilir. Sonra ekmekleri ince ince dilimliyoruz. Bir bıçak yardımı ile kaşarlı kıymayı ekmek dilimlerinin üstüne sürüyoruz.

prensesa tarifi

prensesa tarifi

prensesa tarifi

prensesa tarifi

Milinka Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (1 oy, puan: 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...

Bir göçmen hamur işi tarifi olan milinka birçok yemeğin yanında veya sade olarak yenilebilir. Baniçka, kifla yı bilenler eğer denemediyseniz milinka tarifimizi mutlaka denemelisiniz.

Malzemeler:

  • 1.5 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı çiçek yağı
  • 1 paket küçük yaş maya
  • ala bildiğı kadar un
  • 1 tatlı k. şeker
  • 2 tatlı k. tuz
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı peynir

Milinka Tarifi Yapılışı:

Önce mayayı ılık süt ve şekerle ıslatıyorsunuz ,bir kaba yağı,tuzu ve kabarmış olan mayayı koyun unuda koyun ve ekmek hamuru gibi yoğurun ,hamuru kabarmaya bırakın. Daha sonra hamuru kalın yufkalar açın ve yuvarlak bir tepsiyi yağlayın. Açtığınız yufkayı koyun yufkanın  üstünü yağlayın ve el yardımıyla bastırarak tavanın bukli kadar yayın. Diğer yufkalarıda aynı şekilde tavaya koyun, en son yufka da yağlandıktan sonra kare kare kesin. Bu arada bir kapta yumurtaları çırpın  peyniri ve az biraz tuz ekleyip kesmiş olduğunuz yufkaların üzerine dökün ve kabarmaya bırakın. Kabaran hamuru önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin, piştikten sonra 10-15 dk. bekletip servis yapın.

Tavuklu Pilav, Kapama Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (2 oy, puan: 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...
kapama tavuklu pilav tarifi

kapama tavuklu pilav tarifi

Bulgaristan göçmenleri yemeklerinin lezzetli olduğunu biliriz. İşte göçmenlerin vazgeçemedikleri yemeklerden birinin tarifi. Kapama Tarifi, yani pilavlı tavuk tarifi ancak bilinen şeklilde değil biraz değişik. Tavuğun suyu tadı pilava geçiyor. Pilavı etinden daha lezzetli oluyor :)

Malzemeler:

  • 1 adet bütün tavuk
  • 3 su bardağı pirinç
  • 1 çay bardağı çiçek yağı
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı kuru nane
  • 5 subardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ

Tavuklu Pilav, Kapama Tarifi Yapılışı:

Pirinci sıcak ve tuzlu suda ıslatın  20 dk. bekletin, tavuğu iyice yıkayın bir tencerede  beş bardak su ve tuz katarak yaklaşık 20 dk.  haşlayın. Bir yuvarlak tavaya yağı koyun yıkayıp süzmüş olduğunuz pirinci koyun ve kavurun. Daha sonra haşlamış olduğunu tavuğun suyundan 4 bardak et suyundan sıcak olarak dökün, karabiberi, naneyi ve tuzuna bakarak pirinç hafifce suyunu çekdikten sonra  tavuğu bütün olarak pirincin üstüne koyun ve tavun üzerine tereyağı surün.

Önceden 200 derecede ısıtılmış fırına koyun tavuk kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Toplam 2 sayfa, 2. sayfa gösteriliyor.12

yemek tarifleri tatlı tarifleri Pratik Tarifler meze tarifleri sebze yemekleri kek tarifleri

iftar yemek tarifleri