Tereyağında Yumurta Tarifi

Yazan:  
Kategori: Kahvaltılık Tarifler

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (1 oy, puan: 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...

Yumurta sevenlere değişik bir tat. Tereyağının vazgeçilmez tadı ve dayanılmaz kokusu eşliğinde yumurta. Tereyağında yumurta nasıl yapılır. Kahvaltıda tereyağlı yumurta tarifi.

Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • Yarım yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Yarım  çay kaşığı kırmızı pulbiber
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • Biraz karabiber
  • Tuz

Tereyağında Yumurta Nasıl Yapılır

Yumurtalarımızı haşlama kabına alalım ve katı olacak şekilde haşlayalım 15–20 dakika. Haşlanan yumurtalarımızı soğuk suda soğutalım ve kabuklarını soyalım. Omlet tavamıza tereyağımızı kolalım ve kısık ateste eritmeye başlayalım. Tereyağını tam erıtmeden kırmızıbiberimizi ilave edelim. Tamamnen eriyet yağımıza yumurtalarımız boyuna ikiye keselim ve tavamıza koyalım. Yumurtaları kısık ateşte 2-3 dk kızartalım ocağımızı kapatmadan pul biberimizi ve nanemizi ileve edelim son 1 dakika içinde. Pul biber ve nanenin yağımıza karışmasını sağlayalım ama yanmaması için dikkat edelim. Ocağımızı kapatalım üstune biraz karabiber ve diğer baharatlardan atarak süsleyelım sicak servız edelim. Afiyet olsun.

tereyağında yumurta tarifi

Elma Reçeli Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (2 oy, puan: 4,00 / 5)
Loading ... Loading ...

Elma reçeli nasıl yapılır? Kış aylarında yapabileceğiniz, kahvaltılarınız için evinizde hazır olacak bir tarif ev yapımı elma reçeli tarifimiz. Yapımı çok pratik.

Malzemeler

  • yarım kilo elma
  • iki su bardağı toz şeker
  • iki adet karanfil
  • bir yemek kaşığı limon suyu

Elma Reçeli Tarifi

İlk olarak bir tencereye kabuklarını soyduğumuz ve ufak ufak doğradığımız elmaları koyupüzerine şeker ve karanfilide ekleyip akşamdan bekletiyoruz. Ertesi gün elmaların kendi suyu ile kısık ateşte kaynatıyoruz. Elmalar şeffaflaşıncaya kadar kaynatmaya devam ediyoruz. İyice koyulaştıktan sonra limon suyunu ilave ediyoruz.  Elma reçelimiz soğuduktan sonra kavanozlara koyup, ağzını sıkıca kapatıp saklıyoruz. Afiyet olsun.

elma reçeli tarifi

 

Kahvaltılık Dilim Ekmek Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (5 oy, puan: 3,20 / 5)
Loading ... Loading ...

Kahvaltılık dilim ekmek nasıl yapılır? Kahvaltılarınız için bayat ekmeklerinizi kahvaltılık dilim ekmek tarifimizle değerlendirebilirsiniz.

Malzemeler

  • ekmek
  • kaşar peyniri
  • salam
  • kuru nane
  • kırmızı pul biber

ekmeklerin üzerine sürmek için;

  • zeytinyağı
  • biber salçası

Kahvaltılık Dilim Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır

İlk olarak ekmeğimizi dilimliyoruz. Sonra zeytin yağı ve salçayı bir kasede karıştırıp ekmeklerin üzerine sürüyoruz. Sürdükten sonra bir kasede kaşar peynirini, salamı rendeleyip baharatları ilave ediyoruz. Karışımdan ekmeklerin üzerine koyuyoruz. Yağlı kağıt serili fırın tepsimize diziyoruz. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında pişiriyoruz. Sıcak servis yapınız. Afiyet olsun.

Kahvaltılık Krep Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (3 oy, puan: 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...

Kahvaltılık krep nasıl yapılır? Pazar kahvaltılarınız için hem tuzlu hem tatlı tüketebileceğiniz lezzet kahvaltılık krep tarifimiz. Krep yapılışı çok pratik.

Malzemeler

  • üç adet yumurta
  • iki su bardağı süt
  • iki su baradğı un
  •  bir fincan sıvı sıvı yağ
  • bir çay kaşığından biraz fazla tuz

 Kahvaltılık Krep Tarifi Nasıl Yapılır

Derin bir kapta yumurtayı, sütü ve yağı çırpıyoruz. Güzelce çırptıktan sonra un ve tuzunu ekliyoruz.  Sonra teflon tavayı hafif margarinle yağlıyoruz. Bir kepçe hamurumuzdan döküp arkalı önlü her yönünü pişiriyoruz. Sıcak sıcak arasına peynir katarak servis yapabilirisiniz. Afiyet olsun. Tatlı yapmak isteyenler tuzunu çok az koysun, arasına  reçel, bal yada nutella sürerek servis yapsın harika oluyor.

kahvaltılık krep tarifi

 

 

Fırında Baharatlı Sosis Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (4 oy, puan: 3,25 / 5)
Loading ... Loading ...

Fırında baharatlı sosis nasıl yapılır? Kahvaltılarınız için farklı bir tat denemek isteyenlere fırında baharatlı sosis tarifimiz. Baharatlı sosis hazırlanışı.

Malzemeler

  • iki-üç yemek kaşığı sıvı yağ
  • 10-15 adet sosis
  • bir tutam kekik
  • bir tutam tuz
  • bir tutam biberiye
  • bir tutam pul biber
  • bir diş rendelenmiş sarımsak

Fırında Baharatlı Sosis Tarifi Nasıl Yapılır

Bir kaseye sıvı yağ, baharatlar ve sarımsağı koyup karıştırıyoruz. Sonra bıçakla aralıklı olarak tam kesmeden sosisleri kesiyoruz. Bu baharatlı karışıma iyice bulayıp yağlı kağıt serli fırın tepsimize dizip önceden 200 dercede ısıtılmış fırında pişiriyoruz. Kahvaltınız için farklı bir lezzet afiyet olsun.

Peynirli Domates Dolması

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (2 oy, puan: 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...

Peynirli domates dolması nasıl yapılır? Kahvaltılarınız için şık ve pratik bir lezzet peynirli domates dolması tarifimiz. Çok kolay peynirli domates dolması hazırlanışı.

Malzemeler

  • bir kase beyaz peynir
  • yarım demet maydanoz
  • bir çay kaşığı çörek otu
  • altı- yedi adet domates

Peynirli Domates Dolması Nasıl Yapılır

Bir kase beyaz peynirin içine ince ince doğradığımız maydanozlarla, çörek otunu ekleyip eziyoruz. Sonra üst kısımlarını kestiğimiz domateslerin içini bu harçtan dolduruyoruz  ve servis tabağına alıyoruz.  Servis tabağınıda maydanozlarla süsleyebilirsiniz. Kahvaltınızda pratik ve şık bir lezzet. Afiyet olsun.

peynirli domates dolması tarifi

 

Yumurtalı Ekmek Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (Henüz oy kullanılmadı)
Loading ... Loading ...

Yumurtalı ekmek nasıl yapılır? Kahvaltılarınızda vazgeçemediğiniz bir tat yumurtalı ekmek tarifi. Aynı zamanda bayat ekmeklerinizi değerlendirme vakti.

Malzemeler

  • bir adet bayat ekmek
  • üç adet yumurta
  • bir yemek kaşığı nişasta
  • üç yemek kaşığı un
  • bir çay bardağı rendelenmiş beyaz peynir
  • yarım demet maydanoz
  • bir çay bardağı su
  • bir tutam tuz
  • isteğe bağlı bir tutam pulbiber

kızartmak için;

  • sıvıyağ

Yumurtalı Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır

Bir kapta yumurtaları güzelce çırpıyoruz.  Sonra diğer malzemeleri ilave edip çırpmaya devam ediyoruz. Sadece maydanozu eklemiyoruz, onu süslemek için kullanıyoruz.  Bir tavaya yağı koyup kızdırıyoruz. Sonra dilimlediğimiz ekmeklerimizi karışıma bulayıp her iki yönünü kızartıyoruz. Kızaran ekmeklerimzi havlu peçete üzerine çıkartıyoruz, fazla yağı çekmesi için. Kahvaltınız için sıcak sıcak ekmekleriniz hazırdır. Servis yaparken sıcak servis yapmalısınız, ayrıca maydanozlarla süslemeyi unutmayın. Afiyet olsun.

yumurtalı ekmek tarifi

Sade Omlet Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (Henüz oy kullanılmadı)
Loading ... Loading ...

Sade omlet nasıl yapılır? Kahvaltıda vazgeçilmez tad sade omlet tarifimiz. Pratik bir tad sade omlet hazırlanışı.

Malzemeler

  • altı adet yumurta
  • altı yemek kaşığı süt
  • bir çay kaşığı tuz
  • iki yemek kaşığı margarin
  • bir tutam tuz

Sade Omlet Tarifi Nasıl Yapılır

Bir kaba yumurtaları kırıp, köpürene kadar çırpıyoruz. Daha sonra sütü, karabiberi ve tuzu ekleyip karıştırıyoruz. Büyük bir teflon tavaya yağı koyup her tarafını yağlıyoruz. En son yumurtamızı boşaltıp pişiriyoruz. Arada bir tavayı sallayıp yapışmasını engelliyoruz. Kahvaltımız için mis gibi omletimiz hazırdır, afiyet olsun.

sade omlet tarifi

Pankek Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (3 oy, puan: 4,33 / 5)
Loading ... Loading ...

Pankek nasıl yapılır? Kahvaltılarınız ve beş çaylarınız için lezzetli bir tat pankek tarifimiz. Pratik bir tarif pankek hazırlanışı.

Malzemeler

  • iki adet yumurta
  • bir su bardağı süt
  • bir su bardağı un
  • bir paket kabartma tozu
  • bir paket vanilya
  • iki yemek kaşığı toz şeker
  • bir tutam tuz

Pankek Tarifi Nasıl Yapılır

Derin bir kapta tüm malzemeleri karıştırıyoruz. Kek hamuru kıvamında bir hamur elde ediyoruz.  Sonra geniş bir tavayı çok az yağlayıp, bir kepçeyle hamurumuzdan alıp arkalı önlü pişiriyoruz. Pişen pankeklerimizi bal, reçel, nutella ya da sade olarak servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

pankek tarifi

 

Lütenitsa Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (14 oy, puan: 4,29 / 5)
Loading ... Loading ...

Lütenitsa nasıl yapılır ? Lezzetli göçmen tarifleri nden, lütenitsa tarifi. Resimli lütensa yapımı ve kolay hazırlanışı. Lütenisa yapılışı. Malzemeler

  • 15 kg kırmızı kaypa biber
  • 5 kg domates
  • 3 kg patlıcan
  • 2 kg havuç
  • 2-3 lt sıvı yağ
  • Tuz yeterince
  • 2-3 yemek kaşığı toz şeker

Lütenitsa Tarifi Nasıl Yapılır

Biberlerimizi nemli bez yardımı ile silelim ve tohumlarından ayıralım. Temizlediğimiz biberleri ocağımızın üstünde közleyelim. Tüm biberlerimiz közlenince patlıcanlarımızda aynı şekilde közleyelim. Diğer tarafta domateslerimizi kabuklarını soyarak rondo yardımı ile doğrayalım. Domates suyu yapma makineniz varsa onunla yaparsanız daha güzel olur. Havuçlarımızı da haşlayalım. Közlediğimiz Patlıcan ve biberlerimizin kabuklarını sayalım, biberlerlerde tohum ve kabuk kalmamasına dikkat edelim.Biber, patlıcan ve haşladığımız havuçları kıyma makinesinden geçirelim. Daha sonra derin bir kapta sıvı yağımızı koyarak tüm malzemeleri birbiri ile karıştıralım ve sürekli karıştırarak pişirmeye başlayalım. Pişirme işlemi salçamız yarı yarıya inene kadar devam edelim yaklaşık 2-3 saat sürebilir. Pişen salçamızı küçük kavanozlara koyalım ve bu kavanozları da 15-20 dk kaynatalım ki uzun süre saklayabilelim. Hazırlanan salçamızı ekmeğimizin üstüne sürerek afiyetle yiyelim. Afiyet olsun.

lütenitsa nasıl yapılır

lütenitsa tarifi

Toplam 7 sayfa, 1. sayfa gösteriliyor.12345...Son »

yemek tarifleri tatlı tarifleri Pratik Tarifler meze tarifleri sebze yemekleri kek tarifleri

iftar yemek tarifleri