Ançüez Ezmesi Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (3 oy, puan: 3,67 / 5)
Loading ... Loading ...

Ançüez ezmesi meze nasıl yapılır ? Soğuk meze tarifleri olarak, ançüez ezmesi tarifi yapılışı nasıl olur? Ançüez ezme mezesi hazırlanışı ve kolay meze ançüez yapımı.

Malzemeler

  • 250 g ançüez
  • 3 dilim bayat ekmek içi, rendelenmiş
  • 3 yemek kaşığı sirke
  • yarım çay bardağı zeytinyağı

Ançüez Ezmesi Tarifi

Ançüezleri soğuk suda 2 saat beklettikten sonra kılçıklarını ayıklayın. Bir kabın içine sirke, zeytinyağı, rendelenmiş ekmek içleri ve ançüezleri koyup el blender’inden geçirin. Katı olursa biraz daha zeytinyağı ekleyebilirsiniz. Ançüez ezmesini, kızarmış ekmeklerin üzerine sürüp servis edebilirsiniz.

Enginar Ezmesi Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (4 oy, puan: 3,75 / 5)
Loading ... Loading ...

Enginar ezmesi mezesi nasıl yapılır ? Soğuk meze tarifleri nden, enginar ezmesi tarifi yapılışı nasıl olur? Enginar ezme hazırlanışı ve kolay meze yapımı.

Malzemeler

  • 5 tane ayıklanmış enginar
  • 1 tane kurusoğan
  • 1 demet taze soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet limonun suyu
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • 1 adet kesme şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 demet dereotu

Enginar Ezmesi Tarifi

Ayıklanıp temizlenmiş enginarları kararmamaları için limonlu suda bekletin. Taze soğan ve kuru soğanı mutfak robotunda çekin. Tencereye, sırayla zeytinyağını, robotta çekilmiş soğanları, limon suyunu, tuzu, şekeri ve en üste de enginarları koyun. Suyunu çekinceye kadar pişirip 1 çay bardağı sıcak su ilave edin. Kısık ateşte, enginarlar yumuşayana kadar pişirin. Ocaktan alın. Ayıklanmış dereotunun yarısını ilave edip el blender’inden geçirin ve buzdolabında en az 6 saat bekletin. Üzerini dereotuyla süsleyip servis edin.

enginar ezmesi tarifi

Tuzlu Sardalye Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (1 oy, puan: 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...

Tuzlu sardalye mezesi nasıl yapılır ? Soğuk meze tarifleri, tuzlu sardalye tarifi yapılışı nasıl olur? Tuzlanmış sardalye balığı hazırlanışı ve kolay balık mezesi.

Malzemeler

  • 250 gram sardalye
  • 1 su bardağı sirke
  • 1 çay bardağı zeytinyağı

Tuzlu Sardalye Tarifi

Balıkları ılık suda 3 saat beklettikten sonra süzüp ayıklayın. Sirkenin yarısını ayıklanmış balıkların üzerine dökün ve 1 saat bekletin. Daha sonra sirkeyi süzün. Balıkların üzerine kalan sirkeyi ve zeytinyağını döküp servis edin. Afiyet olsun.

Fava Meze Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (1 oy, puan: 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...

Fava meze nasıl yapılır ? Soğuk meze tarifleri, fava meze tarifi. Fava yapılışı nasıl olur? Bakla mezesi olan fava mezesi hazırlanışı ve kolay fava yapımı.

Malzemeler

  • 1 kg taze bakla
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet limonun suyu
  • 2 adet kesme şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 demet dereotu

Fava Meze Tarifi Nasıl Yapılır

Baklanın iç ve dış kabuklarını soyun (iç kabukları rahat soymak için baş kısmında bulunan siyah kısmı kesin). Ayıkladıktan sonra yaklaşık 400 gram iç bakla elde edeceksiniz. Soğanı iri parçalar halinde doğrayın. Tencereye zeytinyağı koyup soğanı kavurun. Bakla, limon suyu, şeker ve tuzu ekleyin. Üzerine 1-2 çay bardağı sıcak su ilave edin ve baklalar yumuşayana kadar çok kısık ateşte pişirin.

Dereotunu ayıklayıp yıkayın. Tencerenin içersine dereotunun yarısını ilave edin. Karışımı, elinizi yakmayacak kadar ılıdıktan sonra, blender’den geçirerek pürüzsüz bir püre haline getirin. Püreyi, şekil verilebilecek bir kaba (silikon kek kalıpları ile iyi sonuç alınır) aktarıp kalan dereotuyla süsleyin. Soğuması için buzdolabında 2 saat beklettikten sonra kare şeklinde kesip servis yapın.

fava meze tarifi

Lakerda Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (1 oy, puan: 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...

Lakerda mezesi nasıl yapılır ? En güzel balık meze tarifleri, lakerda tarifi yapılışı nasıl olur? Lakerda balık meze hazırlanışı ve kolay balık mezesi yapımı.

Malzemeler

  • 100 gram lakerda
  • 1 adet limon
  • yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet kırmızı soğan

Lakerda Tarifi Nasıl Yapılır

Lakerda dilimlerini servis tabağına alın. Kırmızı soğanı ayıklayın ve dörde bölün. Limon ve zeytinyağını birlikte çırparak her bir soğan parçasının üzerine bir tatlı kaşığı dökün. Lakerdayı mutlaka kırmızı soğanla birlikte servis edin.

lakerda tarifi

Çiroz Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (1 oy, puan: 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...

Çiroz meze nasıl yapılır ? Soğuk meze tarifleri nden, çiroz tarifi yapılışı nasıl olur? Kurutulmuş balık olan çiroz hazırlanışı ve kolay balık mezesi yapımı.

Malzemeler

  • 2 adet çiroz
  • 1 çay bardağı sirke
  • 5-6 dal dereotu

Çiroz Tarifi

Çirozları, üzerine su serperek biraz nemlendirin. Ocağın alevinde tütsüleyin. Sonra kağıt havluya sarıp havan tokmağıyla döverek yumuşatın. İri parçalar halinde ayıklayın. Çiroz parçalarını bir kaba alın. Üzerine sirke dökün. 2-3 saat sonra sirkeyi süzün ve yeni sirke ilave edin. Üzerini ayıklanmış dereotuyla süsleyip servis edin.

çiroz tarifi

Palamut Turşusu Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (1 oy, puan: 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...

Palamut balığı turşusu nasıl yapılır ? Meze tarifleri, palamut turşusu tarifi yapılışı nasıl olur? Palamut balık turşu hazırlanışı. Kolay balık turşu yapımı.

Malzemeler

  • 2 kg palamut
  • 6-7 diş sarmısak
  • 1-2 diş karanfil
  • 10-15 adet tane karabiber
  • 7-8 adet defne yaprağı ve limon yaprağı
  • 3 adet sulu limon
  • 2 yemek kaşığı hardal
  • 3 yemek kaşığı deniz tuzu, yoksa normal tuz da olur
  • 1 çay bardağı zeytinyağı

Palamut Turşusu Tarifi

Balıkları ayıklayıp temizleyin. Ardından başlarını ve kuyruklarını kesin. Filetosunu çıkarıp dörde bölün. Tuzlu suda yıkayıp süzün. Salamurayı hazırlamak için, 1 İt suya 2 yemek kaşığı tuz koyup kaynatın. Palamutları kağıt havlu ile kurulayın. Yayvan cam bir kabın dibine defneyapraklarını dizip üzerine bir sıra balık yerleştirin. Tane karabiber, birkaç diş sarmısak ve limon dilimlerini koyup dereotunu serpiştirin. Üzerine biraz kaynar salamura suyundan dökün. İkinci sıra balığı da aynı şekilde hazırlayın. Kalan salamura suyunun hepsini dökün. Zeytinyağı ve hardalı karıştırıp üzerine gezdirin. Buzdolabında ağzı kapalı olarak bekletin. Kabın üzerine bir ağırlık koyun. Palamut turşusu 2 günde hazır olur.

palamut turşusu tarifi

Uskumru Turşusu Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (1 oy, puan: 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...

Uskumru turşusu nasıl yapılır? Soğuk meze tarifleri olarak, uskumru turşusu tarifi yapılışı nasıl olur? Uskumru balık turşu hazırlanışı ve balık turşusu yapımı.

Malzemeler

  • 1 kg uskumru, fileto
  • 1 su bardağı deniz tuzu
  • 10 adet def ne yaprağı
  • karabiber
  • 1 baş sarmısak
  • 4 tane dilimlenmiş limon
  • 1 demet dereotu

Salamura için malzemeler

  • 1 çay bardağı sirke
  • 2 yemek kaşığı tuz
  • 1 litre su

Uskumru Turşusu Tarifi

Ayıklanmış ve fileto yapılmış balıkları tuzlu suda yıkayıp bir tepsiye dizin. Üzerini deniz tuzuyla kaplayın. Bir gece buzdolabında bekletin. Ertesi gün bol suda yıkayıp süzün ve kurulayın. Salamurayı hazırlamak için, 1 litre suya sirke ve tuzu koyup kaynatın. Dereotunu ayıklayıp yıkadıktan sonra ince ince kıyın.

Yayvan cam bir kabın dibine defne yapraklarını dizip üzerine bir sıra balık yerleştirin. Tane karabiber, birkaç diş sarmısak ve limon dilimlerini koyup dereotunu serpiştirin. Üzerine biraz kaynar salamura suyundan dökün, ikinci sıra balığı da aynı şekilde hazırlayın. Kalan salamura suyunun hepsini dökün. Kap doluncaya kadar bu işleme devam edin ve buzdolabında ağzı kapalı olarak bekletin. 5 gün içinde hazır olur. Buzdolabında 15 gün saklayabilirsiniz.

uskumru turşusu tarifi

Kereviz Salatası Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (3 oy, puan: 3,67 / 5)
Loading ... Loading ...

Kereviz salatası nasıl yapılır? Lezzetli, sağlıklı ve pratik bir salata kereviz salatası tarifi. Kereviz salatası hazırlanışı.

Malzemeler

  • 3 adet kereviz
  • 3 su bardağı yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 5-6 adet bütün ceviz içi
  • tuz
  • 1 adet limon

Kereviz Salatası Tarifi Nasıl Yapılır

Kerevizleri soyup derin bir kabın içine su doldurup içine bir adet limonun suyunu sıkıp soyduğumuz kerevizleri içine atıp bir süre bekletiyoruz. Daha sonra kerevizleri rendenin ince tarafı ile rendeliyoruz. Sarımsakları rendeliyoruz bu karışımı yoğurtla karıştırıyoruz. Tuzunu da ekleyip tamamen karıştırdıktan sonra servis tabağına alıp üzerine bütün cevizleri diziyoruz. Afiyet olsun.

kereviz salatası tarifi

Tarator Soslu Deniz Börülcesi Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (1 oy, puan: 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...

Taratorlu deniz börülcesi nasıl yapılır ? Meze tarifleri, tarator soslu deniz börülcesi tarifi yapılışı. Kolay meze hazırlanışı ve resimli deniz börülce yapımı.

Malzemeler

  • yarım kg deniz börülcesi
  • 4 diş sarımsak
  • 1 bardak zeytinyağı
  • 2 dilim bayat ekmek içi
  • 1 adet limonun suyu

Tarator Soslu Deniz Börülcesi Tarifi

Büyük bir tencerede su kaynatın. Deniz börülcelerini köküyle ve sapıyla güzelce yıkayıp tencerede kaynattığınız suya kökleri yukarı gelecek şekilde bırakın. Pişip pişmediğini anlamak için arada bir tanesini alıp tepesinden tutun. Diğer elinizle etli kısmını sıyırmaya çalışın. Dış kısmı iç kısımdaki liflerden kolayca sıyrılıyorsa pişmiş demektir. Pişen börülceleri delikli bir kepçeyle kevgire alıp soğutun. Ayıklamak için bir dalı elinize alın. Diğer elinizle her sapın üzerindeki etli kısmını çekip liflerinden ayırın. Bir kapta, çok iyi dövülmüş sarmısak, zeytinyağı, rendelenmiş bayat ekmek içini ve limon suyunu karıştırın. Hazırladığınız sosu deniz börülcelerinin üzerine gezdirin.

tarator soslu deniz börülcesi tarifi

Toplam 5 sayfa, 1. sayfa gösteriliyor.12345

yemek tarifleri tatlı tarifleri Pratik Tarifler meze tarifleri sebze yemekleri kek tarifleri

iftar yemek tarifleri