Yumuşak Poğaça Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (1 oy, puan: 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...

Genelde poğaçalar sıcakken yumuşacıktır ancak soğuduktan sonra sertleşir. Yumuşak poğaça tarifi ile sıcak veya soğuk farketmez sürekli yumuşacık bir poğaçamız olacak.

Malzemeler

  • Su-1 su bardağı
  • Süt-1 su bardağı
  • Şeker-3 yemek kaşığı
  • Sıvı yağ-1 su bardağı
  • Tuz-1 yemek kaşığı
  • Yaş maya-20 gram
  • alabildiği kadar un
  • üzeri için bir yumurta sarısı

Yumuşak Poğaça Tarifi

Yarım yaş mayayı ılık sütte eritin. Yoğurma kabına ılık su sıvıyağ sütte kabarmış yaş mayayı ekleyin ve karıştırın. Şekeri ve tuzu ekleyin ve eritin.

Yavaş yavaş un ekleyerek çok bastırmadan yumuşacık bir hamur elde edin üzerini iyice kapatın. Örterek yaklaşık 40 dakika hiç açmadan kabarmaya bırakın.

Hamur kabardıktan sonra poğaça şeklini verin üzerine yumurta sarısını sürün ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üstü pembeleşene kadar pişirin.

Afiyet olsun.

yumuşak poğaça tarifi

Bayatlamayan Poğaça Tarifi

Yazan:  
Kategori: Poğaça Tarifleri

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (3 oy, puan: 4,67 / 5)
Loading ... Loading ...

Kısa sürede tüketilemeyecek poğaçalar için bayatlamayan poğaça tarifi yapılışı. Lezzetinden birşey kaybetmeden günlerce kalabilen poğaça hazırlanışı.

Bayatlamayan Poğaça Malzemeleri

  • 4,5 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 100 gram tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı Mayonez
  • 1 demet maydonoz
  • 3-4 sap taze soğan
  • 1 demet dereotu
  • Tuz

Bayatlamayan Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır

Yeşillikleri yıkayın, kurutun ve doğrayın. Diğer malzemeyide derin bir kapta karıştırın yeşilliklerine atıp yoğurun. İstediğiniz şekli verip yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sürün ve 30 dakika pişirin afiyet olsun.

bayatlamayan poğaça tarifi

Poğaça Yapılışı

Yazan:  
Kategori: Poğaça Tarifleri

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (2 oy, puan: 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...

Ev yapımı poğaça yapılışı her zaman daha nefis ve lezzetli oluyor. Satın aldığımız poğaçaların içlerinde nelerin olduğu katkı maddeleri veya kullanılan malzemenin güvenirliği biraz insanı tedirgin ediyor. Bu yüzden poaçalarımızı evimizde yapmak daha sağlıklı bir çözüm gibi geliyor. Aşağıdaki tarifte ev yapımı poğaça nasıl yapılır sorusunun cevabı vardır.

Poğaça Malzemeleri

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 adet yaş maya
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yumurta
  • Aldığı kadar un
  • Susam, çörek otu vb
  • İç harç
  • Peynir, patates, kıyma (kavrulmuş) vb

Poğaça Yapılışı

Mayayı ılık su ile eritin, bir kenarda bir kap alın diğer malzemeleri ekleyin yumurtanın akı içine sarısı dışına sürülecek şekilde hamuru hazırlayın. Küçük bezeler koparın oklava yardımı ile açın yuvarlak şekil verin iç harcı ekleyip yuvarlayın. Uç kısmı kapatmadan şeritler halinde kesin yuvarlanmayı tamamlayıp 200 derecede 30 dakika pişirin.

poğaça yapılışı

İrmikli Poğaça Tarifi

Yazan:  
Kategori: Poğaça Tarifleri

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (5 oy, puan: 3,60 / 5)
Loading ... Loading ...

Lezzetli bir irmikli poğaça tarifi yapılışı. Kolay irmikli poğaça nasıl yapılır ? irmik ve poaça sevenler bu tarifin tadına doyamayacak :) afiyet olsun.

Malzemeler

  • 1 paket irmik ( 500 gram )
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı ılık su
  • 125 gram eritilmiş yağ

İçinin malzemeleri

  • 150 gram kıyma
  • 2 adet soğan
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 3 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 çorba kaşığı tuz, kimyon, pul biber

İrmikli Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır

Hamuru hazırlayın yoğurun 5 dakika bekleyin irmik şişsin sonra tereyağını atın yoğurun. İç harcı bir tavada bütün malzemeyi atıp pişirin. Hazırlanan hamurlardan küçük toplar koparıp yuvarlaklar yapıp iç harcı ekle ve 180 derecelik fırında pişir. Üzerine yumurta sürün. İsterseniz kızartarakta pişirebilirsiniz.

irmikli poğaça tarifi

Poğaça Nasıl Yapılır

Yazan:  
Kategori: Poğaça Tarifleri

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (2 oy, puan: 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...

Poğaça tarifi olarak en sevdiğimiz tariflerden biri. Lezzetli ve kolay poğaça nasıl yapılır ? Poaça yapılışı ve hazırlanışı nasıl olur?

Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 3 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı yaş maya
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 su bardağı un

Poğaça Nasıl Yapılır

Yoğurdu, sıvı yağı, unu yoğurun. Sütle karıştırdığınız yaş mayayı da içine ilave edip yoğurmaya devam edin. 2 yumurtayıda ekleyip yumuşak bir hamur olacak şekilde unu ekleyin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve tepsiye dizin. 190 derecede 15-20 dakika pişirin. İsteğe göre içine peynir, kıyma, patates ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

poğaça nasıl yapılır

Açma Nasıl Yapılır

Yazan:  
Kategori: Poğaça Tarifleri

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (3 oy, puan: 3,33 / 5)
Loading ... Loading ...

Kolay açma tarifi, pratik açma nasıl yapılır ? Resimli tarifi ile açma yapılışı oldukça basit. Poğaça sevenler bu tarife bayılacak. Açma tarifleri hazırlanışı.

Malzemeler

  • 1 paket yaş maya
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

Açma Nasıl Yapılır

Derin bir kaba sütü dökün ve toz şekeri içine atıp mayayı eritin sonra yağı, suyu ekleyin tuzu ekleyip karıştırın. Hamurunuz biraz yumuşak hamur olsun. Kabarmaya bırakın, kabarınca hamurdan parçalar koparıp merdane ile açın. Hamuru yağlayın, yine katlayın yine merdane ile açın yine yağlayın. Üstüne yumurta sarısı sürüp 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.

açma nasıl yapılır

Armut Poğaça Tarifi

Yazan:  
Kategori: Poğaça Tarifleri

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (1 oy, puan: 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...

Armut poğaça nasıl yapılır ? Görüntüsü ve lezzeti ile beğenilen armut poğaça tarifi. Armut şeklinde poaça yapımı kolay ve pratiktir. Armut poğaçası yapılışı.

Malzemeler

  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 3 su bardağı un

içi için;

  • 300 gr kesik
  • yarım demet maydanoz

üzeri için;

  • 2 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı galeta unu
  • 4 adet çubuk makarna

Armut Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır

Derin bir kabın içine hamur için gerekli malzemeleri alıp kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz. Hamur için koyduğumuz unu mutlaka eliyoruz. Hamur kıvamını aldıktan sonra dinlenmesi için bir kenara alıyoruz. İç malzemelerini hazırlıyoruz. Kesiği bir kaba alıyoruz, maydanozları ince ince doğrayıp kesikle iyice harmanlıyoruz. Dinlenen hamurdan göz kararı parçalar koparıp yuvarladıktan sonra içine kesikli karışımdan koyup tekrar yuvarlayıp armut şeklini veriyoruz.

Hamur bitene kadar bu işlemleri tekrarlıyoruz, daha sonra bir kabın içine yumurtaları kırıp iyice çırpıyoruz. Şekil verdiğimiz poğaçaları önce yumurtaya daha sonra galeta ununa buluyoruz ve yağlanmış tepsiye diziyoruz. Daha sonra armut saplarını yapmak için çubuk makarnaları kırıp armutların baş kısmına saplayıp sap yapıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Armut poğaçamız hazır, afiyet olsun.

armut poğaça tarifi

Kıymalı Poğaça Tarifi

Yazan:  
Kategori: Poğaça Tarifleri

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (2 oy, puan: 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...

Kıymalı poğaça nasıl yapılır ? Kolay ve pratik bir hamurişi tarifi, kıymalı poğaça tarifi. Resimli anlatımıyla kıymalı poaça yapılışı ve poğaça hazırlanışı.

Malzemeler

  • 125 gr tereyağ
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yumurta
  • aldığı kadar un

üzeri için: yumurta sarısı

iç harcı için:

  • 200 gr kıyma
  • 2 adet orta boy patates
  • karabiber
  • tuz

Kıymalı Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır

Unumuzu eleyip yoğurma kabına alıyoruz. İçine yumurtayı, sıvı yağı, kabartma tozunu, yoğurdu, oda sıcaklığındaki tereyağını ekleyip iyice yoğuruyoruz. Kıvamı kulak memesi kıvamında olacak. İç harcını hamuru hazırlamadan önce hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz. İç harcı içinde kıymayı az bir miktar sıvı yağ ile kavuruyoruz. İçine bir miktar karabiber ve tuz ekliyoruz. Daha sonra haşlanmış patatesleri ezip kıymalı harcın içine ekliyoruz. Daha sonra dinlenen hamurdan parçalar koparıp elimizde açıp içine kıymalı harçtan koyup kapatıyoruz. Yaptığımız poğaçaları fırın tepsisine dizip üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış fırında 190 derecede üzerleri iyice kızarana kadar pişiriyoruz.

kıymalı poğaça tarifi

Sodalı Poğaça Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (1 oy, puan: 4,00 / 5)
Loading ... Loading ...

Sodalı poğaça nasıl yapılır? Puf puf bir poğaça yapmak isteyenlere lezzetli bir tarif sodalı poğaça tarifimiz. Sodalı poğaça yapılışı çok pratik.

Malzemeler

  • bir su bardağı süt
  • yarım paket yaş maya
  • bir su bardağı soda
  • bir su bardağı çiçek yağı
  • bir fincan şeker
  • bir  buçuk  şeker kaşığı tuz
  • dört-beş su bardağı un

iç harcı için;

  • beyaz peynir
  • maydanoz
  • pulbiber
  • karabiber

üzeri için;

  • yumurta sarısı

Sodalı Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır

Derin bir kapta ılık sütün içine mayayı ve şekeri koyup iyice eritiyoruz. Sonra diğer malzemleride ekleyerek yoğuruyourz. Unumuzu  yavaş yavaş ilave ediyoruz, kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz. Ve üzerini kapatıp 45-60 kadar hamurun mayalanması için bekliyoruz. Mayalanan hamurumuzdan ufak parçalar koparıp içine iç harcını koyup yuvarlıyoruz. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine sıralayıp üzerine yumurta sarısını sürüyoruz. İsteğe bağlı susam ya da çörekotu serpebilirsiniz. Önceden ısıtıtılmış 200 derecedeki fırınımızda pişiriyoruz. Sıcak sıcak servis yapınız. Afiyet olsun.

sodalı poğaça tarifi

Sodalı Poğaça Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (2 oy, puan: 3,50 / 5)
Loading ... Loading ...

Sodalı poğaça nasıl yapılır? Lezzetli ve bayatlamayan poğaça isteyenlere sodalı poğaça tarifimiz. Sodalı poğaça hazırlanışı çok pratik.

Malzemeler

  • bir adet yumurta (sarısı üzerine)
  • bir çay bardağı yoğurt
  • bir çay bardağı sıvı yağ
  • iki çay bardağı sade içme sodası
  • beş su bardağı un
  • bir şeker kaşığı tuz
  • iki şeker kaşığı şeker
  • bir paket kuru maya

iç harcı için;

  • yarım demet maydanoz
  • beyaz peynir

üzeri için;

  • yumurta sarısı
  • susam ya da çörek otu

Sodalı Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır

Yağı yoğurdu, mayayı ve yumurta beyazını koyup karıştırıyoruz. Sonra soda şeker ve tuzu ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.  Unu da yavaş yavaş ekleyip yoğurmaya başlıyoruz. Kulak memesi kıvamında ele yapışmayacak bir hamur olcak. Güzelce yoğurduktan sonra yaklaşık 30 dk bekliyoruz. Hamurumuz kabardıktan sonra  ceviz büyüklüğünde toplar şeklinde yuvarlayıp küçük daire şeklinde açıyoruz. Rendelediğimiz ve ince ince maydanozları doğradığımız iç harçtan ortasına koyup kaptıyoruz. Kenarlarına çatalla bastırarak şekil verebilirsiniz. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpip önceden 200 dercede ısıttığımız fırınımızda pişiriyoruz. Sıcak sıcak servis yapmalısınız, mis gibi kokusunu yerken duymalısınız. Afiyet olsun.

Toplam 4 sayfa, 1. sayfa gösteriliyor.1234

yemek tarifleri tatlı tarifleri Pratik Tarifler meze tarifleri sebze yemekleri kek tarifleri

iftar yemek tarifleri