Açma Nasıl Yapılır

Yazan:  
Kategori: Poğaça Tarifleri

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (1 oy, puan: 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...

Kolay açma tarifi, pratik açma nasıl yapılır ? Resimli tarifi ile açma yapılışı oldukça basit. Poğaça sevenler bu tarife bayılacak. Açma tarifleri hazırlanışı.

Malzemeler

  • 1 paket yaş maya
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

Açma Nasıl Yapılır

Derin bir kaba sütü dökün ve toz şekeri içine atıp mayayı eritin sonra yağı, suyu ekleyin tuzu ekleyip karıştırın. Hamurunuz biraz yumuşak hamur olsun. Kabarmaya bırakın, kabarınca hamurdan parçalar koparıp merdane ile açın. Hamuru yağlayın, yine katlayın yine merdane ile açın yine yağlayın. Üstüne yumurta sarısı sürüp 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.

açma nasıl yapılır

Armut Poğaça Tarifi

Yazan:  
Kategori: Poğaça Tarifleri

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (1 oy, puan: 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...

Armut poğaça nasıl yapılır ? Görüntüsü ve lezzeti ile beğenilen armut poğaça tarifi. Armut şeklinde poaça yapımı kolay ve pratiktir. Armut poğaçası yapılışı.

Malzemeler

  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 3 su bardağı un

içi için;

  • 300 gr kesik
  • yarım demet maydanoz

üzeri için;

  • 2 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı galeta unu
  • 4 adet çubuk makarna

Armut Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır

Derin bir kabın içine hamur için gerekli malzemeleri alıp kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz. Hamur için koyduğumuz unu mutlaka eliyoruz. Hamur kıvamını aldıktan sonra dinlenmesi için bir kenara alıyoruz. İç malzemelerini hazırlıyoruz. Kesiği bir kaba alıyoruz, maydanozları ince ince doğrayıp kesikle iyice harmanlıyoruz. Dinlenen hamurdan göz kararı parçalar koparıp yuvarladıktan sonra içine kesikli karışımdan koyup tekrar yuvarlayıp armut şeklini veriyoruz.

Hamur bitene kadar bu işlemleri tekrarlıyoruz, daha sonra bir kabın içine yumurtaları kırıp iyice çırpıyoruz. Şekil verdiğimiz poğaçaları önce yumurtaya daha sonra galeta ununa buluyoruz ve yağlanmış tepsiye diziyoruz. Daha sonra armut saplarını yapmak için çubuk makarnaları kırıp armutların baş kısmına saplayıp sap yapıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Armut poğaçamız hazır, afiyet olsun.

armut poğaça tarifi

Kıymalı Poğaça Tarifi

Yazan:  
Kategori: Poğaça Tarifleri

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (2 oy, puan: 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...

Kıymalı poğaça nasıl yapılır ? Kolay ve pratik bir hamurişi tarifi, kıymalı poğaça tarifi. Resimli anlatımıyla kıymalı poaça yapılışı ve poğaça hazırlanışı.

Malzemeler

  • 125 gr tereyağ
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yumurta
  • aldığı kadar un

üzeri için: yumurta sarısı

iç harcı için:

  • 200 gr kıyma
  • 2 adet orta boy patates
  • karabiber
  • tuz

Kıymalı Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır

Unumuzu eleyip yoğurma kabına alıyoruz. İçine yumurtayı, sıvı yağı, kabartma tozunu, yoğurdu, oda sıcaklığındaki tereyağını ekleyip iyice yoğuruyoruz. Kıvamı kulak memesi kıvamında olacak. İç harcını hamuru hazırlamadan önce hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz. İç harcı içinde kıymayı az bir miktar sıvı yağ ile kavuruyoruz. İçine bir miktar karabiber ve tuz ekliyoruz. Daha sonra haşlanmış patatesleri ezip kıymalı harcın içine ekliyoruz. Daha sonra dinlenen hamurdan parçalar koparıp elimizde açıp içine kıymalı harçtan koyup kapatıyoruz. Yaptığımız poğaçaları fırın tepsisine dizip üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış fırında 190 derecede üzerleri iyice kızarana kadar pişiriyoruz.

kıymalı poğaça tarifi

Sodalı Poğaça Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (1 oy, puan: 4,00 / 5)
Loading ... Loading ...

Sodalı poğaça nasıl yapılır? Puf puf bir poğaça yapmak isteyenlere lezzetli bir tarif sodalı poğaça tarifimiz. Sodalı poğaça yapılışı çok pratik.

Malzemeler

  • bir su bardağı süt
  • yarım paket yaş maya
  • bir su bardağı soda
  • bir su bardağı çiçek yağı
  • bir fincan şeker
  • bir  buçuk  şeker kaşığı tuz
  • dört-beş su bardağı un

iç harcı için;

  • beyaz peynir
  • maydanoz
  • pulbiber
  • karabiber

üzeri için;

  • yumurta sarısı

Sodalı Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır

Derin bir kapta ılık sütün içine mayayı ve şekeri koyup iyice eritiyoruz. Sonra diğer malzemleride ekleyerek yoğuruyourz. Unumuzu  yavaş yavaş ilave ediyoruz, kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz. Ve üzerini kapatıp 45-60 kadar hamurun mayalanması için bekliyoruz. Mayalanan hamurumuzdan ufak parçalar koparıp içine iç harcını koyup yuvarlıyoruz. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine sıralayıp üzerine yumurta sarısını sürüyoruz. İsteğe bağlı susam ya da çörekotu serpebilirsiniz. Önceden ısıtıtılmış 200 derecedeki fırınımızda pişiriyoruz. Sıcak sıcak servis yapınız. Afiyet olsun.

sodalı poğaça tarifi

Sodalı Poğaça Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (1 oy, puan: 2,00 / 5)
Loading ... Loading ...

Sodalı poğaça nasıl yapılır? Lezzetli ve bayatlamayan poğaça isteyenlere sodalı poğaça tarifimiz. Sodalı poğaça hazırlanışı çok pratik.

Malzemeler

  • bir adet yumurta (sarısı üzerine)
  • bir çay bardağı yoğurt
  • bir çay bardağı sıvı yağ
  • iki çay bardağı sade içme sodası
  • beş su bardağı un
  • bir şeker kaşığı tuz
  • iki şeker kaşığı şeker
  • bir paket kuru maya

iç harcı için;

  • yarım demet maydanoz
  • beyaz peynir

üzeri için;

  • yumurta sarısı
  • susam ya da çörek otu

Sodalı Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır

Yağı yoğurdu, mayayı ve yumurta beyazını koyup karıştırıyoruz. Sonra soda şeker ve tuzu ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.  Unu da yavaş yavaş ekleyip yoğurmaya başlıyoruz. Kulak memesi kıvamında ele yapışmayacak bir hamur olcak. Güzelce yoğurduktan sonra yaklaşık 30 dk bekliyoruz. Hamurumuz kabardıktan sonra  ceviz büyüklüğünde toplar şeklinde yuvarlayıp küçük daire şeklinde açıyoruz. Rendelediğimiz ve ince ince maydanozları doğradığımız iç harçtan ortasına koyup kaptıyoruz. Kenarlarına çatalla bastırarak şekil verebilirsiniz. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpip önceden 200 dercede ısıttığımız fırınımızda pişiriyoruz. Sıcak sıcak servis yapmalısınız, mis gibi kokusunu yerken duymalısınız. Afiyet olsun.

Kabaklı Poğaça Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (1 oy, puan: 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...

Kabaklı poğaça nasıl yapılır ? Lezzetli hamur işi tarifleri, kabaklı poğaça tarifi nasıl yapılır? Kabak poğaçası hazırlanışı ve kolay poğaça yapımı.

Hamuru için malzemeler

  • un-4 su bardağı
  • yaş maya-10 gram
  • toz şeker-1 yemek kaşığı
  • süt-1 su bardağı
  • zeytin yağı-1 çay bardağı
  • tuz-1 tatlı kaşığı
  • yumurta-1 adet

İç harcı için

  • kabak-2 adet
  • soğan-1 adet
  • dereotu-0,5 demet
  • ufalanmış beyaz peynir-1 çay bardağı
  • zeytin yağı-1 yemek kaşığı
  • tuz,karabiber

Üzeri için

  • yumurta sarısı
  • beyaz haşhaş

Kabaklı Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır

Yaş mayayı ılık sütte eritin.

Yoğurma kabında elenmiş un şeker ve tuzu karıştırın. Ortasını açın. Eritilmiş maya, zeytinyağı ve yumurtayı ekleyin. Pürüzsüz bir hamur yoğurun. Üzerini örterek kabarmaya bırakın.

İç harcı için soğanı ince doğrayın. Kabakları rendeleyin ve fazla suyunu sıkın. Dereotunu yıkayıp kıyın. Zeytin yağını ısıtıp soğanı ve kabağı 5 dakika kadar kavurun. Ocaktan aldıktan sonra ufalanmış peynir, dereotu, tuz ve karabiber ekleyerek karıştırın.

Poğaçaları şekillendirin. Yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Yarım saat bekletin. Sonra yumurta sarısını sürün ve beyaz haşhaş serpiştirin.

170 derece ısınmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Afiyet olsun.

kabaklı poğaça tarifi

Kepek Unlu Poğaça Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (4 oy, puan: 4,00 / 5)
Loading ... Loading ...

Kepek unlu poğaça nasıl yapılır ? Hamurişi tarifleri, kepek unlu poğaça tarifi yapılışı. Kepekli poğaça hazırlanışı nasıl olur ve kolay diyet poğaça yapımı.

Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • Bir paket çiğ krema
  • 5 gram yaş maya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Bir çay kaşığı tuz
  • Bir tutam şeker
  • 2 çay kaşığı mahlep
  • 2 yemek kaşık kaymak
  • Alabildiğine kepekli un
  • Peynir ( iç harç)

Kepek Unlu Poğaça Tarifi

Mayayı ılık suda eritin bir yandanda diğer malzemeleri bir kapta karıştırın. Mayayıda ekleyip yoğurun istediğiniz şekli verip içine peynir koyun. Önceden ısıttığınız fırında 175 derece pişirin, afiyet olsun.

kepek unlu poğaça tarifi

Tahinli Çörek Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (1 oy, puan: 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...

Tahinli çörek nasıl yapılır ? Çok sevilen hamur işi tarifi, tahinli çörek tarifi yapılışı nasıl olur? Tahinli çörek hazırlanışı ve çörek yapımı.

Malzemeler

  • ılık süt-1 çay bardağı
  • ılık su-1 çay bardağı
  • yaş maya-40 gram
  • toz şeker-2 yemek kaşığı
  • ayçiçek yağı-1 çay bardağı
  • tuz-1 tutam
  • alabildiği kadar un
  • margarin-100 gram
  • tahin-1 su bardağı
  • üzeri için yumurta sarısı

Tahinli Çörek Tarifi Nasıl Yapılır

Süt ile suyu birleştiriyoruz ve içine 40 gram yaş maya koyarak erimeye bırakıyoruz. Maya eriyip köpürmeye başladıktan sonra şeker, tuz ve sıvı yağ ekleyerek iyice karıştırıyoruz. Sonra alabildiği kadar un koyarak yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Kabarması için üstünü örterek 40 dakika bekletiyoruz.

Margarini tavada eritiyoruz tahin ekleyerek karıştırıyoruz.

Hamuru dört aynı parçaya bölüyoruz. Merdane yardımıyla ince açıyoruz ve üzerine ince bir kat tahin sürerek dörde katlıyoruz. Katladığımız hamur parçasına elimizle kare şeklini veriyoruz ve 2 santimlik şeritler kesiyoruz. Şeritlerin uç kısımlardan tutup burgu şeklini veriyoruz. Tepsiye diziyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürdükten sonra 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişiriyoruz.

Soğuduktan sonra servis yapıyoruz.

Afiyet olsun.

tahinli çörek tarifi

Galeta Unlu Kurabiye Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (3 oy, puan: 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...

Galeta unlu kurabiye nasıl yapılır? Puf puf bayatlamayan bir kurabiye galeta unlu kurabiye tarifi. Üzerindeki galeta unu ile farklı bir lezzet.

Malzemeler

  • iki su bardağı yoğurt
  • iki çay bardağı çiçek yağı
  • biraz tuz
  • aldığı kadar un
  • iki paket kabartma tozu

içi için;

  • bir kase beyaz peynir

üzeri için;

  • galeta unu

Galeta Unlu Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır

Hamuru için tüm malzemeleri derin bir kaba koyup yoğuruyoruz. Hamurumuzu elde ettikten sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp içine beyaz peynir koyup  yuvarlıyoruz. Sonra galeta ununa bulayıp yağlı kağıt serili fırın tepsimize diziyoruz. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırınımızda pişiriyoruz. Kurabiyelerimiz mis gibi koktu. Afiyet olsun.

galeta unlu kurabiye tarifi

Çiçek Poğaça Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (2 oy, puan: 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...

Çiçek poğaça nasıl yapılır ? Lezzetli ve şekilli poğaça tarifleri nden, çiçek poğaça tarifi yapılışı. Kolay poğaça hazırlanışı ve yapımı.

Hamuru için malzemeler

  • margarin-150 gram
  • yoğurt-2 yemek kaşığı
  • sıvıyağ-1 çay bardağı
  • kabartma tozu-1 paket
  • tuz-1 çay kaşığı
  • alabildiği kadar un

İç harcı malzemeleri

  • beyaz peynir
  • maydanoz
  • Üzeri için galeta unu

Çiçek Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır

Yoğurdu, margarini, tuzu ve sıvı yağı karıştırma kabına alıp karıştırıyoruz. Üzerine kabartma tozu ve unu ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz. Yoğurduğumuz hamuru 10 dakika dinlendiriyoruz.

İç harcı için beyaz peyniri küçük bir kaba rendeliyoruz. Maydanozu iyice yıkayıp ince kıyıyoruz ve peynirle karıştırıyoruz.

Hamurdan parçalar kopartıp elimizde açıyoruz. İçine peynir harçtan koyarak kenarlarını ortaya doğru kapatıyoruz. Yuvarlıyoruz ve hafifçe üzerine bastırıyoruz. Galeta ununa bulayıp, biraz daha bastırıyoruz ve kenarlarına bıçak yardımıyla kesik atıyoruz.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstü kızarana kadar pişiriyoruz.

AFİYET OLSUN.

Not: Beyaz peynir yerine lor kullanabilirsiniz.

çiçek poğaça tarifi

Toplam 4 sayfa, 1. sayfa gösteriliyor.1234

yemek tarifleri tatlı tarifleri Pratik Tarifler meze tarifleri sebze yemekleri kek tarifleri

iftar yemek tarifleri