Tavada Sosis Tarifi

Yazan:  
Kategori: Pratik Tarifler

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (3 oy, puan: 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...

Çok pratik bir tarif olan tavada sosis tarifi özellikle çocuklar için hem eğlenceli hem sevilen bir yemektir. Yanında patates kızartması tavsiye ederiz.

Tavada sosis malzemeleri

  • Sosis
  • Sıvı yağ
  • Uzun kürdan

Tavada Sosis Tarifi

Sosisleri küçük şekilde kesip kürdanlara geçirin. Bir tavada sıvıyağ ile kızartın. Hepsi bu kadar, afiyet olsun :)

tavada sosis yapılışı

tavada sosis tarifi

Bayat Ekmek Pizzası Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (Henüz oy kullanılmadı)
Loading ... Loading ...

Bayat ekmek nasıl değerlendirilir diye soranlara güzel bir bayat ekmek pizzası tarifi. Evde pratik pizza tarifi malzemeleri nelerdir. Bayat ekmekten kolay pizza nasıl yapılır?

Bayat ekmek pizza için malzemeler

  • 3-4 dilim bayat ekmek
  • 5-6 dilim sucuk veya salam
  • 1 tane orta boy domates
  • 1 adet yeşilbiber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 5-6 adet yeşil veya siyah zeytin
  • 100 gr. kaşar peyniri
  • 100 gr. mozerella peyniri veya orgü peyniri
  • 1 çay kaşığı biber veya domates salçası
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı

Bayat Ekmek Pizzası Tarifi

Küçük bir kapta çalmamız ile zeytin yağ ekleyip karıştıralım ve ekmek dilimlerinin üstüne sürelim. Kaşar peynirimizi rendeliyelim ve salçalı ekmeklerimizin üstüne yerleştirelim. Kalan malzemeleri uzun uzun doğrayalım ve kaşar peynirimizin üstünü süsleyelim ve son olarak üstüne mozerella peynirimizi koyalım ve 175 derece ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar yaklaşık15–20 dakika pişirelim ve sıcak servıs edelim. Afiyet olsun.

bayat ekmek pizzası tarifi

Tahinli Çıtır Rulo Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (2 oy, puan: 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...

Tahin sevenlere vazgeçilmez bir tat. Tahinli çıtır çıtır tatlı nasıl yapılır. Çıtır rulo tarifi kolay yapılıyor. Tahinlı rulo için gerekli malzemeler ve yapılışı.

Malzemeler

  • 6 adet baklavalık ince yufka
  • 1.5 çay bardağı tahin
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ince kıyılmış ceviz

Tahinli Çıtır Rulo Tarifi

Yufkalarımızı 2’er 2 ‘er ayırıyoruz. Bir kapta malzemelerimizin hepsini karıştıralım. Partilediğimiz yufkalarımızı tezgahımızın üstüne serelim ve tahinli karışımımızı fırça yardımı ile üstüne sürelim. İkinci yufkamızda ilk yufkamızın üstüne serelim ve aynı işlemi uygulayalım. Bu yufkaları rulo şeklinde sıkıca dolayalım ve iki parmak kalınlığında keselim. Tüm yufkalarımıza bu işlemi uygulayalım ve yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim. 180 derece ısıtılmış fırında 20–25 dk kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.

tahinli çıtır rulo tarifi

Tavuk Suyu Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (1 oy, puan: 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...

Yemeklik tavuk suyu nasıl yapılır ? Kolay hazırlanan tavuk suyu tarifi ile yemek ve çorbalarınızın tadı daha lezzetli olacak. Hazır tavuk suyu veya bulyon kullanmayın. Bu daha sağlıklı ve lezzzetli.

Tavuk Suyu Malzemeleri

  • 1 tane tavuk,
  • 1 tane havuç,
  • 1 tane kereviz,
  • 1 tane soğan,
  • 1-2 tane defne yaprağı,
  • 1 tane limon, limon yoksa 1 kahve fincanı sirke de olabilir,
  • 11-12 bardak su.

Tavuk Suyu Nasıl Yapılır

Tavuk temizlenip, güzelce yıkanır. Büyük bir tencereye alınır. Üzerine iri doğran­mış soğan, havuç, kereviz, defne yaprağı ve limon suyu ile maydanoz ilave edilir.

Üzerini geçecek kadar su bırakılıp kaynatılır. Üzerinde oluşan köpükler delikli kepçe ile alınır. Köpükleşme bitince, tencerenin ağzı kapatılır.

Tavuk pişinceye kadar 1-2 saat kaynatılır.

Tavuk suyunun dayanma süresi azdır. Bir iki gün içinde tüketmek gerekir.

Pratik Bilgi: Hazırladığınız tavuk ve et sularını kullandıktan sonra kalanları, buz kalıplarına doldurup, buzluğa kaldırın. Gerektiği zaman çıkarıp, kullanabilirsiniz.

Et Suyu Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (1 oy, puan: 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...

Et suyu nasıl yapılır ve sonrasında nerelerde kullanabiliriz diyenler için et suyu tarifi veriyoruz. Çorba ve yemekler için et suyu hazırlanışı.

Et Suyu Malzemeleri

  • 1 kg et,
  • 1 tane soğan,
  • 1 tane havuç,
  • 1 tane kereviz,
  • 1 limonun suyuveya 1 kahve fincanı sirke,
  • yarım demet maydanoz,
  • yarım defne yaprağı,
  • 10-12 bardak su.

Et Suyu Tarifi Nasıl Yapılır

Sebzeler temizlenir. İri iri doğranır. Et soğuk su ile yıkanır.

Büyük bir tencereye et ve sebzeler konulur. Bir limonun suyu ilave edilir. Limon suyu etin ağır kokusunu giderir. Et ve kemiklerdeki kalsiyumun suya geçmesini sağlar. Üzerine hepsini geçecek kadar su doldurulur.

Tencerenin ağzı açık olarak kaynatılır. Üzerinde oluşan köpükler arada kevgir­le alınır. Köpükleşmesi bittikten sonra tencerenin ağzı kapatılıp, 1-2 saat kadar kaynatılır. Düdüklü tencerede pişirilmiyorsa daha fazla ocakta tutulur.

Ocaktan indirilip, süzgeçten geçirilir. Kalan etler istenirse düğün çorbasında kullanılabilir.

Patik Tatlı Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (2 oy, puan: 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...

Çok pratik bir bisküvi ve krem şanti tatlısı tarifi. Lezzeti nefis ve kısa zamanda hazırlanışı ile 7 dakikada hazırlanan bir tatlı tarifi. Kolay tatlı tarifi. Canım çekti tekrar şimdi :) , bu tarifi sizinle paylaştıktan sonra hemen yapayım da yiyeyim.

Pratik Tatlı Mazlemleri

  • 1 paket krem şanti
  • 1 su barağı soğuk süt (200 ml.)
  • bir küçük paket kakolu petibör bisküvi

Pratik tatlı tarifi nasıl yapılır

Önelikle belirtmek isterim ki bu kadar hızlı hazırlanabilen ve bu kadar lezzetli olan başka bir tatlı bilmiyorum. 1 paket krem şantiyi 1 su bardağı soğuk süt ile 2-3 dakika mikser ile çırpıyoruz. krem şantimiz kıvamına gelince üzerine kakaolu petibör bisküvileri iyice elimizle eziyoruz. Bisküvileri un ufak ettikten sonra krem şanti ile güzelce karıştırıyoruz. Sonra karışımı bir kaba alıp derin dondurucuya (buzdolabında buzluk kısmına) 30 dakikalığına koyuyoruz. Sonra biraz sertleşecektir ve servise hazır. İce tea ile tavsiye ederim. Afiyet olsun.

kremşantili bisküvili tatlı tarifi

pratik tatlı tarifi

kolay tatlı tarifi

Jöle Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (4 oy, puan: 4,00 / 5)
Loading ... Loading ...

Jöle tatlısı nasıl yapılır ? Meyve suyundan jöle tarifi nasıl olur? Kolay ve pratik bir tatlı tarifi. Çocukların severek yediği jöleli tatlı tarifi.

Malzemeler

  • 3 su bardağı meyve suyu
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı şeker

Jöle Tarifi Nasıl Yapılır

Hangi renk istiyorsanız o renkte meyve suyu alın bir tencerede bütün malzemeyi karıştırın yoğunlaşınca kalıplara dökün soğumaya bırakın. Meyve suyu yerine su ve gıda boyaları kullanabilirsiniz.

jöle tarifi

Permasanlı Tavuk Dilimleri Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (8 oy, puan: 3,88 / 5)
Loading ... Loading ...

Tavuk sevenlerin beğeneceği değişik bir tat permasanlı tavuk dilimleri tarifi. Tavuğun permasan peyniri ile muhteşem uyumu pratik ve kolay yapılışı.

Malzemeler:

  • 1 adet kemiksiz tavuk göğsü
  • 1-2 yemek kaşığı rendelenmiş permasan peyniri
  • Yarım çay bardağı rendelenmiş kuru ekmek yada galeta unu
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu yada (1-2 diş çok ince dövülmüş sarımsak)
  • ¼ soğan ince doğranmış
  • Damak tadınıza göre baharat ve tuz
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı

Permasanlı Tavuk Dilimleri Tarifi Nasıl Yapılır

Tavuğumuzu fileto şeklinde doğrayalım ve zeytinyağımız ile ovalayalım. Peynirimizi, baharatlarımızı, soğan ve sarımsağımızı ekmek ya da galeta unuyla karıştıralım. Yağladığımız tavuğumuzu ekmek karışımına bulayalım ve yağlı kağıt koyduğumuz fırın tepsisine yerleştirelim. Fırınımızı 185 derecede ısıtalım ve yemeğimizi 20-25 dk pişirelim. Afiyet olsun

Permasan Peynirli Kabak Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (6 oy, puan: 4,83 / 5)
Loading ... Loading ...

Diyet yapanlar için kalorisi düşük olan kabaktan neler yapılır? Permasan peynirli kabak nasıl yapılır? Pratik bir yemek tarifi arayanlara permasan peynirli kabak tarifimiz.

Malzemeler:

  • 2-3 adet kabak
  • 1-2 yemek kaşığı permasan peyniri
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Permasan Peynirli Kabak Tarifi

Fırın tepsimize yağlı kağıdımızı yerleştirelim. Kabaklarımızın kabuklarını soymadan ince uzun doğrayalım ve permesan peynire bulayalım. Buladığımız kabaklarımızı tepsimize yerleştirelim ve yağımızı üstünde gezdirelim. 175 derecede ısıttığımız fırınımızda 15-20 dk peynirimiz eriyene kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Acılı Patlamış Mısır Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (5 oy, puan: 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...

Kışın vazgeçilmezi, filmin keyfi acılı patlamış mısır tarifi. Acılı patlamış mısır nasıl yapılır? Farklı bir lezzet tatmak isteyenlere patlamış mısır tarifi.

Malzemeler

  • 1 su bardağı mısır
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
  • Yarım çay kaşığı pul biber acı
  • Yarım çay kaşığı sarımsak tozu
  • Biraz tuz

Acılı Patlamış Mısır Tarifi Nasıl Yapılır

Bir kap içerisine sıvı yağımızı ve baharatlarımızı ilave ederek karıştıralım. Bu karışımımıza mısırlarımızda ilave edelim ve kızdırdığımız tavamıza ilave edelim ve mısırlarımız patlamaya başlayınca tencerenin kapağını açmadan tenceremizi sallayalım. 2-3 dk içinde mısırlarımız patlamış olur. Afiyet olsun.

Toplam 17 sayfa, 1. sayfa gösteriliyor.12345...10...Son »

yemek tarifleri tatlı tarifleri Pratik Tarifler meze tarifleri sebze yemekleri kek tarifleri

iftar yemek tarifleri