Elma Reçeli Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (2 oy, puan: 4,00 / 5)
Loading ... Loading ...

Elma reçeli nasıl yapılır? Kış aylarında yapabileceğiniz, kahvaltılarınız için evinizde hazır olacak bir tarif ev yapımı elma reçeli tarifimiz. Yapımı çok pratik.

Malzemeler

  • yarım kilo elma
  • iki su bardağı toz şeker
  • iki adet karanfil
  • bir yemek kaşığı limon suyu

Elma Reçeli Tarifi

İlk olarak bir tencereye kabuklarını soyduğumuz ve ufak ufak doğradığımız elmaları koyupüzerine şeker ve karanfilide ekleyip akşamdan bekletiyoruz. Ertesi gün elmaların kendi suyu ile kısık ateşte kaynatıyoruz. Elmalar şeffaflaşıncaya kadar kaynatmaya devam ediyoruz. İyice koyulaştıktan sonra limon suyunu ilave ediyoruz.  Elma reçelimiz soğuduktan sonra kavanozlara koyup, ağzını sıkıca kapatıp saklıyoruz. Afiyet olsun.

elma reçeli tarifi

 

Ev Yapımı Kayısı Reçeli Tarifi

Yazan:  
Kategori: Reçel Tarifleri

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (1 oy, puan: 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...

Ev yapımı kayısı reçeli nasıl yapılır? Kahvaltılarınız için lezzetli bir tarif ev yapımı kayısı reçeli tarifimiz. Ev yapımı kayısı reçeli yapılışı.

Malzemeler

  • 1 kg kayısı
  • 1 kg şeker
  • yarım limon suyu

Ev Yapımı Kayısı Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır

Kayısı reçeli için sert kayısı tercih edilmelidir. Kayısıları iyice yıkayıp bıçakla ikiye bölüp çekirdekleri çıkarın. Çekirdekleri çıkarılmış kayısıları bir tencereye alıp üzerine şekeri ilave ediyoruz. Her tarafı kapatacak şekilde tencerenin kapağını kapatıp bu şekilde bir gece bekletiyoruz. Ertesi gün ilk 10 dakika yüksek ateşte sonrada orta ateşte reçel kıvamına gelene kadar kaynatıyoruz. Oluşan köpükleri kaşık yardımı ile topluyoruz. Yarım limon suyunu tencereye ilave edip çok az karıştırıyoruz .Bir kaç dakika daha kaynatıp ocağın altını kapatıyoruz reçeli kavanozlara dolduruyoruz. Afiyet olsun.

kayısı reçeli tarifi

Ahududu Reçeli Tarifi

Yazan:  
Kategori: Reçel Tarifleri

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (1 oy, puan: 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...

Ahududu reçeli nasıl yapılır? Ahududu reçeli tarifiyle lezzetli bir reçel yapmaya ne dersiniz? Ahududu reçeli hazırlanışı.

Malzemeler

  • bir kilo ahududu
  • altı su bardağı şeker
  • bir kahve fincanı su
  • iki yemek kaşığı limon suyu

Ahududu Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır

Ahududuları güzelce yıkayıp temizliyoruz. Sonra bir tencereye ilk önce ahuduları sonra şekeri tekrar ahuduları koyup üzerinede suyu ilave edip orta ateşte pişiriyoruz. Koyulaşıp reçel kıvamını alınca limon suyunuıda ekliyoruz. En son ocağı kapatıp soğuduktan sonra  kavanozlara boşatıyoruz. Afiyet olsun.

ahududu reçeli tarifi

 

İncir Reçeli Tarifi

Yazan:  
Kategori: Reçel Tarifleri

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (2 oy, puan: 4,50 / 5)
Loading ... Loading ...

İncir reçeli nasıl yapılır? Lezzetli bir reçel tarifi incir reçeli tarifimiz. İncir reçeli hazırlanışı.

Malzemeler

  • iki kilo yaş incir
  • iki kilo şeker
  • üç adet karanfil
  • yedi-sekiz su bardağı su
  • bir limonun suyu

İncir Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır

Tencerede şeker ve karanfilleri suyla birlikte yarım saat kadar kaynatıyoruz. Sonra incirleri ekleyip yaklaşık 10 dk daha kaynatıyoruz. En son olarak limonun suyunu sıkıp ocağı kapatıyoruz. Soğuması için bir süre bekliyoruz. Soğuyan reçelimizi kavonozlara boşaltıp saklıyoruz. Afiyet olsun.

incir reçeli tarifi

 

Patlıcan Reçeli Tarifi

Yazan:  
Kategori: Reçel Tarifleri

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (1 oy, puan: 4,00 / 5)
Loading ... Loading ...

Patlıcan reçeli nasıl yapılır? Farklı bir reçel denemek isteyenlere patlıcan reçeli  tarifimiz. Patlıcan reçeli hazırlanışı.

Malzemeler

  • iki kilo patlıcan
  • iki buçuk kilo şeker
  • on iki su bardağı su
  • beş-altı adet karanfil
  • bir topak kireç
  • sekiz su brdağı su

Patlıcan Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır

İlk olarak sekiz bardak su ile birlikte kireci bir kabın içine koyuyoruz. Sonra kireç dibe çökünce üzerindeki suyu alıp  kabuklarını soyduğumuz, doğradığımız patlıcanların üzerine döküyoruz. Yaklaşık bir saat patlıcanları bu suyun içinde bekletiyoruz. Bir yanda da tencereye suyu ve şekeri koyup kaynatıyoruz. Patlıcanları kireçli sudan çıkartıp yıkıyoruz ve kaynayan suyun içine atıyoruz. İçerisine karanfilide ekliyoruz. Patlıcanlarımız yumuşayıp suyunu çekene kadar ocakta kaynatıyoruz. En son ocağın altını kapatıp soğuyunca kavaonozlara boşaltıp, saklıyoruz. Afiyet olsun.

Ev Yapımı Şeftali Reçeli Tarifi

Yazan:  
Kategori: Reçel Tarifleri

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (2 oy, puan: 3,00 / 5)
Loading ... Loading ...

Ev yapımı şeftali reçeli nasıl yapılır? Kahvaltılarınızda tüketebiliceğiniz lezzetli bir tarif  ev yapımı şeftali reçeli tarifimiz. Pratik bir şeftali reçeli yapılışı.

Malzemeler

  • 1 kg şeftali
  • 1 kg şeker
  • yarım limon suyu

Ev Yapımı Şeftali Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır

Şeftalilerin kabuklarını soyun iki parçaya bölüp çekirdeklerini çıkarın. Şeftalileri kesme şekerden biraz daha küçük parçalara ayırın bir tencereye şeftalileri koyun.  Üzerine şekeri dökün bir gece bu şekilde bekletin. Ertesi gün tencereyi ocağa alın kısık ateşte karıştırarak kaynatın. Şeftali reçeli yaparken çok köpürür köpükleri bir kaşık yardımı ile toplayın koyulaşan ve kıvamı olmaya başlayan reçele yarım limonu sıkın. 5 dakika daha kaynatarak ocaktan alın ve kavanozlara doldurup ters çevirin. Afiyet olsun.

şeftali reçeli tarifi

Armut Reçeli Tarifi

Yazan:  
Kategori: Reçel Tarifleri

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (Henüz oy kullanılmadı)
Loading ... Loading ...

Armut reçeli nasıl yapılır? Kış ayları için yapılabilecek ve kahvaltı masalarımızı doldurabilecek bir tat armut reçeli tarifimiz. Armut reçeli hazırlanışı.

Malzemeler

  • bir kilo sert küçük armut
  • altı su bardağı şeker
  • iki su bardağı su
  • bir adet limonun suyu

Armut Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır

Armutları soyup çekirdeklerini çıkartıp,  bir tencereye koyuyoruz. Sonra su ve şekeri ilave edip armutlar pişinceye kadar kaynatıyoruz. İyice yumuşadıktan sonra limon suyunuda ekliyoruz.  Biraz daha kaynattıktan sonra ocağı kapatıp soğumaya bırakıyoruz. Soğumuş olan reçelimizi kavanozlara boşaltabilirsiniz. Afiyet olsun.

Gül Reçeli Tarifi

Yazan:  
Kategori: Reçel Tarifleri

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (Henüz oy kullanılmadı)
Loading ... Loading ...

Gül reçeli nasıl yapılır? Birde gül reçeli yapmaya ne dersiniz, işte gül reçeli tarifimiz. Gül reçeli hazırlanışı.

Malzemeler

  • yarım kilo gül yaprağı
  • beş su bardağı şeker
  • üç su bardağı su
  • bir şeker kaşığı limon tuzu
  • yarım kahve fincanı ılık  su

Gül Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır

İlk olarak gül yapraklarının beyaz olan kısımlarını kesip güzelce temizliyoruz. İyice yıkadıktan sonra tencereye yaprakları koyup üzerine şekeri ilave ediyoruz. Sonra elimizle güzelce yoğuruyoruz. Ve suyu ilave edip kaynatıyoruz. Reçel kıvamında yani koyulaşınca ılık su içinde erittiğimiz limon tozunu koyup biraz daha kaynatıyoruz ve ocağı kapatıyoruz. Sıcak sıcak kavanozlara koyup, soğuyunca kapaklarını kapatıp saklayabilirsiniz. Afiyet olsun.

gül reçeli tarifi

 

 

Vişne Reçeli Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (1 oy, puan: 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...

Vişne reçeli nasıl yapılır? Kahvaltılarınızda tüketebileceğiniz lezzetli bir tarif  vişne reçeli tarifimiz. Vişne reçeli hazırlanışı.

Malzemeler

  • 1 kg vişne
  • 1,5 kg toz şeker
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı sirke

Vişne Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır

Öncelikle vişneleri iyice yıkayıp çekirdeklerini ayıklıyoruz. Ayıkladığımız vişneleri bir tencere içine alıp üzerine toz şekeri ilave edip bu şeklide bir gece bekletiyoruz. Ertesi gün ocağa alıp kaynatıyoruz köpük oluşursa köpükleri kaşık yardımı ile topluyoruz. Ardından 1 yemek kaşığı limon suyunu reçele ekliyoruz. Kıvamını kontrol ettikten sonra yani reçelimiz top şeklinde damlıyorsa kıvamı olmuş demektir. Bir çay kaşığı sirkeyi de ekleyip çok az karıştırıp ocağın altını kapatıyoruz. Kavanozlara doldurup kapağını kapatıyoruz. Afiyet olsun.

vişne reçeli tarifi

 

 

Elma Marmelatı Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (1 oy, puan: 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...

Elma marmelatı nasıl yapılır? Kahvaltılarınız ve turta yapımlarınız için lezzetli bir elmalı marmelat tarifi. Elmalı marmelat hazırlanışı.

Malzemeler

  • bir kilo elma
  • bir kilo şeker
  • bir adet limonun suyu

Elma Marmelatı Tarifi Nasıl Yapılır

Elmaların kabuklarını soyup, derin bir tencereye rendeliyoruz. Üzerine şekeri döküp ilk önce fazla ateşte sonra kısık ateşte 40 dk pişiriyoruz. Daha sonra limonun suyunu ilave ediyoruz. Yaklaşık 5 dk daha kaynatıyoruz. Kaynadıktan sonra ocağı kapatıp soğumaya bırakıyoruz. Soğumuş olan marmelatımızı kavanoza koyup buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. Afiyet olsun.

elma marmelatı tarifi

 

Toplam 3 sayfa, 1. sayfa gösteriliyor.123

yemek tarifleri tatlı tarifleri Pratik Tarifler meze tarifleri sebze yemekleri kek tarifleri

iftar yemek tarifleri