Tahinli Çıtır Rulo Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (1 oy, puan: 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...

Tahin sevenlere vazgeçilmez bir tat. Tahinli çıtır çıtır tatlı nasıl yapılır. Çıtır rulo tarifi kolay yapılıyor. Tahinlı rulo için gerekli malzemeler ve yapılışı.

Malzemeler

  • 6 adet baklavalık ince yufka
  • 1.5 çay bardağı tahin
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ince kıyılmış ceviz

Tahinli Çıtır Rulo Tarifi

Yufkalarımızı 2’er 2 ‘er ayırıyoruz. Bir kapta malzemelerimizin hepsini karıştıralım. Partilediğimiz yufkalarımızı tezgahımızın üstüne serelim ve tahinli karışımımızı fırça yardımı ile üstüne sürelim. İkinci yufkamızda ilk yufkamızın üstüne serelim ve aynı işlemi uygulayalım. Bu yufkaları rulo şeklinde sıkıca dolayalım ve iki parmak kalınlığında keselim. Tüm yufkalarımıza bu işlemi uygulayalım ve yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim. 180 derece ısıtılmış fırında 20–25 dk kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.

tahinli çıtır rulo tarifi

Cevizli Haşhaşlı Lokum Tarifi

Yazan:  
Kategori: Tatlı Tarifleri

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (4 oy, puan: 3,25 / 5)
Loading ... Loading ...

Çok pratik bir tatlı tarifini daha sizlere sunuyoruz. Cevizli haşhaşlı lokum tarifi yapılışı. Haşhaşlı hamurlu bir tatlı olan bu tarifimizi mutlaka denemelisiniz.

Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 yaş maya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 5-6 su bardağı un
  • 1 bardak su
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • Tuz

İçi için

  • 1 kase ceviz
  • 1 kase sarı haşhaş
  • 1 su bardağı sıvı yağ

Üzeri için

  • Yumurta

Cevizli Haşhaşlı Lokum Tarifi

Bir kaba unu al üzerine tuz, şeker, kabartma tozu ve mayayı ufalayarak atın. Sütü ekleyin bir bardak ılık suda ilave edip yoğurun. Dinlendirin. Bir kapta sarı haşhaşı ve yağı karıştırın bu karışım akıcı olmalı sıvıyağ ile akışkan bir kıvam kazanır. Hamurdan bezeler koparıp un ve oklava yardımı ile açın. Yufkaya iç harçtan sürüp ceviz serpin rulo yapıp kesin üzerine yumurta sürüp fırın tepsisine diz ve fırında 185 derecede 40 dakika pişirin.

cevizli haşhaşlı lokum tarifi

Tırtıl Kurabiye Yapılışı

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (3 oy, puan: 4,00 / 5)
Loading ... Loading ...

Çok sevilen tırtıl kurabiye birçok farklı tarif ile verilmiştir sitemizde. Ancak bu tarifimiz diğerlerinden çok farklıdır. Tırtıl kurabiye yapılışı diğer tariflerim gibi özenle seçilmiştir.

Tırtıl kurabiye malzemeleri

  • margarin-yarım paket (125 gram)
  • yumurta-2 adet
  • sıvıyağ-1 çay bardağı
  • şeker-2 çay bardağı
  • kabartma tozu-1 paket
  • vanilya şekeri-1 paket
  • alabildiği kadar un

Tırtıl Kurabiye Yapılışı

Yoğurma kabına 2 adet yumurta kırıyoruz şeker ekleyerek çırpma teli ile çırpıyoruz. Sonra sıvı yağ ve yumuşatılmış margarin ekliyoruz ve karıştırıyoruz.

Elenmiş unu kabartma tozu ve vanilya şekeri ile karıştırıyoruz ve alabildiği kadar ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz.

Hamura tırtıl kurabiye kalıbı yardımıyla şekil veriyoruz. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine kurabiyeleri diziyoruz.

Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 170 derecede pişiriyoruz.

tırtıl kurabiye yapılışı

Çilekli Muhallebi Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (4 oy, puan: 4,25 / 5)
Loading ... Loading ...

Ev yapımı çilekli muhallebi tarifi ile sizlere meyveli ve sütlü tatlı keyfini sunacağız. Çilekli muhallebi nasıl yapılır diyenlere resimli muhallebi yapılışı.

Çilekli Muhallebi Malzemeleri

  • 1 litre süt
  • 2 yemek kaşığı pirinç unu
  • 2 yemek kaşığı Mısır nişastası
  • 1 yumurta sarısı
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 çorba kaşığı tereyağ
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz
  • 10-20 adet çilek
  • Karamel için
  • Yarım su bardağı şeker

Çilekli Muhallebi Tarifi

Bir borcamın tabanına çilekleri iri iri doğrayın, üzerine biraz şeker serpin sonra cevizleri dökün. Bir tencerede muhallebiyi yapın. Bir tavada yarım bardak şekeri erimeye bırak, karameliniz hazır, muhallebinin içine dökün karıştırın çileğin üzerine dökün soğumaya bırakın. Aidiyet olsun.

çilekli muhallebi tarifi

Şeker Hamurlu Kurabiye Nasıl Yapılır

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (2 oy, puan: 3,00 / 5)
Loading ... Loading ...

Şeker hamurlu kurabiyelerin genelde kurabiyeleri sert oluyor. Aksi taktirde şeker hamuru güzel yapışmıyor kurabiyeye. Bu durumda da çocukların yemesi biraz zorlaşıyor. Sizlere kurabiyesi yumuşak şeker hamurlu kurabiye tarifi vereceğim.

Şeker Hamurlu Kurabiye Malzemeleri

  • 1 su bardağı (200 ml.) pudra şekeri
  • 1 tane yumurta
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 250 gram margarin
  • yaklaşık dört buçuk su bardağı un, kıvamına göre alabildiği kadar.
  • isteğe göre biraz tarçın

Şeker Hamurlu Kurabiye Nasıl Yapılır

Tüm malzemeleri karıştırıyoruz ve güzel bir hamur elde ediyoruz. Margarinin çok yumuşak olması gerekiyor, bu noktaya dikkat edelim. Tarçın sevenler içine biraz tarçın ekleyebilir. elde ettiğimiz hamuru açıyoruz ve kurabiye kalıpları ile şekillendiriyoruz. Daha önceden 175 derecede ısıtılmış fırında kurabiyelerimizi 13-14 dakika pişiriyoruz. Kurabiyelerimiz piştikten sonra üzerine şeker hamurları ile süslüyoruz. Şeker hamurlu kurabiye tarifi mizden şeker hamurlarının nasıl yapılacağına bakabilrisiniz.

şekerhamurlu kurabiye nasıl yapılır

Enerji Almak İçin En iyi Tatlı

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (1 oy, puan: 3,00 / 5)
Loading ... Loading ...

Şeker ve tatlıyı uzmanlar bırakmamız gerektiğini söylüyor. Ancak Türk mutfağının damak zevki tatlılardan vazgeçmek pek mümkün olmuyor. Kilo problemleri yanında aşırı şeker tüketimine uzmanlar da dikkat edilmesi gerektiğini ifade ediyor. Ancak vücudunda günde alması gereken belli miktardaki kaloriyi en iyi sağlayacak besinlerin başında da tatlılar gelmektedir. Hele vermiş olduğu müthiş keyifli tat sebebi ile tatlılar sofralarımızın vazgeçilmezi arasında gelmektedir. Yemek sonrasında bu sebep ile tatlı arayışı pek çok kişide olmaktadır.

Tatlı konusunda Türk mutfağı oldukça zengin sayılabilir. Geleneksel baklavamız, kadayıfımızın yanında oldukça değişik tatlılara da rastlayabilirsiniz. Eğer enfes tatlı tarifleri arıyorsanız afiyetle.com sitesinde yer alan tariflere göz atarak damaklarda iz bırakacak farklı lezzetleri siz de yakalayabilirsiniz.

Orman Meyveli Cevizli Lokum Tarifi

Malzemeler

Muhallebisi için:

  • 1 kilo süt
  • 10 yemek kaşığı un
  • 10 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket margarin
  • Bol hindistan cevizi
  • 1 paket orman meyveli krem şanti
  • 1 su bardağı süt
  • Ceviz

Yapılışı

Bu tatlıyı yapmaya muhallebisi hazırlanarak başlanmalıdır. Yukarıda verilen malzemeler uygun bir tencere içine konularak orta ateş ile kaynama seviyesine gelene dek karıştırılarak pişirilmelidir. Pişme işlemi sırasında bir yandan borcamı da hazır duruma getirebilirsiniz. Borcamın her noktasını kaplayacak biçimde Hindistan cevizi ile kaplamalısınız. Pişen muhallebi bunun üzerine dökülmelidir. Muhallebinin üzerine dökmek amacı ile bir su bardağı krem şantiyi çırparak hazırlayın. Hazırladığınız bu krem şantiyi muhallebi üzerine güzel bir biçimde yayın. Geldik tatlımızın üzerini süsleyecek olan cevizlerin hazırlanmasına. Robottan iri cevizlerinizi geçirip borcamınızdaki tatlının üzerine boşaltın. Cevizleri dikdörtgen şekiller halinde bölerek yuvarlayın. İstediğiniz adeti alarak servis tabaklarınıza alıp afiyetle sunabilirsiniz.

Tatlısız bir misafir sofrasını kimse düşünemez. Aşırı tüketilen tatlının zararı bilinse de geleneksel misafir sofralarımızda yada iftar sofralarımızda, yemeğin ardından mutlaka tatlı ikramı olur. Bu sırada farklı bir tatlı ile sofradakilere değişik lezzetleri göstermek isteyenler yemek tarifleri kitaplarında arayışa girmelerine gerek yok. Çünkü afiyetle.com sitesinde birbiri,nden değişik ve ilginç gelebilecek pek çok tatlı tarifini bulabilirler.

enerji tatli tarifi

Patik Tatlı Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (1 oy, puan: 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...

Çok pratik bir bisküvi ve krem şanti tatlısı tarifi. Lezzeti nefis ve kısa zamanda hazırlanışı ile 7 dakikada hazırlanan bir tatlı tarifi. Kolay tatlı tarifi. Canım çekti tekrar şimdi :) , bu tarifi sizinle paylaştıktan sonra hemen yapayım da yiyeyim.

Pratik Tatlı Mazlemleri

  • 1 paket krem şanti
  • 1 su barağı soğuk süt (200 ml.)
  • bir küçük paket kakolu petibör bisküvi

Pratik tatlı tarifi nasıl yapılır

Önelikle belirtmek isterim ki bu kadar hızlı hazırlanabilen ve bu kadar lezzetli olan başka bir tatlı bilmiyorum. 1 paket krem şantiyi 1 su bardağı soğuk süt ile 2-3 dakika mikser ile çırpıyoruz. krem şantimiz kıvamına gelince üzerine kakaolu petibör bisküvileri iyice elimizle eziyoruz. Bisküvileri un ufak ettikten sonra krem şanti ile güzelce karıştırıyoruz. Sonra karışımı bir kaba alıp derin dondurucuya (buzdolabında buzluk kısmına) 30 dakikalığına koyuyoruz. Sonra biraz sertleşecektir ve servise hazır. İce tea ile tavsiye ederim. Afiyet olsun.

kremşantili bisküvili tatlı tarifi

pratik tatlı tarifi

kolay tatlı tarifi

Puding Kurabiyesi Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (2 oy, puan: 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...

Puding kurabiyesi nasıl yapılır? Değişik bir kurabiye ismi olsada lezzeti yerinde bir puding kurabiyesi tarifi dir. Nefis kurabiye tarifleri.

Puding Kurabiyesi Malzemeleri

  • yumurta-1 adet
  • margarin-100 gram
  • sıvıyağ-1 çay bardağı
  • çikolatalı puding-1 paket
  • kabartma tozu-1 paket
  • vanilya şekeri-1 paket
  • alabildiği kadar un

Puding Kurabiyesi Tarifi Nasıl Yapılır

Yoğurma kabında yumurtayı, yumuşatılmış margarini, sıvıyağı ve bir paket çikolatalı pudingi karıştırıyoruz. Kabartma tozu ve vanilya şekerini ekliyoruz. Alabildiği kadar un ekleyerek yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur yoğuruyoruz.

Hamurdan aynı boyutta parçaları koparıyoruz ve kurabiyeleri şekillendiriyoruz.

Önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.

puding kurabiyesi tarifi

Atom Kurabiyesi Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (2 oy, puan: 4,50 / 5)
Loading ... Loading ...

Nefis kurabiye nasıl yapılır diyenler için lezzetli atom kurabiyesi tarifi yapılışı. Sevilen misafir kurabiyelerinden atom kurabiye hazırlanışı.

Atom Kurabiyesi Malzemeleri

  • yumurta-1 adet
  • yumurta akı-1 adet
  • şeker-1 çay bardağı
  • sıvıyağ-0,5 çay bardağı
  • yoğurt-2 yemek kaşığı
  • margarin-0,5 paket (125 gram)
  • vanilya-1 paket
  • kabartma tozu-1 paket
  • şokella
  • alabildiği kadar un
  • üzeri için file badem

Atom Kurabiyesi Tarifi Nasıl Yapılır

Bir yumurta ,şeker, sıvı yağ, yoğurt ve yumuşamış margarini yoğurma kabına alarak iyice karıştırıyoruz. Vanilya şekeri ve kabartma tozunu un ile birleştirerek sıvı malzemelere yavaş dökerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz.

Hamuru iyice yoğuruyoruz. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak üzerine bastırıyoruz, ortasına küçük kaşık yardımıyla şokella koyuyoruz ve yuvarlak poğaça şeklinde kapatıyoruz. Hafif bir hareketle yuvarlıyoruz.

Kurabiyeleri fırın tepsisine diziyoruz fırçayla üzerine yumurta akı sürüyoruz ve file badem serpiştiriyoruz.

Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz.

Afiyet olsun.

atom kurabiyesi tarifi

Şeker Hamurlu Pasta

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (2 oy, puan: 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...

Yaş pastanın kekinin kıvamını, yumuşaklığını tutturabilmek zordur. Yumuşacık pandispanya tarifi için bu şeker hamurlu pasta tarifi ni deneyin. Kremalı pasta yapılışı.

Kakaolu Pandispanya Malzemeleri

  • 4 tane yumurta
  • 4 türk kahvesi fincanı şeker
  • 3 türk kahvesi fincanı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 türk kahvesi fincanı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı kaynar su
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 er paket kabartma tozu ve vanilya
  • Kreması için, 1 paket Dr. Oetker pasta kreması

Şeker Hamurlu Pasta Tarifi

Öcelikle yumurta akları ve sarıları ayrılır. Akları cam çırpma kabına konur. yumurta akları şekerin yarısı ile çırpılır. 3 katı olana kadar çırpılır. Yumurta sarıları diğer bir kapta şekerin kalan yarısı ile çırpılır. Kaynar su eklenir. Şeker iyice eriyince yoğurt ve sıvı yağ eklenir.

Ayrı bir kapta 2 kez birlikte elenmiş olan un, kabartma tozu, vanilya ve kakao karışımı yumurta sarılarının olduğu karışıma eklenir ve çırpılır. Çırpma işlemi bitince mikser kaldırılır.

Yumurta akı karışımı diğer karışımla yavaşça spatula yardımıyla aklar sondürülmeden alttan üste doğru karıştırılır. Karışım yağlı kağıt konulmuş, 22 cm’lik kek kalıbına dökülür. İçindeki baloncuklar sönsün diye tepsi birkaç kez masaya vurulur.

175-180 derecede daha önceden ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirilir. 40 dakika boyunca fırın kapağı açılmamalıdır. 40 dakika sonra kekin pişip pişmediğini kürdan yardımıyla kontrol edebilirsiniz.

Kek piştikten sonra soğumaya bırakılır ve kalıptan çıkarılır. Kek isteğe göre enine 2 ye veya 3 e kesilir. Ara katlara Dr. Oetker’in kakaolu pasta kreması sürülür ve istenilen malzemeler içine eklenir. En üst kattan sonra pasta kreması tüm pastaya sürülür. En son olarak bütün pasta şeker hamuruyla kaplanır ve isteğe göre süslenir.

Not: Şeker hamuru yapılışı şeker hamurlu kurabiye tarifi nde anlatılmıştır. Dr. Oetker’in pasta kreması yapılışı kabında yazmaktadır.

şeker hamurlu pasta

Toplam 42 sayfa, 1. sayfa gösteriliyor.12345...102030...Son »

yemek tarifleri tatlı tarifleri Pratik Tarifler meze tarifleri sebze yemekleri kek tarifleri

iftar yemek tarifleri