Paşa Lokumu Tarifi

Yazan:  
Kategori: Tatlı Tarifleri

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (1 oy, puan: 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...

Paşa lokumu tarifi ile lezzet dolu nefis tatlı tarifi yapabilirsiniz. Çok merak edilen ve paşa lokumu nasıl yapılır diye sorulan bu tatlıyı artık sizde kolayca yapabilirsiniz.

Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 fincan mısır nişastası
  • 2 fincan un
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 100 gr margarin
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kakao
  • Hindistan cevizi

Üzerine;

  • 2 paket krem şanti
  • 1, 5 su bardağı süt
  • 1 paket Antep fıstıklı çikolata

Paşa Lokumu Tarifi

Öncelikle muhallebiyi hazırlayalım. Muhallebi için tüm malzemeleri bir tenceye alıp pişiriyoruz. Bir tepsi ya da borcamın zeminine hindistan cevizi serpiyoruz.. Pişirdiğimiz muhallebiyi tepsiye yayarak dökelim ve soğuması için bekleyelim. Bu arada krem şantimizi hazılıyoruz ve soğuyan muhallebinin üzerine şantiyi yayıyoruz. Burada en önemli unsur muhallebinin soğuması yoksa şanti eriyebiliyor. Üzerine çikolata rendeleyip buzdolabına alabilirsiniz. En az iki saat buzdolabında soğumaya bırakalım. Servis ederken ister şeritler halinde kesip rulo yaparak lokum şekli verebilir isterseniz de kare kare dilimler halinde sunabilirsiniz. Paşa lokumu tarifimiz hazır.

paşa lokumu tarifi

Hızlı Pasta Tarifi

Yazan:  
Kategori: Pasta Tarifleri

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (1 oy, puan: 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...

Aniden bir misafiriniz mi geldi 5-10 dk içinde hoş görünümü ile yumuşak bir lezzet elde edebilirsiniz. Hızlı pasta tarifi ile nefis bir pasta ikram edebileceksiniz.

Malzemeleri

  • 1 paket hazır kek
  • 2 paket kakaolu krem şanti
  • 1 adet muz
  • Damla çikolata
  • nescafe

Hızlı Pasta Tarifi

Acil durumlarda hazır malzemeler ile beş dakikada yapıyorum. Keki ıslatmak için tiramisu da olduğu gibi nescafe kullanılabilir. Bazen süt varsa nescafe kullanıyorum ben. Hazırladığımız krem şantinin bir kısmını kekin alt parçasının üzerine sürüyoruz. Yuvarlak dilimlediğimiz muz parçalarını üzerine diziyoruz. Kekin üst kısmını da kapatarak kalan tüm şantiyi keki kaplayacak şekilde yayıyoruz. Damla çikolata ile süslüyoruz. Afiyet olsun…

hızlı pasta tarifi

Kadın Göbeği Tarifi

Yazan:  
Kategori: Şerbetli Tatlı Tarifleri

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (2 oy, puan: 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...

Osmanlı sofralarının vazgeçilmez tatlısı kadın göbeği tarifi. Çok kolay bir tarif ve yapılışı da şerbetli tatlılar içinde en kolayıdır. Halk arasında hanım göbeği olarakta bilinmektedir. Pratik şerbetli tatli tarifi. Kadın göbeği nasıl yapılır.

Malzemeler

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ(çicek)
  • 2 su bardağı irmik
  • 3.5 su bardağı un
  • 2 adet yumurta
  • 1 paket vanılya
  • 2 paket kabartma tozu
  • 100 gr kabuksuz fındık (isteğe göre)

Şerbeti için gerekli malzemeler

  • 6 su bardağı şeker
  • 5 su bardağı soğuk su

Kadın Göbeği Tarifi Yapılışı

Yoğurma kabımıza unumuzu koyalım ve ortasını havuz gibi açalım. İçine sırası ile irmiğimizi, yoğurdumuzu, yumurta, yağımızı, vanilya ve kabartma tozunu koyarak yumuşak bir hamur oluşturalım. Yoğurduğumuz hamurumuzun üstünü bir bez ile örterek 15 dk dinlendirelim. Fırın tepsimizi yağlayalım ve dinlendirdiğimiz hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlaklar yapalım. Bu yuvarlakları tepsimize yerleştirelim ve ortasına bastırarak fındıklarımızı koyalım (fındık kullanmak istemiyorsak ortasını biraz fazla bastıralım pişince çukur kalsın göbek deliği gibi). 180 derece fırında üstü kızarada kadar pişirelim 30-35 dk kadar. Tatlımız pişerken şerbetini hazırlayalım. Şerbetin kıvamını tutturamamaktan korkmayın çünkü şerbetimiz soğuk suyla şekeri eriterek hazır oluyor. Yani şekerle soğuk suyumuzu bir kapta şeker eriyene kadar karıştıralım. Şeker eriyince şerbetimizde hazır. Pişen tatlımızı fırından alalım ve şerbetimizi üstüne dökelim ve tepsimizin üstünü örtelim. Tatlımız soğuduğu zaman servise hazır. Afiyet olsun.

kadın göbeği tarifi

Lorlu Kurabiye Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (1 oy, puan: 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...

Az malzemeli lorlu kurabiye tarifi. Lor peynirli kurabiye nasıl yapılır. Kolay kurabiye yapımı. Lor peynir ile tatlı olarak ne yapılabilir. Lor peynirli kurabiye malzemeleri ve hazırlanışı.

Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı margarin ya da tereyağı
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 yumurta (beyazı hamura sarısı kurabiyenin üstu için kullanılacak)
  • 250 gr tuzsuz lor beyniri
  • 2.5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Lorlu Kurabiye Tarifi

Tereyağımızı oda sıcaklığında yumuşatalım. Yumuşayan yağımıza pudra şekerini ilave edelim ve iyice karıştıralım. Yumurtamızın beyazını da ekleyelim onuda karıştıralım ve en son bu karışıma lor peynirimizi ilave edelim ve hepsinin karışmasını sağlayalım. Karışan bu karışıma unumuzu, vanılya ve kabartma tozumuzuda koyalım ve hamurumuzu elde edelim. Yoğurduğumuz hamurumuzu 5 dk dinlendirelim. Bu arada tepsimizi yağlayalım ve ayırmış olduğumuz yumurtanın sarısını bir kapta çırpalım. Dinlenen hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayalım ve tapsimize dizelim üstüne yumurta sarızını sürelim.175 derecede ısıtılmıs fırında yaklaşık 25 dk pişirelim (üstu pembeleşinceye kadar). Afiyet olsun.

lorlu kurabiye tarifi

Çatlak Kurabiye Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (1 oy, puan: 3,00 / 5)
Loading ... Loading ...

Çatlak kurabiye tarifi ile misafirlerinize nefis kurabiyeler ikram edebilirsiniz. Çay veya kahvenin yanında tavsiye ederiz. Kakaolu kurabiye tarifimiz oldukça kolay bir tariftir.

Malzemeler

  • yumurta-1 adet
  • pudra şekeri-2 çay bardağı
  • eritilmiş margarin-1 çay bardağı
  • süt-1 türk kahvesi fincanı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya şekeri
  • kakao-3 yemek kaşığı
  • alabildiği kadar un (yaklaşık 2 su bardağı)

Çatlak Kurabiye Tarifi

Yumurtayı, pudra şekerini, margarin ve sütü bir kaba alarak iyice karıştırın.

Kabartma tozunu, vanilya şekerini ve kakaoyu ekleyin. Azar azar un ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak şekil verin pudra şekerine bulayın ve fırın tepsisine dizin.

Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede 10-15 dakika pişirin. Kurabiye yumuşak gözükmesine aldanmayın, sert olmaması önemli.

Piştikten sonra fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

Afiyet olsun.

çatlak kurabiye tarifi

Bayat Ekmek Keki Tarifi

Yazan:  
Kategori: Kek Tarifleri

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (4 oy, puan: 3,50 / 5)
Loading ... Loading ...

Bayat ekmekleri değerlendirmenin en tatlı yolu sanırım bu bayat ekmek keki tarifi dir. Ekmek ten kek olurmu demeyin bu tarifi bir kez deneyin. Güzel bir kek tarifi.

Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 2 su bardağı çekilmiş ekmek içi
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı tozşeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Şerbeti için

  • 4 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı tozşeker

Muhallebisi

  • 4 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 4 yemek kaşığı tozşeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya

Bayat Ekmek Keki Tarifi

Keki hazırlamak için; bütün malzeyi bir kapta karıştırın ve yağlanmış tepsiye dökün. 180 derecede 20 dakika pişirin. Şerbeti bir tencerede hazırlayın. Muhallebiyide bir başka tencerede yapın. Kekin şerbetini döküp muhallebiyide dökün üzerini isteğe göre süsleyin.

bayat ekmek keki tarifi

Keşkül Tarifi

Yazan:  
Kategori: Tatlı Tarifleri

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (1 oy, puan: 4,00 / 5)
Loading ... Loading ...

Keşkül nasıl yapılır ? Nefis lezzetli bir kekül tatlısı tarifi. Evde herkesin yapabileceği keşkül tarifi yapılışı kolay bir tatlıdır. Keşkül nasıl yapılır?

Keşkül Tarifi Malzemeleri

  • 1 su bardağı Hindistan cevizi
  • 1 litre süt
  • 1 tatlı kaşığı sahlep
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 4 yemek kaşığı pirinç unu
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı file badem

Keşkül Tarifi

1 su bardağı süt ile Hindistan cevizini ıslatın, bademide ılık sütte bekletin. Tencerenin içine sütü ilave edip kakao hariç diğer malzemeleri atın muhallebiyi yapın isteğe göre muhallebiden biraz ayırıp kakao atın kakaolu muhallebi elde edebilirsiniz. Bir bardağa keşkülü alın üzerine kakao keşkülden koyup süslemek içinde file badem ekleye bilirsiniz afiyet olsun.

keşkül tarifi

Krem Karamel Nasıl Yapılır

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (3 oy, puan: 4,00 / 5)
Loading ... Loading ...

Krem karamel nasıl yapılır. Krem karamel için gerekli malzemeler neler. Evde krem karamel yapımı kolaymıdır? Pratik kremkaramel yapımı.

Krem Karamel Malzemeleri

  • 6 adet yumurta
  • 1 lt süt
  • 3-4 yemek kaşığı toz şeker (karamelize için)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya

Krem karamel nasıl yapılır

Yumurtalarımızı çırpma kabına alalım ve yaklasın 5 dakika çırpalım. Bu sürenin sonunda 1 bardak şekerimizi ve vanılyamızı ilave edelim ve 5 dakika daha mikserimizle çırpalım. Yumurta ve şeker beyazlaşmıs olmalı. Küçük bir tavada 4 yemek kaşığı şekerimizi kısık ateşte eritelim (ara ara karıştıralım ki çok fazla yanmasın şekerimiz). Eriyen şekerimizi tatlımzı koyacağımız kâselerin dibine kaşık yardımı ile kaplayalım. Kâselerimize sütlu karışımımızı paylaştıralım ve fırın tepsimize yerleştirelim. Tatlımızı bembari yontemi ile fınıda pişrimemiz gerekiyor. Tepsimizin yüksekliğine göre ılık su ilave edelim ve 180 derece fırında üstü kızarana kadar pişirilir. Soğuk olarak servis edilir. Afiyet olsun.

krem karamel nasıl yapılır

Tahinli Çıtır Rulo Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (2 oy, puan: 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...

Tahin sevenlere vazgeçilmez bir tat. Tahinli çıtır çıtır tatlı nasıl yapılır. Çıtır rulo tarifi kolay yapılıyor. Tahinlı rulo için gerekli malzemeler ve yapılışı.

Malzemeler

  • 6 adet baklavalık ince yufka
  • 1.5 çay bardağı tahin
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ince kıyılmış ceviz

Tahinli Çıtır Rulo Tarifi

Yufkalarımızı 2’er 2 ‘er ayırıyoruz. Bir kapta malzemelerimizin hepsini karıştıralım. Partilediğimiz yufkalarımızı tezgahımızın üstüne serelim ve tahinli karışımımızı fırça yardımı ile üstüne sürelim. İkinci yufkamızda ilk yufkamızın üstüne serelim ve aynı işlemi uygulayalım. Bu yufkaları rulo şeklinde sıkıca dolayalım ve iki parmak kalınlığında keselim. Tüm yufkalarımıza bu işlemi uygulayalım ve yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim. 180 derece ısıtılmış fırında 20–25 dk kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.

tahinli çıtır rulo tarifi

Cevizli Haşhaşlı Lokum Tarifi

Yazan:  
Kategori: Tatlı Tarifleri

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (4 oy, puan: 3,25 / 5)
Loading ... Loading ...

Çok pratik bir tatlı tarifini daha sizlere sunuyoruz. Cevizli haşhaşlı lokum tarifi yapılışı. Haşhaşlı hamurlu bir tatlı olan bu tarifimizi mutlaka denemelisiniz.

Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 yaş maya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 5-6 su bardağı un
  • 1 bardak su
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • Tuz

İçi için

  • 1 kase ceviz
  • 1 kase sarı haşhaş
  • 1 su bardağı sıvı yağ

Üzeri için

  • Yumurta

Cevizli Haşhaşlı Lokum Tarifi

Bir kaba unu al üzerine tuz, şeker, kabartma tozu ve mayayı ufalayarak atın. Sütü ekleyin bir bardak ılık suda ilave edip yoğurun. Dinlendirin. Bir kapta sarı haşhaşı ve yağı karıştırın bu karışım akıcı olmalı sıvıyağ ile akışkan bir kıvam kazanır. Hamurdan bezeler koparıp un ve oklava yardımı ile açın. Yufkaya iç harçtan sürüp ceviz serpin rulo yapıp kesin üzerine yumurta sürüp fırın tepsisine diz ve fırında 185 derecede 40 dakika pişirin.

cevizli haşhaşlı lokum tarifi

Toplam 42 sayfa, 1. sayfa gösteriliyor.12345...102030...Son »

yemek tarifleri tatlı tarifleri Pratik Tarifler meze tarifleri sebze yemekleri kek tarifleri

iftar yemek tarifleri