Çilekli Muhallebi Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (4 oy, puan: 4,25 / 5)
Loading ... Loading ...

Ev yapımı çilekli muhallebi tarifi ile sizlere meyveli ve sütlü tatlı keyfini sunacağız. Çilekli muhallebi nasıl yapılır diyenlere resimli muhallebi yapılışı.

Çilekli Muhallebi Malzemeleri

  • 1 litre süt
  • 2 yemek kaşığı pirinç unu
  • 2 yemek kaşığı Mısır nişastası
  • 1 yumurta sarısı
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 çorba kaşığı tereyağ
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz
  • 10-20 adet çilek
  • Karamel için
  • Yarım su bardağı şeker

Çilekli Muhallebi Tarifi

Bir borcamın tabanına çilekleri iri iri doğrayın, üzerine biraz şeker serpin sonra cevizleri dökün. Bir tencerede muhallebiyi yapın. Bir tavada yarım bardak şekeri erimeye bırak, karameliniz hazır, muhallebinin içine dökün karıştırın çileğin üzerine dökün soğumaya bırakın. Aidiyet olsun.

çilekli muhallebi tarifi

Havuç Tatlısı Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (2 oy, puan: 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...

Havuç tatlısı nasıl yapılır? Pratik ve lezzetli tatlı tercih edenlere havuç tatlı tarifimiz. Havuç tatlısı hazırlanışı.

Malzemeler

  • yarım kg havuç
  • 4 çorba kaşığı nişasta
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 paket vanilya
  • yarım limonun suyu
  • 2 paket petibör bisküvi
  • 1 limonun kabuğunun rendesi

üzeri için;

  • hindistan cevizi

Havuç Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır

5 bardak suyu bir tencereye alıp kaynamaya bırakıyoruz. Havuçları soyup tenceredeki suyun içine salıyoruz. Havuçlar iyice yumuşayana kadar havuçları pişiriyoruz. Başka bir kabın içinde nişastayı, tarçını, toz şekeri, yarım limonun suyunu, bir limonu kabuğunun rendesini iyice karıştırıp havuçları çıkardığımız havuçlarının suyuna katıyoruz. Sürekli karıştırarak pişirmeye devam ediyoruz. Kıvamı koyulaşınca ocağın altını kapatıyoruz havuçları robottan geçirip bu püreyi de muhallebinin içine katıyoruz. Borcamı ıslatıp bir sıra bisküvi diziyoruz. Üzerine muhallebiden döküyoruz en son kat bittikten sonra muhallebiyi döküp üzerine hindistan cevizi ile süsleyip buzdolabında 3-4 saat kadar bekletiyoruz. Afiyet olsun.

havuç tatlısı tarifi

Cezerye Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (1 oy, puan: 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...

Cezerye nasıl yapılır? Çoçuklarınız ve misafirleriniz için lezzetli bir tat cezerye tarifimiz. Pratik ve kolay cezerye hazırlanışı.

Malzemeler

  • bir kilo havuç
  • iki su bardağı şeker
  • bir buçuk su bardağı rondodan geçirilmiş fındık
  • bir buçuk su bardağı hindistan cevizi

Cezerye Tarifi Nasıl Yapılır

İlk olarak havuçların kabuklarını soyup haşlıyoruz. Havuçlarımız iyice yumuşadıktan sonra bir tavaya rendeliyoruz ve şekerle birlikte kavuruyoruz. Havuçlar suyunu çekinceye kadar kavuruyoruz. Kavururken devamlı karıştırmaya özen gösterelim. Sonra fındıkları ilave edip bir iki karıştırdıktan sonra ocağın altını kaptıyoruz.  Dikdörtgen bir borcama yağlı kağıt serip hindistan cevizimizin yarısını her yerini kaplayacak şekilde koyuyoruz sonra cezeryemizi döküp üzerine kalan hindistan cevizimizide serpiyoruz. Oda ısısında biraz soğuduktan sonra, buzdolabında 3-4 saat bekletiyoruz. İyice sertleştikten sonra dilimleyip servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Şerbetli Kabak Tatlısı Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (1 oy, puan: 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...

Şerbetli kabak tatlısı nasıl yapılır? Bal kabağı ile lezzetli bir tatlı kabak tatlısı tarifi. Şerbetli kabak tatlısı yapılışı çok pratik.

Malzemeler

  • bir kilo bal kabağı
  • bir buçuk su bardağı şeker
  • bir su bardağı iri dövülmüş ceviz

Şerbetli Kabak Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır

Bal kabağını soyup ufak ufak dilimliyoruz. Dilimledikten sonra bir tencereye koyup üzerine de şekeri ilave edip  5-6 saat bu şekilde bekletiyoruz. Sonra kısık ateşte suyunu salan kabakları yumuşana kadar  yaklaşık yarım saat kadar pişiriyoruz.  Pişen kabaklarımız çok yumuşamadan fırın tepsisine diziyoruz. 15 dk fırının içinde tutuyoruz.  Fırında çıkardığımız kabaklarımız soğuduktan sonra üzerine ceviz serperek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

şerbetli kabak tatlısı tarifi

Kaymaklı Ayva Tatlısı Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (1 oy, puan: 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...

Kaymaklı ayva tatlısı nasıl yapılır? Nefis bir şerbetli ve meyveli tatlı isteyenlere kaymaklı ayva tatlısı tarifimiz. Ayva tatlısı hazırlanışı. Kış ayları için ideal bir tatlı tarifi.

Malzemeler

  • dört adet orta boy ayva
  • iki buçuk su bardağı su
  • iki su bardağı şeker
  • bir adet çubuk tarçın
  •  beş adet karanfil

üzeri için;

  • kaymak
  • fındık ya da ceviz kırığı

Kaymaklı Ayva Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır

İlk olarak ayvalarımızı soyup ikiye bölüyoruz. Çekirdeklerini çıkartıp bir kenara koyuyoruz. Sonra yaygın bir tencereye  kabukları ve onun üzerine ayvalarımızı diziyoruz.  Ayva çekirdeklerini ise renk vermesi için ayvalarımızın ortalarına eşit şekilde paylaştırıyoruz. Karanfil ve parçaladığımız çubuk tarçınıda ilave ediyoruz. En son suyunu koyup küçük ocakta kısık ateşte kaynatmaya başlıyoruz. Suyumuz kaynadıktan sonra şekeri tüm ayvaların üzerine serpip tencerenin ağzını sıkıca kapatıyoruz. Arada suyunu kontrol etmeyi unutmayın. Yaklaşık bir buçuk saat ocakta kaynıyor. Ayvalar iyice yumuşadıktan sonra borcama ayvalarımızı çıkartıp üzerine şerbetini döküp soğumaya bırakıyoruz. Servis yaparken üzerine kaymak, ceviz ya da fındık kırğı serpip servis yapıyoruz. Afiyet olsun.

kaymaklı ayva tatlısı tarifi

Vişneli Cheesecake Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (1 oy, puan: 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...

Vişneli cheesecake nasıl yapılır ? Nefis tatlı tarifleri, vişneli cheesecake tarifi yapılışı nasıl olur? Meyveli çiz kek hazırlanışı ve kolay cheesecake yapımı.

Malzemeler

  • Hazır pasta keki-1 paket
  • Vişne suyu-1 su bardağı
  • Labne peyniri-2 kutu
  • Toz şeker-1 su bardağı
  • Jelatin-3 yaprak
  • Toz krem şanti-1 paket
  • Sıcak su-1 çay bardağı
  • Vişne-300 gram
  • Vişneli jöle-2 paket

Vişneli Cheesecake Tarifi

Labne ile toz şekeri mikserde 10 dakika çırpın. Jelatinleri soğuk suda yaklaşık 5 dakika ıslatın. Yumuşayan jelatinleri 1 çay fincanı sıcak suda karıştırarak eritin.

Çırpma kabında krem şantiyi tarifine göre süt ile çırpın. Jelatini ve krem şantiyi labneli karışıma ekleyerek spatula yardımıyla hafifçe karıştırın.

Pasta tabanını kek çemberine yerleştirin. Vişne suyu ile ıslatın. İç kremasını üzerine yayın ve 20 dakika derin dondurucuda bekletin.

Vişneleri iyice yıkayın çekirdekleri çıkarın ve havlu kağıt üzerine serin. Jöleyi tarifine göre hazırlayın.

Dondurucudan çıkardığımız cheesecake’i vişne ile kaplayın jöleyi üzerine dökerek 2 saat buzdolabında bekletin.

Soğuk servis yapın.

Afiyet olsun.

vişneli cheesecake tarifi

Fırında Ayva Tatlısı Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (2 oy, puan: 3,50 / 5)
Loading ... Loading ...

Fırında ayva tatlısı nasıl yapılır ? Nefis meyve tatlıları tarifleri, fırında ayva tatlısı tarifi yapılışı. Kaymaklı ayva tatlısı hazırlanışı ve kaymaklı fırında ayva tatlı yapımı.

Malzemeler

  • 4 tane ayva
  • 8 kahve fincanı şeker
  • 8 tane karanfil
  • Kaymak, miktarı kendiniz ayarlayın

Fırında Ayva Tatlısı Tarifi

Ayvaları, kabuklarını soyduktan sonra ikiye bölün ve ortalarını iyice oyun. Çekirdeklerini atmayın. Ayvaları, oyuk kısımları yukarı gelecek şekilde bir tencereye sıralayın. Her ayvanın göbeğine bir fincan şeker dökün. Çekirdeklerini ayvaların göbeğine yerleştirin. Tencereye ayvaların yarısına kadar su ilave edin. Karanfilleri koyun. Kısık ateşte, ayvalar yumuşayana kadar pişirin. Ayvaları tencereden alıp fırın tepsisine yerleştirin. Tencerede kalan suyu ayvaların üzerine gezdirin. 200 derecede ısıtılmış fırında 10-15 dakika pişirin. Ayvaları servis tabağına alıp kaymakla birlikte servis edin.

fırında ayva tatlısı tarifi

Kaymaklı İncir Tatlısı Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (2 oy, puan: 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...

Kaymaklı cevizli incir tatlısı nasıl yapılır ? Lezzetli meyve tatlısı tariflerinden, kaymaklı incir tatlısı tarifi yapılışı nasıl olur? Cevizli kaymaklı incir tatlısı hazırlanışı ve yapımı.

Malzemeler

  • 25 adet kuru incir
  • 75 g kaymak
  • 1 avuç bütün halde ceviz içi
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
  • 1 çay bardağı tozşeker
  • 1,5 çay bardağı süt

Kaymaklı İncir Tatlısı Tarifi

İncirleri ılık suda yarım saat kadar bekletip yumuşatın. Sap kısımlarını kesin ve içini dövülmüş cevizle doldurun. Tencereye açık kısımları yukarıya gelecek şekilde dizin. Üzerine şekeri serpin ve sütü ekleyin, tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte, incirler iyice yumuşayıp şekeri koyulaşana kadar, yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis tabağına alın. Her incirin arasına yarım ceviz ve kaymak yerleştirin. Afiyet olsun.

kaymaklı incir tatlısı tarifi

Ayva Murabbası Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (1 oy, puan: 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...

Ayva murabbası tarifi nasıl yapılır ? Kaymaklı ayva murabbası tarifi nasıl yapılır? Kaymak ve ayvalı murabba hazırlanışı ve murabba yapımı.

Malzemeler

  • 2 kg ayva
  • 400 g şeker
  • 4 adet karanfil
  • 250 g kaymak
  • 1 adet limonun suyu

Ayva Murabbası Tarifi Nasıl Yapılır

Ayvaları yıkayıp kurulayın. Dört parçaya ayırıp çekirdek yataklarını temizleyin. Soğuk limonlu suda bekletin. Ayvanın çekirdeklerini atmayın. Ayvaları limonlu sudan çıkarıp tencerenin içine alın. Üzerini örtecek kadar su ve ayva çekirdeklerini (çekirdekleri bir tülbende sarıp tencerenin içine koyun) ilave edin. Ayvaları kısık ateşte eze eze haşlayın. Bu şekilde haşladığınız ayvaları bir tülbende yerleştirin ve suyunu tülbentten geçirin. Ayvadan süzülen suyu tencereye alın. Üzerine şeker ve karanfili ilave edin. Kısık ateşte pelte kıvamına gelene kadar pişirin. Karanfilleri içinden alıp kâselere paylaştırın ve buzdolabında en az 5 saat soğutun. Ayva murabbasını kaymakla birlikte servis edin.

ayva murabbası tarifi

Kiraz Tatlısı Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (10 oy, puan: 4,90 / 5)
Loading ... Loading ...

Bisküvi tatlısı nasıl yapılır? Petibör bisküvi tatlısı nasıl olur? Pratik bisküvi tatlısı yapımı, hazırlanışı. Nefis bir tatlı kiraz tatlısı tarifi.

Malzemeler

  • 1 paket çifte kavrulmuş  bisküvi
  • 1  su bardağı pudra şekeri (yarısı üstüne serpmek için yarısı da içine koymak için çok tatlı olmasını isterseniz şeker miktarını arttırabilirsiniz)
  • Yarım çay kaşığı kırmızı gıda boyası
  • 150 gr margarin veya tereyağı
  • Çam ağcı yaprağı çiftli 20-30 tane

Kiraz Tatlısı Tarifi Hazırlanışı

Bisküvilerimizi rondo yardımı ile ya da elimizle  ufalayarak un haline getirelim. Ufalanan bisküvilerimizin içine yağımızı  ve şekerimizi ilave edelim ve hamur haline getirelim. Hazır olan hamurumuza gıda boyamızı katalım ve rengini verelim daha sonra kiraz büyüklüğünde yuvarlaklar yapalım. Tepsimize pudra şekerini dökelim ve toplarımızı bulayalım. Buladığımız kiraz toplarını servis tabağımıza alalım ve çam ağcı yapraklarından saplarını yaparak 2-3 saat dolapta bekletelim. Nefis tatlımız ervise hazırdır. Afiyet olsun.

kiraz tatlısı yapılışı kiraz tatlısı yapılışı

 

kiraz tatlısı tarifi kiraz tatlısı tarifi

Toplam 5 sayfa, 1. sayfa gösteriliyor.12345

yemek tarifleri tatlı tarifleri Pratik Tarifler meze tarifleri sebze yemekleri kek tarifleri

iftar yemek tarifleri