Kadın Göbeği Tarifi

Yazan:  
Kategori: Şerbetli Tatlı Tarifleri

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (2 oy, puan: 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...

Osmanlı sofralarının vazgeçilmez tatlısı kadın göbeği tarifi. Çok kolay bir tarif ve yapılışı da şerbetli tatlılar içinde en kolayıdır. Halk arasında hanım göbeği olarakta bilinmektedir. Pratik şerbetli tatli tarifi. Kadın göbeği nasıl yapılır.

Malzemeler

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ(çicek)
  • 2 su bardağı irmik
  • 3.5 su bardağı un
  • 2 adet yumurta
  • 1 paket vanılya
  • 2 paket kabartma tozu
  • 100 gr kabuksuz fındık (isteğe göre)

Şerbeti için gerekli malzemeler

  • 6 su bardağı şeker
  • 5 su bardağı soğuk su

Kadın Göbeği Tarifi Yapılışı

Yoğurma kabımıza unumuzu koyalım ve ortasını havuz gibi açalım. İçine sırası ile irmiğimizi, yoğurdumuzu, yumurta, yağımızı, vanilya ve kabartma tozunu koyarak yumuşak bir hamur oluşturalım. Yoğurduğumuz hamurumuzun üstünü bir bez ile örterek 15 dk dinlendirelim. Fırın tepsimizi yağlayalım ve dinlendirdiğimiz hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlaklar yapalım. Bu yuvarlakları tepsimize yerleştirelim ve ortasına bastırarak fındıklarımızı koyalım (fındık kullanmak istemiyorsak ortasını biraz fazla bastıralım pişince çukur kalsın göbek deliği gibi). 180 derece fırında üstü kızarada kadar pişirelim 30-35 dk kadar. Tatlımız pişerken şerbetini hazırlayalım. Şerbetin kıvamını tutturamamaktan korkmayın çünkü şerbetimiz soğuk suyla şekeri eriterek hazır oluyor. Yani şekerle soğuk suyumuzu bir kapta şeker eriyene kadar karıştıralım. Şeker eriyince şerbetimizde hazır. Pişen tatlımızı fırından alalım ve şerbetimizi üstüne dökelim ve tepsimizin üstünü örtelim. Tatlımız soğuduğu zaman servise hazır. Afiyet olsun.

kadın göbeği tarifi

İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (1 oy, puan: 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...

İrmik tatlısı tarifi yapılışı. Kolay ve lezzetli bir şerbetli tatlı tarifi. İrmik tatlısı nasıl yapılır ? Nefis irmikli tatlı hazırlanışı ve yapımı.

Malzemeler

  • 750 gr şeker
  • 500 gr irmik
  • 1 paket margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı çam fıstık

İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır

Margarin, sıvıyağ, irmik ve fıstığı iyice kavurun. Fıstıklar renk değiştirdiğinde kavrulduğunu anlarsınız. 750 gr suyuna ilave edin, suyunu çeksin sonra şekerini ilave edip bir iki tıkırdadıktan sonra ocağın altını kapatın ve demlenmeye bırakın. Bu tada bayılacaksınız afiyet olsun.

irmik tatlısı nasıl yapılır

Şöbiyet Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (2 oy, puan: 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...

Şöbiyet nasıl yapılır? Ev yapımı şerbetli bir tatlı şöbiyet tarifimiz sizlerle. Bu tarifi denemelisiniz, hemde şöbiyetin yapılışı çok pratik.

Malzemeler

  • 6 adet baklava yufkası
  • 250 gram tereyağ

İç harcı için;

  • 1,5 su bardağı irmik
  • 2 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı zeytin yağı

Üzeri için;

  • Ceviz ve fıstık

Şerbeti için;

  • 4 su bardağı tozşeker
  • 5-6 su bardağı su

Şöbiyet Tarifi Nasıl Yapılır

İlk önce şerbeti kaynatın ve soğumaya bırakın. İç harcımızın malzemelerini alıp bir tencerede muhallebi kıvamına gelecek şekilde göz göz olmaya başlayınca kadar pişirin ve ocaktan alın soğumaya bırakın. Tereyağını eritin, yufkanızı alın ve eriyen tereyağını yufkanın üzerine dökün yufkaları istediğiniz boyutta kare şeklinde kesin, karelerin içine iç harcınızından ve isteğe göre ceviz yada fıstık koyup kestiğiniz yufkanın köşelerinin uçları birbirine gelecek şekilde kapayın. Yağlanmış fırın tepsisine birbirine değecek şekilde dizin, tereyağını yufkaların üzerinede sürün ve öncenden ısıtılan fırında 180 derecede pişirin. Üzeri kızarınca çıkarın son olarak soğuttuğumuz şerbeti üzerine dökün. Sunumun şıklığı için üzerlerine fıstık serpin ve final. Afiyet olsun.

şöbiyet tarifi

Gazoz Tatlısı Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (6 oy, puan: 3,50 / 5)
Loading ... Loading ...

Gazoz tatlısı nasıl yapılır? Nefis bir şerbetli tatlı yapmak isteyenler gazoz tatlısı tarifimizi denemeli. Gazoz tatlısı yapılışı çok kolay.

Malzemeler

  • 1 su bardağı gazoz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 adet yumurta
  • yarımpaket yaş maya
  • 1 çay kaşığı tuz
  • alabildiği kadar un

şerbeti için;

  • 4,5 su bardağı şeker
  • 4,5 su bardağı şeker

Gazoz Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır

Tüm malzemeleri derin bir kaba koyup yoğuruyoruz. Baklava hamuru kıvamında bir hamur elde ediyoruz. Elde ettiğimiz hamuru 4′e bölüp büyük yuvarlak şekilde açıyoruz. Açılan yufkların içine 1 su bardağı (yarısı tereyağ yarısı sıvıyağ) yağı dağıtıyoruz sonra her yerine fındık serpip rulo yapıyoruz. İnce ince kesip tepsiye diziyoruz. 175 derece fırında pişiririyoruz. Şerbetide hazırlayıp soğutuyoruz. Tatlımız sıcak şerbet soğuk olacak. Not: burdan 2 tepsi çıkıyor. Şerbetimiz tek tepsi için. Afiyet olsun. (püf nokta pişirmeden yarım saat tepsiyi bekletip sonra fırına atmayı unutmayın……)

gazoz tatlısı tarifi

Tahinli Balkabağı Tatlısı Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (2 oy, puan: 4,00 / 5)
Loading ... Loading ...

Tahinli balkabağı tarifi nasıl yapılır? Balkabağını sevenler bir de tahinli olarak balkabağı tatlısı tarifimizi denesinler. Yapılışı ve lezzetiyle tahinli balkabağı tatlımız sizlerle.

Malzemeler

  • bir kilo balkabağı
  • bir buçuk su bardağı şeker

üzeri için;

  • tahin
  • iri dövülmüş ceviz

Tahinli Balkabağı Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır

Bir gece önceden kabaklarımızı soyup iri iri doğruyoruz. Üzerine şekeri döküp  kapaklı bir kapta ağzı kapalı şekilde bekletiyoruz. Kabaklarımız böylece kendi suyunu salıp yumuyaşacak. Ertesi gün kısık ateşte kabaklarımız yumuşayana kadar pişiriyoruz. Piştikten sonra bir süre soğumasını bekliyoruz. Servis yaparken üzerine tahin ve ceviz koyuyoruz. Afiyet olsun.

balkabağı tatlısı tarifi

 

Haşhaşlı Revani Tatlısı Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (1 oy, puan: 1,00 / 5)
Loading ... Loading ...

Haşhaşlı revani tatlısı nasıl yapılır? Şerbetli tatlıyı sevenler için haşhaşlı revani tatlısı tarifimiz. Haşhaşlı revani yapılışını bir de bizim tarifimizle denemelisiniz.

Malzemeler

  • üç adet yumurta
  • bir su bardağı yoğurt
  • bir su bardağı sıvı yağ
  • bir su bardağı un
  • bir su bardağı irmik
  • bir su bardağı toz şeker
  • bir çay bardağı haşhaş
  • bir paket kabartma tozu
  • bir paket vanilya

şerbeti için;

  • üç su bardağı şeker
  • üç buçuk su bardağı su
  • 3- 4 damla  limounun suyu

Haşhaşlı Revani Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır

İlk olarak şerbeti hazırlıyoruz. Şerkeri ve suyu bir tencereye koyup kaynatıyoruz. Kaynadıktan sonra 3-4 damla limon suyu damlatıp oacaktan alıyoruz. Tatlımız sıcak şerbetimiz soğuk olacak. Sonra tatlımızın keki için yumurta ve şekeri mikserle köpürüne kadar çırpıyoruz. Tek tek diğer malzemleride ilave edip, yağladığımız büyük boy kare borcama döküyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırınımızda pişiriyoruz. Fırından çıkardıktan bir 5 dk sonra şerbetini döküyoruz. Servis yaparken üzeine dr. otker kaymak tadında kremşanti koyabilirisiniz. Tadına tat katabilirsiniz. Afiyet olsun.

haşhaşlı revani tatlısı tarifi

 

Kıbrıs Tatlısı Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (2 oy, puan: 3,00 / 5)
Loading ... Loading ...

Kıbrıs tatlısı nasıl yapılır? Konuklarınız için özel bir lezzet sunmak istiyorsanız kıbrıs tatlısı tarifimizi denemelisiniz. Kıbrıs tatlısı yapılışı.

Malzemeler

  • üç adet yumurta
  • bir su bardağı galeta unu
  • bir çay bardağı sıvı yağ
  • bir çay bardağı şeker
  • bir su bardağı dövülmüş ceviz
  • bir paket kabartma tozu
  • bir su bardağı hindistan cevizi

kreması için;

  • bir litre süt
  • bir su bardağı nişasta
  • bir çay bardağı şeker
  • bir paket kremşanti

şerbeti için;

  • iki su bardağı su
  • bir buçuk  su bardağı şeker
  • bir paket vanilya

üzeri için;

  • hindistan cevizi

Kıbrıs Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır

İlk olarak şerbeti hazırlıyoruz, şerbetimiz kaynadıktan sonra içine bir paket vanilya atıp bir taşım daha kaynatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Şerbet soğurken kek harcımızı hazırlamaya geçiyoruz. İlk olarak şeker ve yumurtaları güzelce çırpıyoruz. Sonra diğer malzemeleri ilave edip çırpmaya devam ediyoruz. Kekimizi büyük boy kare borcama koyup önceden ısıtılmış 170 derecedeki fırında pişiriyoruz. Kek pişerken muhallebisi için kremşanti hariç tüm malzemeleri tencereye koyup kısık ateşte sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Ocaktan indirdikten sonra biraz soğumasını bekliyoruz ve bir paket kremşanti içine koyup mikserle çırpıyoruz. Pişen keki fırından çıkartıp şerbetiyle ıslatıyoruz.  Biraz ılıdıktan sonra kremayı üzerine onun üstünede hindistan cevizi serpip, üç dört saat buzdolabında bekletiyoruz. Bir gece dinlendirmenizi tavsiye ederim tadı daha lezzetli oluyor. Afiyet olsun.

kıbrıs tatlısı tarifi

Yoğurt Tatlısı Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (1 oy, puan: 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...

Yoğurt tatlısı nasıl yapılır? Yoğurt tatlısı tarifiyle misafirlerinize lezzetli bir şerbetli tatlı sunmak isteyenlere. Yoğurt tatlısı hazırlanışı.

Malzemeler

  • dört adet yumurta
  • bir su bardağından bir parmak eksik un
  • bir su bardağından bir parmak eksik irmik
  • bir buçuk su bardağı yoğurt
  • dört yemek kaşığı şeker
  • bir tatlı kaşığı yemek sodası

şerbeti için;

  • beş su bardağı şeker
  • üç su bardağı su
  • yarım limonun suyu

Yoğurt Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır

İlk olarak şerbetimizi hazırlıyoruz. Şerbetimiz için suyu ve şekeri bir tencereye koyup kaynatıyoruz. Suyumuz iyice  kaynayıp, şeker eriyince limonu sıkıp ocağı kapatıyoruz. Sonra kekimiz için derin bir kapta şeker ve yumurtaları köpürene kadar mikser yardımıyla çırpıyoruz. Diğer malzemleri de ilave edip tahta kaşıkla hep aynı yönde karıştırıyoruz. Dikdörtgen bir borcama koyup önceden ıstılmış 170 derecedeki fırında üzeri pempeleşinceye kadar pişiriyoruz. Fırından çıkarttıktan sonra tatlımızı dilimleyip tatlı sıcak şerbeti ılık olacak şekilde ıslıyoruz. Servis yaparken üzerine hindistan cevizi serpebilirsiniz. Afiyet olsun.

yoğurt tatlısı tarifi

Şerbetli Kabak Tatlısı Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (1 oy, puan: 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...

Şerbetli kabak tatlısı nasıl yapılır? Bal kabağı ile lezzetli bir tatlı kabak tatlısı tarifi. Şerbetli kabak tatlısı yapılışı çok pratik.

Malzemeler

  • bir kilo bal kabağı
  • bir buçuk su bardağı şeker
  • bir su bardağı iri dövülmüş ceviz

Şerbetli Kabak Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır

Bal kabağını soyup ufak ufak dilimliyoruz. Dilimledikten sonra bir tencereye koyup üzerine de şekeri ilave edip  5-6 saat bu şekilde bekletiyoruz. Sonra kısık ateşte suyunu salan kabakları yumuşana kadar  yaklaşık yarım saat kadar pişiriyoruz.  Pişen kabaklarımız çok yumuşamadan fırın tepsisine diziyoruz. 15 dk fırının içinde tutuyoruz.  Fırında çıkardığımız kabaklarımız soğuduktan sonra üzerine ceviz serperek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

şerbetli kabak tatlısı tarifi

Kaymaklı Ayva Tatlısı Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (1 oy, puan: 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...

Kaymaklı ayva tatlısı nasıl yapılır? Nefis bir şerbetli ve meyveli tatlı isteyenlere kaymaklı ayva tatlısı tarifimiz. Ayva tatlısı hazırlanışı. Kış ayları için ideal bir tatlı tarifi.

Malzemeler

  • dört adet orta boy ayva
  • iki buçuk su bardağı su
  • iki su bardağı şeker
  • bir adet çubuk tarçın
  •  beş adet karanfil

üzeri için;

  • kaymak
  • fındık ya da ceviz kırığı

Kaymaklı Ayva Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır

İlk olarak ayvalarımızı soyup ikiye bölüyoruz. Çekirdeklerini çıkartıp bir kenara koyuyoruz. Sonra yaygın bir tencereye  kabukları ve onun üzerine ayvalarımızı diziyoruz.  Ayva çekirdeklerini ise renk vermesi için ayvalarımızın ortalarına eşit şekilde paylaştırıyoruz. Karanfil ve parçaladığımız çubuk tarçınıda ilave ediyoruz. En son suyunu koyup küçük ocakta kısık ateşte kaynatmaya başlıyoruz. Suyumuz kaynadıktan sonra şekeri tüm ayvaların üzerine serpip tencerenin ağzını sıkıca kapatıyoruz. Arada suyunu kontrol etmeyi unutmayın. Yaklaşık bir buçuk saat ocakta kaynıyor. Ayvalar iyice yumuşadıktan sonra borcama ayvalarımızı çıkartıp üzerine şerbetini döküp soğumaya bırakıyoruz. Servis yaparken üzerine kaymak, ceviz ya da fındık kırğı serpip servis yapıyoruz. Afiyet olsun.

kaymaklı ayva tatlısı tarifi

Toplam 4 sayfa, 1. sayfa gösteriliyor.1234

yemek tarifleri tatlı tarifleri Pratik Tarifler meze tarifleri sebze yemekleri kek tarifleri

iftar yemek tarifleri