İrmik Tatlısı Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (3 oy, puan: 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...

İrmik tatlısı nasıl yapılır? Çok pratik ve lezzetli bir tarif arayanlara irmik tatlısı tarifimiz. İrmik tatlımızın yapılışı çok kolay hemen denemelisiniz.

Malzemeler

  • bir litre süt
  • on yemek kaşığı şeker
  • on yemek kaşığı irmik
  • bir paket vanilya
  • bir yemek kaşığı margarin

üzeri için;

  • tarçın
  • iri dövülmüş ceviz

İrmik Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır

Bir tencereye şekeri, sütü ve irmiği koyup orta ateşte sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Muhallebi gibi koyu kıvama gelince vanilya ve margarini ekleyip bir süre daha karıştırdıktan sonra ocağı kapatıyoruz. Orta büyüklükte bir borcama döküyoruz. 3-4 saat buzdolabında beklettikten sonra dilimleyip üzerine tarçın ve ceviz koyup  servis ediyoruz. Afiyet olsun.

irmik tatlısı tarifi

Muhallebi Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (4 oy, puan: 4,25 / 5)
Loading ... Loading ...

Muhallebi nasıl yapılır? Çocuklarınızın hoşuna gidebilecek az malzemeyle yapabileceğiniz bir tatlı muhallebi tarifi. Çok pratik bir tatlı muhallebi.

Malzemeler

  • bir litre süt
  • bir su bardağı toz şeker
  • üç yemek kaşığı buğday nişastası

üzeri için;

  • tarçın

Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır

Bir tencereye tüm malzemeleri koyup orta ateşte sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Kıvam koyulaşınca  kaselere bölüp bir kaç saat buzdolabında bekletiyoruz. Üzerine tarçın serpip servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

muhallebi tarifi

Çikolata Soslu İrmik Tatlısı Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (4 oy, puan: 3,75 / 5)
Loading ... Loading ...

Çikolata soslu irmik tatlısı nasıl yapılır? Çok pratik ve lezzetli bir tatlı tarifi çikolata soslu irmik tatlısı tarifi. Hemen yapabileceğiniz kolay bir tatlı irmik tatlısı.

Malzemeler

  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı irmik
  • 4 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kakaolu puding (2,5 su bardağı süt)

Çikolata Soslu İrmik Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır

Öncelikle irmiği bir tencereye alıp üzerine toz şekeri ve sütü ekliyoruz. Ağır ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişiriyoruz. Daha sonra kalıplara döküyoruz. Başka bir tencerede pudingi süt ile karıştırıp paketin üzerinde ki tarife uygun bir şekilde pişiriyoruz. Soğuyan irmik tatlısının üzerine eşit bir şekilde bölüştürüyoruz ve soğuduktan sonra buzdolabına koyuyoruz. 2-3 saat bekletip iyice soğuduktan sonra servis yapmaya hazırdır. Afiyet olsun.

çikolata soslu irmik tatlısı tarifi

Bademli İrmik Tatlısı

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (1 oy, puan: 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...

Bademli irmik tatlısı nasıl yapılır? Lezzetli bir sütlü tatlı yapmak isteyenlere bademli irmik tatlısı tarifimiz. İrmik tatlısı yapımı çok pratik.

Malzemeler:

  • 1 litre süt
  • 7 yemek kaşığı irmik
  • 14 yemek kaşığı şeker
  • badem

Bademli İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır

Bademi sütte kısa bir süre pişiriyoruz. Sütünü ayrı bir kaba süzerek bademin ince kabuklarını temizliyoruz. Kağıt havluya yayarak kurumaya bırakıyoruz. Kurumuş olan bademleri robottan geçiriyoruz. Süzülmüş sütü tekrar tencereye alıyoruz. İrmik ve şeker ilave ediyoruz ve sürekli karıştırarak kaynatıyoruz. Kaynadıktan sonra ateşi kısıyoruz ve bir kaç dakika daha kaynatıyoruz. Altını kapatıyoruz ve borcama veya tatlı kaselere paylaştırıyoruz. Üzerini badem kırığı ile süslüyoruz. Soğuduktan sonra buzdolabına koyuyoruz. Afiyet olsun. P.S bende biraz file fındık vardı süslemek için onu ve gül reçelini kullandım. Reçel çok güzel oluyor hem renk katıyor hem aroma. bademli irmik tatlısı tarifi

İrmikli Top Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (1 oy, puan: 4,00 / 5)
Loading ... Loading ...

İrmikli top nasıl yapılır? Çok pratik sizleri uğraştırmayacak bir tarif irmikli top tarifimiz. İrmikli top hazırlanışı çok kısa zamanınızı bile almayacak.

Malzemeler

  • üç su bardağı süt
  • sekiz yemek kaşığı irmik
  • dokuz yemek kaşığı şeker
  • bir paket vanilya
  • bir paket toz kremşanti

kaplamak için;

  • bir paket petibör bisküvi

üzeri için ;

  • fındık

İrmikli Top Tarifi Nasıl Yapılır

Bir tencereye kremşanti dışındaki tüm malzemleri koyuyoruz. Kısık ateşte sürekli karıştırarak tatlımızı yapmaya başlıyoruz. Koyulaştıktan sonra biraz soğumasını bekliyoruz ve toz kremşantiyi içine koyup mikserle çırpıyoruz. Bu arada bisküvilerimizi robottan geçirip  toz haline getiriyoruz. Ve kaşıkla aldığımız tatlımızı yuvarlayıp bisküviye buluyoruz. Tüm işlemler bittikten sonra ortasına  fındık koyup, iyice soğumasını bekliyoruz. Afiyet olsun.

Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (1 oy, puan: 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...

Sütlü irmik tatlısı nasıl yapılır? Evinizde irmik varsa yapabileceğiniz en pratik tatlı sütlü irmik tatlısı tarifimiz. İrmik tatlısı hazırlanışı.

Malzemeler

  • bir litre süt
  • dokuz yemek kaşığı şeker
  • onbir yemek kaşığı irmik
  • bir paket vanilya

üzeri için;

  • iri dövülmüş ceviz
  • tarçın

Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır

Tüm malzemeleri bir tencereye koyup ocakta orta ateşte sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Tatlımız koyulaşınca oacağı kapatıp, ıslattığımız bir borcama boşaltıp soğuması için 2-3 saat buzdolabında bekletiyoruz. Servis yaparken  üzerine ceviz kırıntıları ve tarçın atın. Afiyet olsun.

sütlü irmik tatlısı tarifi

Kıbrıs Tatlısı Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (2 oy, puan: 3,00 / 5)
Loading ... Loading ...

Kıbrıs tatlısı nasıl yapılır? Konuklarınız için özel bir lezzet sunmak istiyorsanız kıbrıs tatlısı tarifimizi denemelisiniz. Kıbrıs tatlısı yapılışı.

Malzemeler

  • üç adet yumurta
  • bir su bardağı galeta unu
  • bir çay bardağı sıvı yağ
  • bir çay bardağı şeker
  • bir su bardağı dövülmüş ceviz
  • bir paket kabartma tozu
  • bir su bardağı hindistan cevizi

kreması için;

  • bir litre süt
  • bir su bardağı nişasta
  • bir çay bardağı şeker
  • bir paket kremşanti

şerbeti için;

  • iki su bardağı su
  • bir buçuk  su bardağı şeker
  • bir paket vanilya

üzeri için;

  • hindistan cevizi

Kıbrıs Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır

İlk olarak şerbeti hazırlıyoruz, şerbetimiz kaynadıktan sonra içine bir paket vanilya atıp bir taşım daha kaynatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Şerbet soğurken kek harcımızı hazırlamaya geçiyoruz. İlk olarak şeker ve yumurtaları güzelce çırpıyoruz. Sonra diğer malzemeleri ilave edip çırpmaya devam ediyoruz. Kekimizi büyük boy kare borcama koyup önceden ısıtılmış 170 derecedeki fırında pişiriyoruz. Kek pişerken muhallebisi için kremşanti hariç tüm malzemeleri tencereye koyup kısık ateşte sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Ocaktan indirdikten sonra biraz soğumasını bekliyoruz ve bir paket kremşanti içine koyup mikserle çırpıyoruz. Pişen keki fırından çıkartıp şerbetiyle ıslatıyoruz.  Biraz ılıdıktan sonra kremayı üzerine onun üstünede hindistan cevizi serpip, üç dört saat buzdolabında bekletiyoruz. Bir gece dinlendirmenizi tavsiye ederim tadı daha lezzetli oluyor. Afiyet olsun.

kıbrıs tatlısı tarifi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Damla Sakızlı Sütlaç Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (2 oy, puan: 3,50 / 5)
Loading ... Loading ...

Damla sakızlı sütlaç nasıl yapılır?Kolay ve pratik bir sütlaç yapılışı. Lezzetli bir sütlü tatlı yapmak isteyenlere damla sakızlı sütlaç tarifimiz.

Malzemeler

  • 5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 adet damla sakızı
  • 1 paket vanilya
  • 3 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı şeker
  • tarçın (üzeri için)
  • 2 yemek kaşığı nişasta

Damla Sakızlı Sütlaç Tarifi Nasıl Yapılır

Suyu ve sütü bir tencereye alıp iyice yıkayıp süzdüğümüz pirinçleri de tencereye alalım. Karıştırarak yavaş yavaş pişirmeye başlayalım. Pirinçler şişmeye başlayınca şekeri ekleyelim. Bir süre sonra su da incelttiğimiz nişastayı ekleyelim. Sürekli karıştırmaya devam edelim. En son damla sakızını ve vanilyayı ilave edip kısık ateşte pişirmeye devam edelim. Koyulaşmaya başlayınca kısık ateşte bir süre daha pişirdikten sonra servis yapılacak kaplara döküp tarçın ile süsleyelim. Afiyet olsun.

damla sakızlı sütlaç tarifi

Burçak Bisküvi Sarması Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (1 oy, puan: 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...

Burçak bisküvi sarması nasıl yapılır? Kolay ve lezzetli bir tatlı yapmak isteyenlere burçak bisküvi sarması tarifimiz. Denemenizi tavsiye ederiz. Hazırlanışı pratik bir tatlı.

Malzemeler

muhallebisi için;

  • bir litre süt
  • bir su bardağı toz şeker
  • bir paket vanilya
  • iki yemek kaşığı margarin
  • bir su bardağı un

iç harcı için ;

  •  iki paket kremşanti
  • bir su bardağı soğuk süt
  • bir çay bardağı dövülmüş ceviz
  • bir çay kaşığı tarçın

alt tabanı için;

  • iki paket robottan geçirilmiş burçak bisküvi

Burçak Bisküvi Sarması Tarifi Nasıl Yapılır

İlk olarak kısık ateşte sürekli karıştırarak muhallebimizi hazırlıyoruz. Muhallebimiz hazır olduktan sonra kıvamını sağlamak için mikserle çırpıyoruz. Sonra  fırın tepsisine yağlı kağıt serip her yerini robottan geçirdiğimiz bisküvi ile kaplıyoruz ve üzerine muhallebiyi döküyoruz. Soğuduktan sonra kremşantimizi hazırlayıp, bir süre daha dolapta bekletiyoruz. Servis yaparken boylamasına ikiye, enlemesine dörde bölüyoruz.  Daha sonra içine dövülmüş ceviz ile karıştırdığımız tarçın karışımından koyup rulo yapıyoruz. Lezzetli ve bir o kadarda pratik olan tatlımız yenmeye hazırdır. Afiyet olsun.

burçak bisküvi sarması tarifi

 

Fıstıklı Parfe Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (1 oy, puan: 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...

Fıstıklı parfe nasıl yapılır ? Nefis sütlü tatlı tarifleri, fıstıklı parfe tarifi yapılışı nasıl olur? Kolay parfe hazırlanışı ve fıstıklı parfe yapımı.

Malzemeler

  • 1 poşet kremşanti
  • 1 su bardağı süt
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 1 kutu labne peyniri
  • 1 paket vanilya
  • 50 g ayıklanmış antepfıstığı
  • 80 g bitter çikolata
  • 3 yemek kaşığı krema

Fıstıklı Parfe Tarifi Nasıl Yapılır

Bir paket kremşantiyi soğuk sütle çırpıp buzdolabında soğutun. Yumurtaları şekerle birlikte 10 dakika mikserle çırpın. Labne peyniri ve vanilyayı ilave edip pürüzsüz hale gelene kadar çırpmaya devam edin. Soğumaya bıraktığınız kremşantiyi de ekleyin. Karışımı, silikon kek kalıbına veya cam bir kaba dökerken aralarına antepfıstığı serpin. Dondurucuda en az 6-7 saat bekletin. Sosu hazırlamak için, çikolatayı küçük parçalara bölün. Çikolatayı kremayla birlikte benmari usulü eritin. Parfe’yi kalıptan çıkarıp dilimleyin ve üzerine çikolata sosu döküp servis yapın.

fıstıklı parfe tarifi

Toplam 6 sayfa, 1. sayfa gösteriliyor.12345...Son »

yemek tarifleri tatlı tarifleri Pratik Tarifler meze tarifleri sebze yemekleri kek tarifleri

iftar yemek tarifleri