Portakallı Tartolet Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (2 oy, puan: 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...

Portakallı tartolet tarifi nasıl yapılır? Lezzetli bir tarif daha sizlerle portakallı tartolet tarifi. Tartolet yapılışı.

Malzemeler

Hamuru için:

  • 3 su bardağı un
  • 1 çay bardağı şeker
  • 100 gram tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 1 paket kabartma tozu

Üzeri için:

  • krem Şanti
  • bitter çikolata rendesi
  • portakal

Portakallı Tartolet Tarifi Nasıl Yapılır

Unu,vanilya şekeri ve kabartma tozu ile karıştırarak yoğurma kabına alın. Ortasını açın ve içine yumurta kırın.

Şeker ve yumuşatılmış tereyağı ekleyin ve yoğurarak yumuşak bir hamur elde edin.

Yoğurduğunuz hamuru streç filmi ile sarın ve soğuk yerde biraz bekletin.

Hamuru merdane yardımıyla açın. Bardakla veya yuvarlak kurabiye kalıbıyla keserek şekil verin.

175 derecede pişirin.

Pişmiş olan tartoletleri soğumaya bırakın.

Çırpma kabında krem şantiyi çırpın. Bitter çikolatayı rendeleyin. Portakalı dilim dilim kesin.

Krem sıkma torbasını kullanarak tartoletleri krem şantiyle süsleyin.Üzerine dilim portakal koyun ve biraz rendelenmiş çikolata serpiştirin.

Tartoletler servise hazır, afiyet olsun.

P.S Tartoletler için genelde müffin veya küçük tart kaplarını kullanıyorlar. Yaptığım zaman onlardan elimde olmadığı için ben yuvarlak şekil vermeye karar verdim. Ama şekil değişse de tarif aynı kalıyor :)

portakallı tartolet tarifi

Resimli Elmalı Tart Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (1 oy, puan: 4,00 / 5)
Loading ... Loading ...

Elmalı tart nasıl yapılır? Elmanın bol olduğu kış aylarında çayınızın yanında yapabileceğiniz bir tarif elmalı tart tarifimiz. Elmalı tart hazırlanışı.

Malzemeler

hamuru için;

  • 1,5 çay bardağı sıvı yağ
  • yarım su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 paket vanilya
  • aldığı kadar un

iç harcı için;

  • 4 adet elma
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
  • süslemek için pudra şekeri

Resimli Elmalı Tart Tarifi Nasıl Yapılır

Derin bir kabın içine bütün malzemeleri koyup unu eleyerek ekliyoruz. Hamurumuz ele yapışmayacak kulak memesi kıvamına gelene kadar un ekliyoruz. Hamurdan yumruk büyüklüğünde parça ayırıyoruz. Hamurları poşetleyip 2-3 saat kadar buzdolabında bekletiyoruz. İç harcını hazırlarken elmaları rendeleyip bir tavaya alıyoruz. Üzerine şekeri ilave edip kısık ateşte karıştırarak pişiriyoruz daha sonra cevizleri ve tarçını ekliyoruz ocağın altını kapatıyoruz ve kenara alıyoruz. Büyük parça olan hamuru buzdolabından çıkarıyoruz yağlanmış fırın kabının içine yayıyoruz iç harcı üzerine döküp onu da yayıyoruz en üste buzdolabından çıkardığımız küçük hamur parçasını rendenin iri tarafı ile üzerlerine rendeliyoruz önceden ısıtılmış fırında 35 dakika kadar pişiriyoruz. Fırından çıktıktan sonra soğumaya bırakıp üzerine pudra şekeri serpiyoruz. Afiyet olsun.

elmalı tart tarifi

Elmalı Turta Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (2 oy, puan: 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...

Elmalı turta nasıl yapılır ? Kolay bir tart tarifi, elmalı turta tarifi yapılışı. Resimli elmalı turta yapımı ve hazırlanışı pratik olarak anlatılmıştır.

Malzemeler

  • 5 su bardağı un
  • 1 paket margarin
  • 5 çorba kaşığı pudra şekeri
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 paket vanilya

içi için malzemeler

  • 4 adet elma
  • 5 çay kaşığı tarçın
  • 4 çorba kaşığı toz şeker
  • 1.5 su bardağı iri çekilmiş ceviz

Elmalı Turta Tarifi Nasıl Yapılır

Yoğurma kabının içine 5 su bardağı unu eliyoruz. Oda sıcaklığında ki margarini, pudra şekerini, karbonatı, vanilyayı, yoğurdu ekliyoruz ve yoğurmaya başlıyoruz. Hamurumuz kulak memesi kıvamına gelecek. Hamur kıvamına gelince buzdolabında dinlendiriyoruz. Diğer taraftan içini hazırlamaya başlıyoruz. Elmaları soyup rendeliyoruz. Rendelenen elmaları bir tencereye alıp üzerine şekeri döküp bir süre karıştırarak pişiriyoruz. Tarçını ve cevizi de ekleyip biraz daha karıştırarak pişirip altını kapatıyoruz. Dinlenen hamuru tart kalıbı büyüklüğünde açıyoruz. Tart kalıbını yağlayıp hamuru iyice yerleştiriyoruz. Hamuru yerleştirmeden önce üzerine şeritler yapmak için hamurdan biraz ayırıyoruz. Hamuru iyice yerleştirdikten sonra iç harcının tamamını içine koyup üzerine kalan hamuru açıp şeritler kesiyoruz enine ve boyuna tartın üzerine yerleştiriyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişiriyoruz.

elmalı turta tarifi

Kapalı Tula Tartı Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (1 oy, puan: 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...

Kapalı tula tartı nasıl yapılır ? Lezzetli bir tart tarifi, kapalı tula tartı tarifi yapılışı. Resimli ve kolay kapalı tula tart yapımı ve hazırlanışı.

Malzemeler

  • yumurta-1 adet
  • margarin-100 gram
  • şeker-1 bardak
  • tarçın-1 çay kaşığı
  • bal-2 tatlı kaşığı
  • su-bardağın 1/3
  • kabartma tozu-1 paket
  • un-3 bardak

Kapalı Tula Tartı Tarifi Nasıl Yapılır

Yumurtanın beyazını sarısından ayırıyoruz.

Ayrı kaselerde:

1) yumurta beyazı şeker margarin ve kabartma tozunu (karıştırıyoruz)

2) bal su ve tarçını (karıştırıyoruz)

Yoğurma kabında iki kasenin de içindekileri karıştırıyoruz ve un ekleyerek hamuru yoğuruyoruz. Güzel yoğurulmuş hamuru iki parçaya bölüyoruz, merdane ile açıyoruz. Alt kısmına istediğiniz reçel, marmelat veya meyve koyarak ikinci parçayla kapatıyoruz. Kenarları birleştiriyoruz ve 180 derecede pişiriyoruz. Üzerine pudra şekeri serpiyoruz. Afiyet olsun!

kapalı tula tartı tarifi

Meyveli Tart Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (2 oy, puan: 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...

Meyveli tart nasıl yapılır ? Kolay ve resimli bir pasta tarifi, meyveli tart tarifi. Pratik meyvalı tart nasıl hazırlanır ve yapımı nasıl olur?

Malzemeler

  • un-350 gram
  • tuz-0,5 tatlı kaşığı
  • şeker-4 tatlı kaşığı
  • soğuk tereyağ(veya margarin)-230 gram
  • soğuk su-100 ml
  • jöle (dr.Oetker tart jölesi mesela)
  • istediğiniz meyve çeşidi (benim elimde bira elma ve şeftali vardı)

Meyveli Tart Nasıl Yapılır

Hamuru için un, tuz ve şekeri bir kasede karıştırın. Mikser veya iki bıçak kullanarak tereyağı kuru karışıma mümkün olduğunca hızlı yedirin. Soğuk suyu serpiştirin ve hamur tutana kadar karıştırın. Hamur çok katı olursa bira daha su ekleyebilirsiniz.

Hamuru beze haline getirip, disk şeklinde yassılaştırın ve yağlı kağıda sarıp buzdolabında en az 20 dakika bekletin. Hamuru iki adet pişirme kağıdının arasına koyarak 5 mm kalınlığında açın ve tart kalıbına serin. Kenarları düzeltin. Fırına koymadan önce kabarmaması için çatalla iyice delin. 180 derece ısınmış fırında rengi hafif pembeleşene kadar pişirin. Tart kalıptan çıkarıp biraz soğutun sonra meyvelerinizi dilim dilim keserek istediğiniz şeklinde dizin. Üzerine tart jölesi gezdirin ve soğumaya bırakın. Afiyet olsun.

meyveli tart yapılışı meyveli tart yapılışı

meyveli tart tarifi meyveli tart tarifi

Waffle Tarifi

Yazan:  
Kategori: Tart Tarifi, Tatlı Tarifleri

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (9 oy, puan: 4,67 / 5)
Loading ... Loading ...

Evde kolay waffle  yapımı, waffle nasıl yapılır? Waffle hazırlanışı, meyve ve çikolatanın vazgeçilmezi waffle tarifi.

Malzemeler

  • 1 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 3 adet yumurta (sarısı ve beyazı ayrılmış)
  • 2 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 4 yemek kaşığı margarin veya tereyağı
  • 4 çay kaşığı kabartma tozu

Süslemek için(sizin hayal gücünüze kamış)

  • 2 yemek kaşığı nutella
  • yarım muz
  • 5-6 adet çilek
  • 1 adet kivi

Waffle Tarifi Yapılışı

Derin bir kapta unumuzu, şekerimizi, tuzu, yumurta sarısı, sütü, margarini, vanilya ve kabartma tozunu bir kapta tel çırpıcıyla karıştıralım. Malzemelerimiz  tamamen birbirine  karışıncaya kadar devam edelim 4-5 dk. Ayrı bir kapta yumurtanın beyazlarını pamuk gibi olana kadar 8-10 dk mikserimizin yük sek ayarıyla karıştıralım. Pamuk gibi olan yumurtalarımızı tahta kaşık yardımı ile diğer karışımın içine  alalım ve kaşık yardımıyla hepsini karıştıralım. Waffle kalıbımızı  ( tost makinemizin kare olan kısmını kullanabiliriz) iyice kızdıralım ve tahta kaşık yardımı ile 1-2 kaşık (kaşığın büyüklüğüne bağlı olarak) hamur koyalım ve kapağı hemen kapatalım. Kapağı hiç açmadan  buhar çıkma işlemi bitinceye kadar 2-3 dk bekletelim. Pişen hamurumuz kolayca ayrılacaktır kalıbından. Pişen wafflemızın üstüne nutellamızı sürelim ve meyve parçalarıyla süsleyelim. Afiyet olsun.

waffle tarifi waffle tarifi

Şeftalili Jölelli Tart Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (1 oy, puan: 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...

Şeftalili jöleli tart nasıl yapılır? Şeftalili tart yapılışı. Herhalde kimse şeftalili tarta hayır diyemez. Şeftali mevsimdeyken bol bol yapıp yemenizi tavsiye ederiz. Şeftalili jöleli tart tarifi.

Malzemeler;

  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağından az un
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu

üzeri için;

  • iki-üç adet şeftali
  • jöle

Şeftalili Jöleli Tart Tarifi Yapılışı

Yumurta ve şekeri iyice çırpın sonra diğer malzemeleri atıp tekrar karıştırın. Yağladığınız tart pişirme kabına hamuru dökün. Hamurun üzerine dilimlediğiniz şeftalileri sıralayıp 150 derecelik fırında pişirin. Pişen kekinizin üzerine hazır satılan tart jölesi ya da evde hazırlayacağınız jöleyi dökün. Tart kekiniz hazırdır, afiyet olsun.

şeftalili tart tarifi şeftalili tart tarifi

 

şeftalili joleli tart tarifi şeftalili joleli tart tarifi

 

Şeftalili Tart Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (1 oy, puan: 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...

Şeftalili tart tarifi hemen herkesin seveceği bir tart tarifi. Peki Şeftalili tart nasıl yapılır, meyveli tart hazırlanışı prtaik midir? Hem kolay hem lezzetli bir tatlı tarifi.

Malzemeler

  • 200 gr oda ısısnda erimiş margarin
  • bir buçuk su bardağı pudra şekeri
  • bir yumurtanın sarısı Devamını oku

Reçelli Tart Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (5 oy, puan: 4,20 / 5)
Loading ... Loading ...

Malzemeler

  • iki adet yumurta
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • yarım su bardağı şeker
  • yarım  paket oda ısısnda erimiş  margarin
  • bir paket vanilya
  • bir paket kabartma tozu
  • üç su bardağı un

Üzeri için

  • 150 gram çilek reçeli (tercihe göre)

Reçelli Tart Tarifi Hazırlanışı

Tüm malzemeleri derin bir koyup, karıştırıyoruz. Unumuzu da ekledikten sonra hamurumuzu yaoğuruyoruz. Hamurumuzun kıvamı kurabiye hamuru gibi olacak. Daha sonra hamurumuzun 1/3′ünü ayırıyoruz. Yağladığımız ince kek kalıbımıza hamurumuzu yayıyoruz. Sonra reçeli her yerine gelecek şekilde sürüyoruz. Ayırdığımız hamuru ise rendeleyip hamurun üzerini kapatıyoruz. Önceden ıstılmış 180 derecedeki fırınımıza koyup üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.

reçelli tart tarifi

reçelli tart tarifi reçelli tart tarifi

Havuçlu Cezerye Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (3 oy, puan: 3,67 / 5)
Loading ... Loading ...

Malzemeler

  • dört su bardağı rendelenmiş havuç
  • bir su bardağı su
  • bir su bardağı şeker
  • bir buçuk  paket sade petibör  bisküvi
  • yarım su bardağı dövülmüş ceviz
  • bir tatlı kaşığı tarçın

Üzeri için;

  • hindistan cevizi

Havuçlu Cezerye Tarifi Hazırlanışı

Bir tencereye rendelenmiş havuçlarımızı, şekeri ve suyu koyup ocakta pişiriyoruz. Şekerimiz iyice eriyip, havuçlarımız yumuşayıncaya kadar karıştırıyoruz. Sonra acağın altını kapatıp ılımasını bekliyoruz. Ilıdıktan sonra tencerenin içine tarçın, ceviz ve bisküvilerimizi kırarak ilave ediyoruz. Güzelce elimizle bisküvileri eziyoruz. En son olarak hindistan cevizini bir düz tabağa boşaltıyoruz, karışımımızdan küçük toplar oluşturarak, hindiztan cevizi ile yuvarlıyoruz. Afiyet olsun.

havuçlu cezerye tarifi havuçlu cezerye tarifi

Toplam 2 sayfa, 1. sayfa gösteriliyor.12

yemek tarifleri tatlı tarifleri Pratik Tarifler meze tarifleri sebze yemekleri kek tarifleri

iftar yemek tarifleri