Tavuk Tantuni Tarifi

Yazan:  
Kategori: Et Yemekleri Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (3 oy, puan: 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...

Mersin’in nefis tadı tantuni nasıl yapılır ? Tavuk tantuni tarifi hazırlanışı. Etli tantuni yapılışı ve pratik tantuni yapımı, resimli tantuni tarifi.

Malzemeler

  • 4 parça tavuk pirzola
  • 3 adet yeşil biber
  • 3 diş sarımsak
  • 1 adet kuru soğan
  • tuz
  • karabiber
  • kimyon
  • toz kırmızı biber
  • kekik
  • lavaş
  • sıvı yağ

garnitür için;

  • 2 adet domates
  • 1 adet kuru soğan
  • yarım demet
  • 2 çay kaşığı sumak

Tavuk Tantuni Tarifi Nasıl Yapılır

Tavuk etlerini küçük parçalara bölüp yağsız tavada sularını salana kadar soteliyoruz. Suyunu çektikten sonra üzerine sıvı yağ ekliyoruz. Ardından küp küp doğradığımız sarımsakları, soğanları, doğradığımız biberleri ekliyoruz ve sotelemeye devam ediyoruz. Arada suyu bittikçe su ekliyoruz. Kapatmaya yakın bütün baharatları ve tuzunu ekleyip ocağın altını kapatıyoruz. Ayrı bir kaba domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğruyoruz. Soğanları piyazlık doğruyoruz. Yarım demet maydanozu da kıyıyoruz, üzerine sumak serpiyoruz ve karıştırıyoruz. Lavaşın içine tavuklu karışımdan koyup üzerine hazırladığımız domatesli karışımdan ekleyip lavaşı sarıyoruz. Afiyet olsun.

tavuk tantuni tarifi

Fırın Poşetinde Tavuk Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (2 oy, puan: 4,50 / 5)
Loading ... Loading ...

Fırında nefis tavuk nasıl yapılır ? Fırın poşetinde tavuk tarifi yapılışı kolay ve pratiktir. Fırında poşette tavuk hazırlanışı ve yapımı.

Malzemeler

  • 1 adet tüm tavuk
  • 2 kaşık yoğurt
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • tuz

Fırın Poşetinde Tavuk Tarifi

Tavuğu yıkayıp üzerine yoğurdu, yağı ve baharatları döküp her yerine iyice sürelim. Fırın poşetinin içine koyalım. Fırın poşetinin birkaç yerine delikler açalım. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 45 dakika pişirelim. Tavuğumuz pişince sıcak servis yapalım. Garnitür ile birlikte servis yapabilirisiniz. Afiyet olsun.

fırın poşetinde tavuk tarifi

Sulu Köfte Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (10 oy, puan: 4,00 / 5)
Loading ... Loading ...

Sulu köfte nasıl yapılır ? Kıymalı ve sulu bir yemek tarifi. Sulu köfte tarifi yapılışı. Sulu köfteli yemek hazırlanışı nasıl olur. En sevilen köfte tariflerimizden biri.

Malzemeler

  • 500 gr kıyma
  • 1 adet soğan
  • 3 yemek kaşığı ekmek içi
  • 1 adet yumurta
  • karabiber
  • kimyon
  • 3 adet patates
  • 3 yemek kaşığı un
  • salça
  • sıvıyağ
  • tuz

Sulu Köfte Tarifi Nasıl Yapılır

Kıymayı, rendelediğimiz soğanı, ekmek içini, baharatları, yumurtayı, tuzunu ekleyip köfte harcımızı yoğuruyoruz. Dinlenmesi için kenara alıyoruz. Patatesleri soyup dilimliyoruz. Tuzlu suda bir süre bekletiyoruz daha sonra köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayıp, 3 yemek kaşığı unu düz bir tabağa koyup köfteleri bu unun içinde iyice sallıyoruz. Köftelerin tamamen una bulanmasını sağlıyoruz daha sonra derin bir tencerenin içinde köfteleri ve suyunu süzüp kuruladığımız patatesleri bir süre kızartıyoruz. Sonra kenara alıyoruz, başka bir tencerede bir miktar sıvı yağ ile 1.5 yemek kaşığı salçayı kavuruyoruz. İsteğe göre 1 adet domateste rendelenip eklenebilir. Üzerine sıcak su ekliyoruz ve içine kızarttığımız köfteleri ve patatesleri ekliyoruz. Tuzunu da ekleyip 10 dakika kadar pişirip ocağı kapatıyoruz.

sulu köfte tarifi

Ev Yapımı Köfte Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (2 oy, puan: 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...

Pratik köfte yapımı. Evde köfte nasıl yapılır? Ev yapımı köfte tarifimiz sizlerle. Çoçuklarınıza hazırlayabileceğiniz nefis bir köfte, hazırlanışı çok pratik.
Malzemeler:

  • 1 kg kıyma az yağlı
  • 2-3 adet soğan
  • 1 su bardağı kuru ekmek(rondodan geçirilmiş)
  • 1 adet yumurta
  • Yarım şişe sade soda
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Karabiber, kekik, kimyon (isteğe bağlı)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ (kızartmak için)

Ev Yapımı Köfte Tarifi Nasıl Yapılır

Kıymamızı derin bir kaba alıyoruz ortasını havuz şeklinde acıyoruz . Daha sonra içerisine malzemelerimizin tamamını sırayla ilave ediyoruz. Soğanlarımızı isteğe göre rendeleyebiliriz yada cok ince doğrayabiliriz. Damak tadınıza kalmıştır. 10-15 dk yoğuruyoruz ve 30 dk dinlenmeye bırakıyoruz. Dinlenen harcımıza şekil vererek ızgara tavamızda pişiriyoruz. Afiyet olsun.

ev yapımı köfta tarifi

Kadınbudu Köfte Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (1 oy, puan: 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...

Kadınbudu köfte nasıl yapılır? Kadınbudu köfte tarifimizi denemelisiniz. Yanında da patates püresi çok çok güzel iki lezzet bir arada. Kadınbudu köfte yapımı pratik.

Malzemeler

  •  yarım kilo az yağlı kıyma
  • bir çay bardağı pirinç
  • bir adet yumurta
  • bir adet soğan
  • tuz
  • kimyon
  • karabiber

üzerini bulamak için;

  • iki adet yumurta
  • un

kızartmak için;

  • sıvı yağ

Kadınbudu Köfte Tarifi Nasıl Yapılır

Kıymamaızı ikiye bölüyoruz. Böldüğmüz kıymanın  yarısını ocakta içine yemeklik doğradığımız soğanlarla kavuruyoruz. İyice kavrulduktan sonra bir kaba çiğ olan kıymayı, kavurduğumuz kıymayı, yumurtayı, haşlanmış olan pirinci ve baharatları koyup iyice yoğuruyoruz. Yoğurduktan sonra buzdolabında 1 saat kadar dinlendirip çıkartıyoruz. Elimizle şekil verip önce una sonra yumurtaya bulayıp kızgın yağda her iki yönünüde kızartıyoruz. Yanında patates püresi ile servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Kuşbaşılı Patlıcan Musakka Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (2 oy, puan: 1,50 / 5)
Loading ... Loading ...

Kuşbaşılı patlıcanlı musakka nasıl yapılır? Lezzetli bir et yemeği yapmayı düşünenler sizin için muhteşem bir tarif kuşbaşılı patlıcan musakka tarifimiz. Patlıcan musakka hazırlanışı.

Malzemeler

  • 1 kg patlıcan
  • 500 gr kuşbaşı dana eti
  • 3 adet orta boy kuru soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 4 adet domates
  • 2 kaşık salça
  • tuz
  • karabiber
  • sıvı yağ

Kuşbaşılı Patlıcan Musakka Tarifi Nasıl Yapılır

Öncelikle patlıcanları çizgili bir şekilde soyup halka halka doğrayıp tuzlu suda bekletiyoruz. Bir tencerenin içine bir miktar sıvı yağ koyup kuşbaşı doğradığımız etleri ekliyoruz. Kavurmaya başlıyoruz etler suyunu saldıktan sonra kısık ateşte kendi suyu ile pişiriyoruz. Duruma göre su ekleyebilirsiniz. Etler piştikten sonra küp küp doğradığımız soğanları etlerinin üzerine ekliyoruz. Bu şekilde de bir süre kavurduktan sonra salçayı ekliyoruz. Ardından 3 adet domatesi soyup doğrayıp karışıma ilave ediyoruz .1 çay bardağı yağını da ilave edip en son tuzunu karabiberini ekleyip pişirmeye bırakıyoruz. Patlıcanları sudan çıkarıp kurulayıp kızartıyoruz. Kızaran patlıcanları fırın tepsisine dizip üzerine pişen harcı ekliyoruz. Üzerini domates dilimleri ve biberlerle süsleyip içine yarıya gelecek şekilde kaynak su ekleyip 200 derecelik fırında 30 dakika kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.

kuşbaşılı patlıcan musakka tarifi

Dana Rosto Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (2 oy, puan: 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...

Dana rosto nasıl yapılır? Ev yapımı dana rosto yapmak isteyenlere dana rosto tarifimiz. Hazırlanışı sizi yormayacak pratik bir tat, misafirleriniz için ikram edebileceğiniz bir lezzet dana rosto.

Malzemeler

  • 500 gr kemiksiz dana eti
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 kavanoz hazır garnitür
  • yarım çay kaşığı köri
  • karabiber
  • kimyon
  • kırmızı toz biber
  • 1 adet yumurta
  • tuz
  • zeytin yağı
  • 6 kaşık kuru ekmek içi

Dana Rosto Tarifi Nasıl Yapılır

1 adet kuru soğanı ardından parçaladığımız dana etini robottan geçiriyoruz. Hamur kıvamına gelene kadar bu işleme devam ediyoruz. Daha sonra yumurtayı, baharatları, ekmek içini, tuzu ve zeytinyağını ekleyip tekrar robotu çalıştırıyoruz. Bu karışımı bir kabın içine alıp içine suyunu süzüp yıkadığımız garnitürü ekliyoruz ve karıştırıyoruz. Fazla ezmeden yağladığımız beton kek kalıbına yerleştirip fırın tepsisine ters çevirip 200 derecelik fırında 35 dakika kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.

dana rosto tarifi

Soğan Yahnisi Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (1 oy, puan: 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...

Soğan yahnisi nasıl yapılır? Şifalı bir kış yemeği yapmak isteyenlere soğan yahnisi tarifimiz. Pratik bir lezzet soğan yahnisi hazırlanışı.

Malzemeler

  • yarım kilo kıyma
  • yarım kilo küçük boy soğan
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz

Soğan Yahnisi Tarifi Nasıl Yapılır

Kıymanın içine 1 orta boy soğan rendeleyin, baharatları ile buluşturup yuvarlak şekiller verin. Sonra soğanları iyice yıkayın ve bir köfte bir soğan şeklinde bir tepsiye dizip fırında pişirin. Şahane bir lezzet lavaş ile servis edebilirsiniz, şifalı bir kış yemeği, afiyet olsun.

soğan yahnisi tarifi

Sebzeli Tavuk Pirzola Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (3 oy, puan: 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...

Lezzetli sebzeli tavuk pirzola tarifi için gerekli olan malzemeler neler? Tavuk pirzola nasıl yapılırSebzeli tavuk pirzola hazırlanışı. Güzel bir akşam yemeği için sebzeli tavuk pirzola tarifimizi denemelisiniz.

Malzemeler

  • 1 kg tavuk pirzola
  • 3-4 adet patates
  • 1-2 adet havuç
  • tuz, karabiber, pul kırmızı biber, kekik
  • 1 çay bardağı su
  • yarım çay bardağından biraz fazla sıvı yağ

Sebzeli Tavuk Pirzola Tarifi Nasıl Yapılır

Pirzola tavuklarımızı derilerinden ayıralım ve yıkayarak tenceremize yerleştirelim. Yağımızı gezdirelim ve üstüne kabuklarını soyduğumuz patates ile havucu keserek yerleştirelim. 1 çay bardağı suya tuzumuzu ve baharatlarımız koyup karıştıralım. Bu suyu da yemeğimize ilave edelim ve kapağı kapatarak 20 dk pişirelim. 20 dakikanın sonunda patates ve havuçları çıkaralım ve tavuğumuzu alt üst edelim ki iki tarafı da kızarmış olsun. Kızaran tavuklarımızı servis tabağına alalım yanına patateslerimizi havucumuzu da koyalım. Afiyet olsun.

sebzeli tavuk pirzola tarifi

Kemikli Kuru Fasulye Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (1 oy, puan: 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...

Kemikli kuru fasulye nasıl yapılır ? Lezzet dolu yemek tarifleri, kemikli kuru fasulye tarifi yapılışı nasıl olur? Etli kurufasulye yapımı ve kolay fasulye hazırlanışı.

Malzemeler

  • 1 su bardağı kuru fasulye
  • 300 gr kemikli dana eti
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • sıvıyağ
  • 2 yemek kaşığı salça
  • tuz

Kemikli Kuru Fasulye Tarifi

Fasulyeyi pişirmeden bir gece önceden ıslatıyoruz, ertesi gün yıkayıp süzüyoruz. Bir tencerenin içine alıp bir taşım kaynatıyoruz ve süzüyoruz ve kenara alıyoruz. Tencerenin içine sıvıyağ koyup yemeklik doğradığımız soğanları alıp kavurmaya başlıyoruz. Soğanlar kavrulduktan sonra eti ekliyoruz. Eti de kavuruyoruz daha sonra salçayı ekliyoruz. Biraz daha kavurup fasulyeleri ekleyip üzerini geçecek şekilde kaynak su ilave ediyoruz. Tuzunu da ekledikten sonra ağır ateşte 1 saate yakın pişiriyoruz.

kemikli kuru fasulye tarifi

Toplam 16 sayfa, 1. sayfa gösteriliyor.12345...10...Son »

yemek tarifleri tatlı tarifleri Pratik Tarifler meze tarifleri sebze yemekleri kek tarifleri

iftar yemek tarifleri