Patlıcan Balığı Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (1 oy, puan: 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...

Özellikle patlıcan kızartması yağlı oluyor diyenler için çok pratik ve görünümü güzel patlıcan kızartmasını sevdirebilirsiniz. Patlıcan balığı tarifi yapılışı.

  • 2-3 tane patlıcan 2 kişilik
  • Galeta unu

Patlıcan Balığı Tarifi

Patlıcanları alacalı soyuyoruz. Yarım saat kadar tuzlu suda bekletip acısını aldırabiliriz. Una bulayıp kızgın yağda kızartıyoruz. Üzerine domates sosu, limonlu sarımsaklı sos yaparak da servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

patlıcan balığı tarifi

Zeytinyağlı Bamya Tarifi

Yazan:  
Kategori: Sebze Yemekleri Tarifleri

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (2 oy, puan: 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...

Bamya sevmeyenlerin bile yediği kolay ve pratik bamya yemeği tarifi. Zeytinyağlı bamya nasıl yapılır? Zeytinyağlı babya için gerekli malzemeler nelerdir. Az malzeme ile lezzetli bamya yemeği tarifi.

Malzemeler

  • Yarım kg temizlenmiş babya
  • 2 baş soğan (orta boy)
  • 2 diş sarımsak
  • 2-3 adet domates (orta boy )
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 2 su bardağı su
  • yarım limon suyu
  • 2 dilim limon yuvarlak kesilmiş

Zeytinyağlı bamya tarifi

Soğanları ve sarımskları küp küp doğrayalım ve 2 yemek kaşığı zeytın yağıyla 1-2 dakika pışırelim. Temizlediğimiz bamyaları ilave edelim ve karıştıralım. Üzerine rendelemiş olduğumuz domateslerimizi, limon suyunu, 2 dilim limonumuzu ve suyumuzuda ilave edelim. Tenceremizin kapağını kapatarak kısık ateşte yaklaşık 35-40 dk pişirelim. Çok ekşi olmasını istemiyorsanız 10-15 dk piştikten sonra limon dilimlerini çıkartabilirsiniz. Pişen bamyamızı ılık olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

zeytinyağlı bamya tarifi

Mantar Sote Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (1 oy, puan: 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...

Sebze ürünlerinin sote yemeği olduğunu duyan pek yok sanırım. Genelde et sote bilinir ancak mantar sote tarifi ile lokum gibi lezzetli bir yemeğiniz olacak.

Malzemeler

  • 2 paket mantar
  • 1 domates
  • 2 biber
  • 1 soğan

Mantar Sote Tarifi

Öncelkle mantarlarımızı bol suda iyice yıkadıktan sonra sote ediyoruz. Eğer mantarların üzeri çok kararmış ise kesmeden önce onlarıda alabiliriz bıçakla. Mantarları zeytin yağı ve soğan ile kavurun. Doğranmış domates ve biberleride ekleyip pişirin. Afiyet olsun.

mantar sote tarifi

Biber Dolması

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (1 oy, puan: 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...

Nefis biber dolması sevenlere lezzetli bir dolma tarifi. Biber dolmasının yapılışı pratik ve sunumu resimdeki gibi iştah açıcıdır. Yemeğin yanında yoğurt tavsiye ederiz.

Malzemeler

  • 1 kilo dolmalık biber
  • 2 su bardağı pirinç
  • 4 soğan
  • 1 domates
  • 1 çorba kaşık biber salçası
  • 1 çorba kaşık domates salçası
  • 1 tutam nane
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tutam dereotu
  • zeytinyağı
  • tuz
  • karabiber

Biber Dolması Yapılışı

Pirinçleri yıka süzülsün. Soğanları doğrayın salça ve zeytin yağı ile kavur. Pirincide ekleyip birazda pirinçle kavuruyoruz. Ocağı kapatın soğusun. Yeşillikleri yıka doğra hazırldığımız iç harçla karıştır baharatları atıp yıkadığımız içini temizledigimiz biberleri dolduruyoruz tencereye yerleştirip biberlerin yarısına gelecek şekilde salçalı su yapıp döküyoruz pişmeye bırakıyoruz. Afiyet olsun.

biber dolması

Patlıcanlı Yemek Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (4 oy, puan: 4,00 / 5)
Loading ... Loading ...

Sebzeli yemek tarifleri nden nefis bir yemek. Patlıcanlı yemek tarifi hazırlanışı. Kolay patlıcanlı yemek nasıl yapılır? Sulu patlıcan yemeği yapılışı.

Malzemeler

  • 3 adet patlıcan
  • 1 adet kabak
  • 1 adet kuru soğan
  • 5 diş sarımsak
  • 2 adet domates
  • 1 çorba kaşığı salça
  • zeytinyağı
  • 2 adet sivri biber
  • tuz
  • karabiber

Patlıcanlı Yemek Tarifi Nasıl Yapılır

Öncelikle patlıcanları alacalı soyup dilimliyoruz ve tuzlu suda bekletiyoruz. Soğanları küp küp doğruyoruz ve tencereye alıyoruz, üzerine zeytinyağı gezdiriyoruz. Soyduğumuz sarımsakları bütün bir şekilde tencereye ekliyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz. Üzerine doğradığımız biberleri, patlıcanları, kabağı, en sonda üste küçük küçük doğradığımız domatesleri, 1 kaşık salçayı ekleyip tuzunu karabiberini koyup bir süre kısık ateşte sebzeler kendi suyunu bırakana kadar pişiriyoruz. Daha sonra su durumuna göre sıcak su ekleyip sebzeler iyice pişine kadar ağır ateşte pişiriyoruz. Afiyet olsun.

patlıcan yemeği tarifi

Yer Elması Yemeği Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (2 oy, puan: 4,50 / 5)
Loading ... Loading ...

Yer elması yemeği tarifi değişik ve lezzetli bir yemek tarifi denemek isteyenlere. Yerelması yemeği nasıl yapılır? Yer elması ile yemek yapılışı kolay ve pratik.

Malzemeler

  • Yarım kilo yer elması
  • 1 soğan
  • 1 patates
  • 1 havuç
  • Yarım çay bardağı zeytin yağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz (miktar siz ayarlayın)
  • Yarım limon ( miktar isteğe bağlı )
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım yemek kaşığı un

Yer Elması Yemeği Tarifi

Sebzeleri yıkayın ve ufak ufak doğrayın. İlk bir soğanı kavurun sonra diğer malzemeyi de tencereye koyun hepsini biraz daha kavurun. Su ekleyin bütün malzemeyi kaplayacak şekilde başka bir tabakta yarım yemek kaşığı un ile limonu çırp içine dökün ve pişmeye bırakın. Güzel değişik tat denemek isteyenler için.

yer elması yemeği tarifi

Kaşar Peynirli Karnabahar Yemeği Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (2 oy, puan: 3,00 / 5)
Loading ... Loading ...

Kaşar peynirli karnabahar yemeği nasıl yapılır? Karnabahar yemeğini bir de kaşar peynirli fırında karnabahar yemeği tarifimizle denemelisiniz.

Malzemeler

  • 1 adet orta boy karnabahar
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 200 gr kıyma
  • 3-4 diş sarımsak
  • tuz karabiber
  • zeytinyağı
  • 1 su bardağı kaşar

Kaşar Peynirli Karnabahar Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır

Karnabaharları birbirinden ayırıp yıkıyoruz. Soğanları yemeklik doğruyoruz bir tencerenin içine önce soğanları daha sonra üzerine karnabaharları, sarımsakları doğrayıp üzerine ekliyoruz.  Salçayı tuzunu karabiberini yağını kıymasını ekleyip hepsini kısık ateşte çiğden pişiriyoruz. Kavurma işlemi yapmıyoruz. Bir süre sonra su durumuna göre kaynak su ekliyoruz. Yemek tamamen piştikten sonra fırın kabına alıp üzerine kaşar peyniri ekleyip önceden ısıtılmış fırında kaşar peyniri eriyene kadar fırında tutuyoruz. Fırından çıkarıp servis yapıyoruz. Afiyet olsun.

kaşar peynirli karnabahar yemeği tarifi

Yumurtalı Ispanak Kavurması Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (2 oy, puan: 2,00 / 5)
Loading ... Loading ...

Yumurtalı ıspanak kavurması nasıl yapılır? Evinizde ıspanak varsa çok pratik bir öğün yumurtalı ıspanak kavurması tarifimiz. Ispanak kavurması hazırlanışı.

Malzemeler

  • yarım kilo ıspanak
  • dört adet yumurta
  • tuz
  • pu lbiber
  • iki-üç yemek kaşığı sıvı yağ
  • bir adet soğan
  • bir yemek kaşığı salça

Yumurtalı Ispanak Kavurması Tarifi Nasıl Yapılır

İlk olarak ıspanakları az suda haşlıyoruz. Onlar haşlanırken yemeklik doğradığımız  soğanlarla salçamızı kavuruyoruz, sonra üzerine ıspanaklarımızı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Baharatlarını ve tuzunu da ekleyip yumurtaları üzerine kırıyoruz. Yumurtanın sarıyla beyazını karıştırmıyoruz.Afiyet olsun.

yumurtalı ıspanak kavurması tarifi

 

Yumurtalı Ispanak Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (1 oy, puan: 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...

Yumurtalı ıspanak nasıl yapılır? Evde yemeği olmayanlara çok pratik yumurtalı ıspanak tarifi. Yumurtalı ıspanak yapılışı.

Malzemeler

  • yarım kg ıspanak
  • 4 adet yumurta
  • 1 adet soğan
  • zeytinyağı
  • tuz
  • 1 yemek kaşığı salça

Yumurtalı Ispanak Tarifi Nasıl Yapılır

Ispanakları ayıklayıp doğrayıp iyice yıkıyoruz, süzülmesi için kenara alıyoruz. Tencerenin içine bir miktar zeytinyağı döküp üzerine yemeklik doğradığımız soğanları ekleyip kavurmaya başlıyoruz. Soğanlar kavrulduktan sonra salçayı ekliyoruz. Salçayı da kavurduktan sonra ıspanakları ekleyip hiç karıştırmadan tencerenin kapağını kapatıyoruz. Ispanaklar bir süre kendi suyu ile piştikten sonra su durumuna göre bir miktar su eklenebilir. Tuzunu da ekleyip pişirmeye bırakıyoruz. Ispanaklar iyice piştikten sonra yumurtaları dağıtmadan ıspanakların üzerine kırıyoruz. Yumurtaların üzerine de tuz serpip tencerenin kapağını kapatıp yumurtalar pişene kadar bekliyoruz ve ocağın altını kapatıyoruz. Afiyet olsun.

Yumurtalı Ispanak Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (1 oy, puan: 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...

Yumurtalı ıspanak nasıl yapılır ? Pratik bir sebze yemeği, yumurtalı ıspanak tarifi yapılışı nasıl olur? Ispanaklı yumurta hazırlanması ve kolay ıspanak yapımı.

Malzemeler

  • yarım kg ıspanak
  • 4 adet yumurta
  • 1 adet soğan
  • zeytinyağı
  • tuz
  • 1 yemek kaşığı salça

Yumurtalı Ispanak Tarifi

Ispanakları ayıklayıp doğrayıp iyice yıkıyoruz. Süzülmesi için kenara alıyoruz. Tencerenin içine bir miktar zeytinyağı döküp üzerine yemeklik doğradığımız soğanları ekleyip kavurmaya başlıyoruz. Soğanlar kavrulduktan sonra salçayı ekliyoruz. Salçayı da kavurduktan sonra ıspanakları ekleyip hiç karıştırmadan tencerenin kapağını kapatıyoruz. Ispanaklar bir süre kendi suyu ile piştikten sonra su durumuna göre bir miktar su eklenebilir. Tuzunu da ekleyip pişirmeye bırakıyoruz. Ispanaklar iyice piştikten sonra yumurtaları dağıtmadan ıspanakların üzerine kırıyoruz. Yumurtaların üzerine de tuz serpip tencerenin kapağını kapatıp yumurtalar pişene kadar bekliyoruz ve ocağın altını kapatıyoruz.

yumurtalı ıspanak tarifi

Toplam 15 sayfa, 1. sayfa gösteriliyor.12345...10...Son »

yemek tarifleri tatlı tarifleri Pratik Tarifler meze tarifleri sebze yemekleri kek tarifleri

iftar yemek tarifleri