Patlıcanlı Yemek Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (2 oy, puan: 4,50 / 5)
Loading ... Loading ...

Sebzeli yemek tarifleri nden nefis bir yemek. Patlıcanlı yemek tarifi hazırlanışı. Kolay patlıcanlı yemek nasıl yapılır? Sulu patlıcan yemeği yapılışı.

Malzemeler

  • 3 adet patlıcan
  • 1 adet kabak
  • 1 adet kuru soğan
  • 5 diş sarımsak
  • 2 adet domates
  • 1 çorba kaşığı salça
  • zeytinyağı
  • 2 adet sivri biber
  • tuz
  • karabiber

Patlıcanlı Yemek Tarifi Nasıl Yapılır

Öncelikle patlıcanları alacalı soyup dilimliyoruz ve tuzlu suda bekletiyoruz. Soğanları küp küp doğruyoruz ve tencereye alıyoruz, üzerine zeytinyağı gezdiriyoruz. Soyduğumuz sarımsakları bütün bir şekilde tencereye ekliyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz. Üzerine doğradığımız biberleri, patlıcanları, kabağı, en sonda üste küçük küçük doğradığımız domatesleri, 1 kaşık salçayı ekleyip tuzunu karabiberini koyup bir süre kısık ateşte sebzeler kendi suyunu bırakana kadar pişiriyoruz. Daha sonra su durumuna göre sıcak su ekleyip sebzeler iyice pişine kadar ağır ateşte pişiriyoruz. Afiyet olsun.

patlıcan yemeği tarifi

Yer Elması Yemeği Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (1 oy, puan: 4,00 / 5)
Loading ... Loading ...

Yer elması yemeği tarifi değişik ve lezzetli bir yemek tarifi denemek isteyenlere. Yerelması yemeği nasıl yapılır? Yer elması ile yemek yapılışı kolay ve pratik.

Malzemeler

  • Yarım kilo yer elması
  • 1 soğan
  • 1 patates
  • 1 havuç
  • Yarım çay bardağı zeytin yağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz (miktar siz ayarlayın)
  • Yarım limon ( miktar isteğe bağlı )
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım yemek kaşığı un

Yer Elması Yemeği Tarifi

Sebzeleri yıkayın ve ufak ufak doğrayın. İlk bir soğanı kavurun sonra diğer malzemeyi de tencereye koyun hepsini biraz daha kavurun. Su ekleyin bütün malzemeyi kaplayacak şekilde başka bir tabakta yarım yemek kaşığı un ile limonu çırp içine dökün ve pişmeye bırakın. Güzel değişik tat denemek isteyenler için.

yer elması yemeği tarifi

Kaşar Peynirli Karnabahar Yemeği Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (2 oy, puan: 3,00 / 5)
Loading ... Loading ...

Kaşar peynirli karnabahar yemeği nasıl yapılır? Karnabahar yemeğini bir de kaşar peynirli fırında karnabahar yemeği tarifimizle denemelisiniz.

Malzemeler

  • 1 adet orta boy karnabahar
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 200 gr kıyma
  • 3-4 diş sarımsak
  • tuz karabiber
  • zeytinyağı
  • 1 su bardağı kaşar

Kaşar Peynirli Karnabahar Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır

Karnabaharları birbirinden ayırıp yıkıyoruz. Soğanları yemeklik doğruyoruz bir tencerenin içine önce soğanları daha sonra üzerine karnabaharları, sarımsakları doğrayıp üzerine ekliyoruz.  Salçayı tuzunu karabiberini yağını kıymasını ekleyip hepsini kısık ateşte çiğden pişiriyoruz. Kavurma işlemi yapmıyoruz. Bir süre sonra su durumuna göre kaynak su ekliyoruz. Yemek tamamen piştikten sonra fırın kabına alıp üzerine kaşar peyniri ekleyip önceden ısıtılmış fırında kaşar peyniri eriyene kadar fırında tutuyoruz. Fırından çıkarıp servis yapıyoruz. Afiyet olsun.

kaşar peynirli karnabahar yemeği tarifi

Yumurtalı Ispanak Kavurması Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (2 oy, puan: 2,00 / 5)
Loading ... Loading ...

Yumurtalı ıspanak kavurması nasıl yapılır? Evinizde ıspanak varsa çok pratik bir öğün yumurtalı ıspanak kavurması tarifimiz. Ispanak kavurması hazırlanışı.

Malzemeler

  • yarım kilo ıspanak
  • dört adet yumurta
  • tuz
  • pu lbiber
  • iki-üç yemek kaşığı sıvı yağ
  • bir adet soğan
  • bir yemek kaşığı salça

Yumurtalı Ispanak Kavurması Tarifi Nasıl Yapılır

İlk olarak ıspanakları az suda haşlıyoruz. Onlar haşlanırken yemeklik doğradığımız  soğanlarla salçamızı kavuruyoruz, sonra üzerine ıspanaklarımızı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Baharatlarını ve tuzunu da ekleyip yumurtaları üzerine kırıyoruz. Yumurtanın sarıyla beyazını karıştırmıyoruz.Afiyet olsun.

yumurtalı ıspanak kavurması tarifi

 

Yumurtalı Ispanak Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (1 oy, puan: 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...

Yumurtalı ıspanak nasıl yapılır? Evde yemeği olmayanlara çok pratik yumurtalı ıspanak tarifi. Yumurtalı ıspanak yapılışı.

Malzemeler

  • yarım kg ıspanak
  • 4 adet yumurta
  • 1 adet soğan
  • zeytinyağı
  • tuz
  • 1 yemek kaşığı salça

Yumurtalı Ispanak Tarifi Nasıl Yapılır

Ispanakları ayıklayıp doğrayıp iyice yıkıyoruz, süzülmesi için kenara alıyoruz. Tencerenin içine bir miktar zeytinyağı döküp üzerine yemeklik doğradığımız soğanları ekleyip kavurmaya başlıyoruz. Soğanlar kavrulduktan sonra salçayı ekliyoruz. Salçayı da kavurduktan sonra ıspanakları ekleyip hiç karıştırmadan tencerenin kapağını kapatıyoruz. Ispanaklar bir süre kendi suyu ile piştikten sonra su durumuna göre bir miktar su eklenebilir. Tuzunu da ekleyip pişirmeye bırakıyoruz. Ispanaklar iyice piştikten sonra yumurtaları dağıtmadan ıspanakların üzerine kırıyoruz. Yumurtaların üzerine de tuz serpip tencerenin kapağını kapatıp yumurtalar pişene kadar bekliyoruz ve ocağın altını kapatıyoruz. Afiyet olsun.

Yumurtalı Ispanak Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (1 oy, puan: 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...

Yumurtalı ıspanak nasıl yapılır ? Pratik bir sebze yemeği, yumurtalı ıspanak tarifi yapılışı nasıl olur? Ispanaklı yumurta hazırlanması ve kolay ıspanak yapımı.

Malzemeler

  • yarım kg ıspanak
  • 4 adet yumurta
  • 1 adet soğan
  • zeytinyağı
  • tuz
  • 1 yemek kaşığı salça

Yumurtalı Ispanak Tarifi

Ispanakları ayıklayıp doğrayıp iyice yıkıyoruz. Süzülmesi için kenara alıyoruz. Tencerenin içine bir miktar zeytinyağı döküp üzerine yemeklik doğradığımız soğanları ekleyip kavurmaya başlıyoruz. Soğanlar kavrulduktan sonra salçayı ekliyoruz. Salçayı da kavurduktan sonra ıspanakları ekleyip hiç karıştırmadan tencerenin kapağını kapatıyoruz. Ispanaklar bir süre kendi suyu ile piştikten sonra su durumuna göre bir miktar su eklenebilir. Tuzunu da ekleyip pişirmeye bırakıyoruz. Ispanaklar iyice piştikten sonra yumurtaları dağıtmadan ıspanakların üzerine kırıyoruz. Yumurtaların üzerine de tuz serpip tencerenin kapağını kapatıp yumurtalar pişene kadar bekliyoruz ve ocağın altını kapatıyoruz.

yumurtalı ıspanak tarifi

Zeytinyağlı Biber Dolması Nasıl Yapılır

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (1 oy, puan: 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...

Zeytinyağlı biber dolması nasıl yapılır ? Zeytinyağlı yemek tarifleri, biber dolması tarifi yapılışı nasıl olur? Kolay zeytinyağlı biber dolma hazırlanması ve dolma yapımı.

Malzemeler

  • 10-12 adet dolmalık biber
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 1 çay bardağı kuş üzümü
  • 1 çay bardağı dolmalık fıstık
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı yeni bahar
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • zeytinyağı
  • tuz

Zeytinyağlı Biber Dolması Nasıl Yapılır

Biberlerin tohumlarını çıkarıp temizleyip bir kenara alıyoruz. Soğanları küp küp doğrayıp bir kenara alıyoruz. Bir tencerenin içine zeytinyağını koyup önce dolmalık fıstıkları rengi değişene kadar kavuruyoruz. Üzerine soğanları ekliyoruz. Onlarda kavrulduktan sonra kuş üzümlerini ve bir adet rendelediğimiz domatesi ekliyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz. Daha sonra pirinci ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. En son üzerine 1 su bardağı kaynak su koyup ocağın altını kapatıyoruz. Ocağın altını kapattıktan sonra bütün baharatları tuzunu ve şekerini ekleyip tencerenin kapağını sıkıca kapatıp demlenmeye bırakıyoruz. Pirinç suyu iyice çektikten sonra iyice karıştırıp biberlerin içine dolduruyoruz. Tencerenin içine doldurup içine 1,5 su bardağı kaynak koyup 25 dakika kadar pişirin. Dolmalar piştikten sonra isteğe göre dolmaları borcama alıp 10 dakika kadar fırınlayabilirsiniz. Afiyet olsun.

zeytinyağlı biber dolması nasıl yapılır

Ispanak Yemeği Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (2 oy, puan: 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...

Ispanak yemeği nasıl yapılır ? Lezzetli sebze yemekleri, ıspanak yemeği tarifi yapılışı. Resimli ıspanak yemek yapımı ve kolay ıspanak yemeği hazırlanışı.

Malzemeler

  • yarım kg ıspanak
  • 1 kahve fincanı pirinç
  • 1 yemek kaşığı salça
  • zeytin yağı
  • tuz
  • 1 adet kuru soğan

Ispanak Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır

Ispanakları ayıklayıp doğrayıp tamamen temizlene kadar yıkıyoruz. Soğanı küp küp doğrayıp tencerenin içine bir miktar sıvı yağ koyarak soğanları kavuruyoruz. Üzerine salçayı ekliyoruz, hemen üzerine ıspanakları ekliyoruz ve tencerenin kapağını kapatıyoruz. Ispanaklar suyunu salıp basıldıktan sonra karıştırıp üzerine tuzunu iyice yıkadığımız pirinci ekleyip pişirmeye devam ediyoruz. Yemeğin kendi suyu varsa su eklemiyoruz yoksa yarım su bardağı su eklenebilir. Pirinçlerde iyice piştikten sonra sarımsaklı yoğurt ile servis yapıyoruz.

ıspanak yemeği tarifi

Patates Mantısı Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (1 oy, puan: 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...

Patates mantısı nasıl yapılır ? Sebze yemekleri, patates mantısı tarifi yapılışı. Kolay mantı, patates mantı yapımı ve resimli hazırlanışı.

Malzemeler

  • 2 adet büyük boy patates
  • 6-7 dal dereotu
  • 3 adet taze soğan
  • yarım çay kaşığı kimyon
  • yarım çay kaşığı toz kırmızı biber
  • karabiber
  • tuz
  • yarım limon
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 diş sarımsak
  • 1 su bardağı yoğurt

Patates Mantısı Tarifi Nasıl Yapılır

Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyup iyice eziyoruz. İçine baharatları, tuzu, limon suyunu, ince ince kıydığımız dereotunu, salçayı, ince ince kıydığımız taze soğanları ekleyip iyice yoğuruyoruz. 1 diş sarımsağı soyup yoğurdun içine katıp iyice karıştırıyoruz. İyice ezdiğimiz patatesten parçalar koparıp, yuvarlayıp içini baş parmağımızla oyuyoruz. Daha sonra içlerine kaşık yardımı ile sarımsaklı yoğurttan koyuyoruz. En son üzerlerine kırmızı toz biber serpip servis tabağına alıyoruz.

patates mantısı tarifi

Mantar Kavurma Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş
1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (2 oy, puan: 3,50 / 5)
Loading ... Loading ...

Mantar kavurma nasıl yapılır ? Nefis sebze yemek tarifi, mantar kavurma tarifi yapılışı. Resimli ve kolay mantar kavurması yapımı, hazırlanışı.

Malzemeler

  • yarım kg mantar
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • zeytin yağı
  • tuz
  • 1 kaşık salça
  • karabiber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet domates

Mantar Kavurma Tarifi Nasıl Yapılır

Mantarları içi limonlu su dolu bir kabın içine alıyoruz. Onlar beklerken soğan ve sarımsakları yemeklik doğruyoruz. Ardından biberleri doğruyoruz. Bir tencerenin içine bir miktar sıvı yağ alıp soğanları ve sarımsakları sotelemeye başlıyoruz. Ardından biberleri ekliyoruz, onlar kavrulurken mantarları sudan çıkarıp doğrayıp tencereye ekliyoruz. Üzerine salçayı tuzunu ve baharatlarını ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Son olarak da küçük küçük doğradığımız domatesleri ekleyip çok az su ekleyip pişirmeye bırakıyoruz. Mantarlar tamamen piştikten sonra ocağın altını kapatın. Afiyet olsun.

mantar kavurma tarifi

Toplam 14 sayfa, 1. sayfa gösteriliyor.12345...10...Son »

yemek tarifleri tatlı tarifleri Pratik Tarifler meze tarifleri sebze yemekleri kek tarifleri

iftar yemek tarifleri