Kozalak Tatlısı Tarifi

Kozalak Tatlısı Tarifi

Yazar -
0 694

Malzemeler

  • bir paket pirinç patlağı
  • beş yemek kaşığı bal
  • yarım paket margarin
  • beş yemek kaşığı kakao
  • iki paket sütlü çikolata

Üzeri için

  • hindistan cevizi  ya da dövülmüş ceviz

Kozalak Tatlısı Tarifi Hazırlanışı

Derin bir tencereye margarin ve çikolataları koyup, kısık ateşte  eritiriyoruz. Eriyen karışıma balı ve kakaoyu ilave edip, karıştırmaya devam ediyoruz. En son olarak mısır patlaklarını ekliyoruz. Mısır patlakları birbiriyle yapışıncaya kadar kısık ateşte karıştırmaya devam ediyoruz. Daha sonra ocağı kapatıp biraz soğumasını bekliyoruz. Tatlımıza son işlem olarak şekil vereceğiz. Şekil verirken limon sıkacağının üst kısmını kulanabiliriz.  Limon sıkacağını ters çevirip, içine karışımı koyup, bir tepsiye kapatırırıyoruz. Şekil verdiğimiz kozalaklarımızın üzerine hindistan cevizi ya da dövülmüş ceviz serpiyoruz, ve soğuması için buzdolabına kaldırıyoruz.

 

Kozalak Tatlısı Tarifi

Yorum Yok

Yorum Yap