Krem Karamel Tarifi

Krem Karamel Tarifi

krem karamel tarifi
krem karamel tarifi

Krem karamel tarifimiz 4 kişiliktir ve kesşnlikle başka yerde yediğinize benzemeyecektir. İçinde sadece süt, yumurta ve şeker vardır. Bulgaristan ın sayılı aşçılarından Ferize Usta’nın tarifini mutlaka daneyin.

Malzemesi:

  • 1/2 litre süt
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya

Krem Karamel Tarifi Yapılışı:

Yumurtaları derin bir kaba kırın. Şekerden 2 çorba kaşığı ayırın. Diğer kalan şekeri malzemelerin olduğu kaba ilave edip yumurtalarla birlikte çırpın. Sütü ılık olana kadar biraz ısıtın. Sonra sütü ve vanilyayı da yumurta ve şekerin olduğu kaba ilave ediyoruz, şeker eriyene kadar çırpıyoruz.

Ayırdığımız 2 çorba kaşığı şekeri bir tava da eritiyoruz. Isıya dayanıklı karamel kaplarının her birine önce, erimiş şekerden azar azar ekleyin. Sütlü karışımı bu kaplara dökün. Daha sonra içi su dolu bir tavaya tüm kapları dizin. Sonra 180 derecedeki fırında pişirin. Tavadaki suyun kaynamamasına dikkat adin. 30 dakika da krem karamel tarifimiz hazırdır. Fırından çıkarınca soğuk servis yapın.

Benzer tarifler

tiramisu yapılışı

0 53
kabak tatlısı yapılışı

0 53
paşa lokumu tarifi

0 197
keşkül tarifi

0 63