Kuru Patlıcan Dolması Tarifi

Kuru Patlıcan Dolması Tarifi

Kuru patlıcan dolması tarifi nasıl yapılır? Patlıcan dolması hazırlanışı. Tadına doyum olmayacak bir lezzet, denemelisiniz patlıcan dolması tarifimizi.

Malzemeler

  • 10 tane kuru patlıcan
  • 3 su bardağı küçük boy pirinç
  • 3 tane orta boy soğan
  • 2.5 yemek kaşığı salça
  • yarım demet maydonoz
  • 1.5 tatlı kaşığı karabiber
  • 2 yemek kaşığı dolusu kuru nane
  • 2 çay kaşığı kimyon
  • 1 su bardağı  zeytinyağı
  • bir çimdik toz şeker
  • tuz

Kuru Patlıcan Dolması Tarifi Yapılışı

Kuru patlıcanlar 2.5 su bardağı sıcak suda yumuşayasıya kadar haşlanır. Diğer taraftan soğanlar doğranır ve zeytinyağında biraz kavrulur. Hemen ardından salça ilave edilir ve o da kavrulur. Yıkanan  üç bardak pirinç soğanlara katılıp üstüne baharatlar tuz ve biraz şekerimiz de ilave ederek güzelce harmanlanır. Yıkayıp doğranan maydonoz da ilave edilerek yaklaşık bir su bardağı sıcak su ilave edilip iç harç demlenmeye bırakılır. Biraz demlenen iç harcımızla patlıcanlar doldurulur ve  ağızıları iç içe geçecek şekilde  kapatılır, pişmek üzere tencereye dizilir. 2 su bardağı kaynar suyu dolmamızın pişmesi için tencereye alıyoruz ve kısık ateşte pişiriyoruz.Afiyet olsun.

Not:  Kıymalı dolma sevenler iç harcımıza 2-3 yemek kaşığı kıyma ilave ederek de doldurabilirler, tadına doyum olmaz.

kuru patlıcan dolması tarifi kuru patlıcan dolması tarifi

Benzer tarifler

Yorum Yok

Yorum Yap