Lahana Sarması Tarifi

Lahana Sarması Tarifi

Lahana sarması tarifi. Sarma tariflerinin hepsi sevilir ancak lahana sarmasının yeri bir başkadır. Peki lahana sarması nasıl yapılır? Lahana sarma hazırlanışı nasıl olur?

Malzemeler

  • bir adet büyük lahana

iç harcı için;

  • bir buçuk su bardağı pirinç
  • bir demet maydonoz
  • bir çay kaşığı toz kırmızı biber
  • bir çay kaşığı karabiber
  • bir şeker kaşığı tuz
  • bir yemek kaşığı domates salçası
  • iki adet soğan
  • bir çay kaşığı kuru nane
  • bir adet rendelenmiş domates
  • altı-yedi yemek kaşığı sıvı yağ

Lahana Sarması Tarifi Hazırlanışı

İlk olarak lahananın yapraklarını soyup, bıçak yarımıyla ikiye bölüyoruz. Sonra bir tencerede kaynattığımız suyun içine atıp haşlanması için  1-2 dk bekletip çıkartıyoruz. Lahananın  yapraklarını bir süre soğuması için bekliyoruz. Bu sırada iç harcı için pirinci yıkayıp bir kaba koyuyoruz içine domatesi rendeliyoruz, maydonozları ve soğanı ince ince doğruyoruz, salçayı,yağı ve baharatları ekleyip karıştırıyoruz. Bir tezgaha lahana yapraklarını açıp bir kenarına iç harcı koyup doluyoruz. Geniş bir tencereye sıralıyoruz. Üzerine dağılmaması için bir tabak kabatıp, tabağı geçecek şekilde su ilave ediyoruz. Suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişiriyoruz. Soğuk sıcak servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

lahana sarması tarifi yapılışı lahana sarması tarifi yapılışı

lahana sarması tarifi lahana sarması tarifi

Benzer tarifler

Yorum Yok

Yorum Yap