Limon Reçeli Tarifi

Limon Reçeli Tarifi

Yazar -
0 524

Limon Reçeli Tarifi Malzemeler

  • 1 kg küçük boy limon
  • 4 tane karanfil
  • 1 kg toz şeker
  • su

Limon Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır

Sitemiz bulabileceğiniz en lezzetli Limon Reçel Tarifini bugün sizlere sunuyorum.

İnternette Reçel ve Marmelat tarifleri arasında en çok ilgi gören yemek tariflerinden biri olan limon reçeli tarifini büyük bir keyifle hazırlamanız dileğiyle. Yemek tariflerinize sevginizi katınız. Kolay Gelsin.

Limon Reçeli Tarifi için önce Limonları iyice bir güzel yıkıyoruz. Alttan ve üstten sivri tepelerini kesiyoruz. Limonları ilk olarak ortadan ikiye, sonra kesilen yarımları yine ortadan ikiye bölüp, 4 parça elde ediyoruz.

Limonların kabuklarını parçalamadan, içlerinden çıkarıyoruz. Ayırmış olduğumuz içlerin çekirdeklerini de ayıklıyoruz ve bir kaba alarak kenarda bekletiyoruz.

Limon kabuklarını kibrit çöpü biçiminde ince ince kesiyoruz, derin bir kaba alıyoruz ve üzerine kaynar su döküyoruz. Kaynar suda bekletip acı tadı alan suyu döküp. Bu uygulamayı en az 3-4 defa yeniliyoruz ki hem yumuşasın hem de acısı tam çıksın diye.

Sonra limon kabuklarını bir tencereye koyuyoruz ve üzerini aşacak kadar su ilave edip kaynatıyoruz. Güzelce yumuşamasının ardından suyunu süzüyoruz. Suyunu kullanmayacağız.

Daha önce kenara aldığımız limon içlerini (çekirdekleri temzilenmiş) kaynamış suyu süzülmüş limon kabuklarının üzerine ilave ediyoruz, toz şekerini de ilave edip, biraz dinlenmeye bırakmamız gerekiyor.

Şeker eriyince ocağın altını açıyoruz. İlk önce orta ateşte pişiriyoruz. Kaynar kaynamaz da ocaktan alıyoruz ve tekrar soğumaya bırakıyoruz.

Tamamen soğumasının ardından yeniden ocağın altını açıyoruz, içine karanfilleri ilave ederek kısık ateşte reçel kıvamını bulana kadar pişiriyoruz.

limon reçeli tarifi
limon reçeli tarifi

Limon Reçeli Tarifimize göre yaptığımız reçeli hemen kullanmayacaksanız sıcak sıcak metal kapaklı kavanozlara doldurup, kapağını kapatıyoruz, soğuyana kadar ters şekilde bekletin doğal vakumlama oluşabilsin diye.

Limon Reçeli Tarifimize göre yaptığımız reçeli hemen kullanmak istiyorsanız, soğuduktan sonra kavanozlara doldurabilirsiniz.

Afiyet Olsun

Benzer tarifler

cevizli ayva reçeli tarifi

0 526
Portakal Marmelatı Tarifi

0 423
nar-receli-nasil-yapilir

0 439
havuç reçeli tarifi

0 720
Limon Reçeli Tarifi Limon Reçeli Tarifi

Yorum Yok

Yorum Yap