Lokma Tatlısı Tarifi

Lokma Tatlısı Tarifi

Küçüklüğümüzden beri vazgeçemediğimiz bir tatlı lokma. Ramazan ayında iftardan, yemekten sonra yenilebilecek bir tatlı lokma tatlısı tarifi. Yapılışı pratik bir tatlı tarifleri. Peki Lokma tatlısı nasıl yapılır, evde lokma hazırlanışı.

Malzemeler

  • yarım paket yaş maya(20gr)
  • yarım su bardağı ılık su
  • bir tutam tuz
  • iki yemek kaşığı yumuşak margarin
  • bir buçuk su bardağı un

şerbeti için;

  • iki su bardağı su
  • iki buçuk su bardağı şeker
  • bir tatlı kaşığı limon suyu

kızartmak için;

  • sıvıyağ

Lokma Tatlısı Tarifi Hazırlanışı

Derin bir kaba ılık suyu ve mayayı koyup, mayayı eritiyoruz.  Tuzu, margarini ve unu ekleyip iyice yoğuruyoruz. Yoğurduğumuz hamurun üzerini kapatıp, 30-45 dk  kabarması için bekletiyoruz. Hamurun kabarması için beklerken şerbeti hazırlıyoruz, su ve şekeri tencereye koyup kaynatıyoruz, ocağın altını kapatmadan limon suyunu ilave edip ocağı kapatıyoruz. Sıvı yağı derin bir tencereye yada fritöze koyup kızmasını bekliyoruz. (yağ bol olmalı)hamurdan bir elimizle bir parça alıp avcumuzla sıkıyoruz kopacak olan hamur parçasını suya batırılmış bir kaşıkla alıp yağa atıyoruz  pembeleşinceye kadar kızartıyoruz.  En son olarak soğumuş olan şerbete atıp 5 dk kadar bekletiyoruz, güzelce şerbetlendikten sonra servis edebilirsiniz. Servis yaparken üzerine pudra şekeri ya da hindistan cevizi serpebilirsiniz. Afiyet olsun.

 

lokma tatlısı tarifi lokma tatlısı tarifi

Benzer tarifler

paşa lokumu tarifi

0 197
kadın göbeği tarifi

0 117

Yorum Yok

Yorum Yap