Lorlu Poğaça Tarifi

Çıktı al Çıktı al

Yazan:    |   Kategori: Hamurişi Tarifleri, Poğaça Tarifleri

1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (1 oy, puan: 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...
Yemek Tariflerini Paylaş
Lorlu Poğaça Tarifi

Lorlu Poğaça Tarifi

Malzemeler:

  • 1 su bardağı ılık su
  • yarım paket yaş maya-20 gr.
  • 1 çay bardağı çiçek yağı
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 tatlı k. tuz
  • 2 tatlı k. şeker
  • 500 gr. lor
  • aldığı kadar un
  • 1 adet yumurta

Lorlu Poğaça Tarifi Hazırlanışı:

Bir bardak ılık suya mayayı ve şekeri kabarmaya bırakın, daha sonra derin bir kaba yağı yoğurdu, tuzu, kabarmış olan mayayı da koyun. Aldığı kadar unla  kulak memesi yumuşaklığına gelinceye kadar yoğurun. Hamuru yumurta büyüklüğünde parçalara bölün, bir oklava yardımıyle hafifçe açtırın ve arasına lor peynir koyunp kapatın. Daha sonra yağlanmış bir fırın tepsisine aralıklı olarak dizip kabarmaya bırakın. Kabarmış olan poğaçaların üzerine yumurta sürün ve önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin.

Lorlu Poğaça Tarifi

Yorumlar

Yazı yoruma kapalı.

yemek tarifleri tatlı tarifleri Pratik Tarifler meze tarifleri sebze yemekleri kek tarifleri

iftar yemek tarifleri