Lorlu Poğaça Tarifi

Lorlu Poğaça Tarifi

Lorlu Poğaça Tarifi  Lorlu Poğaça Tarifi lorlu pogaca tarifi
Lorlu Poğaça Tarifi

Malzemeler:

  • 1 su bardağı ılık su
  • yarım paket yaş maya-20 gr.
  • 1 çay bardağı çiçek yağı
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 tatlı k. tuz
  • 2 tatlı k. şeker
  • 500 gr. lor
  • aldığı kadar un
  • 1 adet yumurta

Lorlu Poğaça Tarifi Hazırlanışı:

Bir bardak ılık suya mayayı ve şekeri kabarmaya bırakın, daha sonra derin bir kaba yağı yoğurdu, tuzu, kabarmış olan mayayı da koyun. Aldığı kadar unla  kulak memesi yumuşaklığına gelinceye kadar yoğurun. Hamuru yumurta büyüklüğünde parçalara bölün, bir oklava yardımıyle hafifçe açtırın ve arasına lor peynir koyunp kapatın. Daha sonra yağlanmış bir fırın tepsisine aralıklı olarak dizip kabarmaya bırakın. Kabarmış olan poğaçaların üzerine yumurta sürün ve önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin.

Benzer tarifler

ev mantısı tarifi

0 91
hamur kızartması tarifi

0 103
mantı yapımı

0 95
nişastalı poğaça tarifi

0 174
Lorlu Poğaça Tarifi Lorlu Poğaça Tarifi