Mantar Dolması Tarifi

Mantar Dolması Tarifi

Mantar Dolması Tarifi Malzemeleri

  • Yarım Kilo iri boy mantar
  • 2 dilim tam buğdaylı veya kepekli ekmek
  • 1 küçük kuru soğan
  • 2-3 diş sarımsak ( rendelenmiş ya da dövülmüş )
  • 1 çay kaşığı ucuyla karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 100 gr taze rendelenmiş kaşar

Mantar Dolması Tarifi Nasıl Yapılır

İri boy mantarları yıkayıp, kurulayın. Kuruyan mantarların saplarını çıkarıp kenara ayırın kullanacağız, göbek kısmını bırakın.

Bir tencereye yağ, soğan, rendelenmiş sarımsakları koyup, 1-2 dakika kavurun.

Ayırdığımız mantar saplarını küçük küçük küp yapıp, ekleyin. Kavrulan malzemeye ekleyip kavurmaya devam edin, biraz sulanacak, ekmek kırıntısını, tuzu, karabiberi ilave ederek Mantar Dolması Tarifimizin içini hazırlamış olduk. Tencerenin altını kapatın.

Mantarları çukur kısımları yukarı gelecek şekilde, yağlanmış fırın kabına dizelim, mantarların içlerini dolma harcıyla doldurun, üzerine de rendelenmiş kaşarı koyarak

180 derecelik ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. Ara sıra kontrol ederek fırınınıza bağlı olarak pişirme dk kısalabilir üzeri kızardığınızda Mantar Dolması Tarifi servise hazırdır. Mümkünse sıcak sıcak tüketin.

Afiyet Olsun

Mantar Dolması TarifiMantar Dolması Tarifi Nasıl Yapılır

Benzer tarifler

Radika Salatası Tarifi

0 479
Radika Kavurmasi Tarifi

0 488
kuru domates ezmesi tarifi

0 629
Mantar Dolması Tarifi Mantar Dolması Tarifi

Yorum Yok

Yorum Yap