Mantı Tarifi

Çıktı al Çıktı al

Yazan:    |   Kategori: Hamurişi Tarifleri, Yemek Tarifleri

1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (7 oy, puan: 4,14 / 5)
Loading ... Loading ...
Yemek Tariflerini Paylaş
mantı tarifi

mantı tarifi

Mantı hemen herkesin çok sevdiği bir yemektir. Özellikle bayanlar rejimi bir gün daha erteleyin. Ayrıca mantı yapılması zor olarak bilinir. Yapınca göreceksiniz ki çok kolay. Afiyet Olsun.

Malzemeler:

- Un 5 su bardağı 550 gram
- Tuz 3 yemek kaşığı 36 gram
- Yumurta 2 adet yumurta 100 gram
- Su 10 2/3 su bardağı 2125 gram
- Soğan 2 küçük boy 100 gram
- Maydanoz 1/3 demet 20 gram
- Kara biber ½ tatlı kaşığı 1 gram
- Kıyma 1 ½ su bardağı 250 gram
- Domates 1 büyük boy 200 gram
- Margarin 6 yemek kaşığı 60 gram
- Kırmızı biber ½ tatlı kaşığı 1 gram
- Sarmısak 6 diş 18 gram
- Yoğurt 3 su bardağı 660 gram

Hazırlanışı:
Unu geniş bir kaba ele, 1/3 su bardağını ayır, kalan una 1 yemek kaşığı tuz koy, karıştır, ortasını aç, yumurtaları kır, 2/3 su bardağı suyu azar azar ekleyerek katı bir hamur hazırla, 7-8 dakika yoğur, üç parçaya ayırıp bezeler yap, nemli bez örterek 10 dakika dinlendir. Soğanı soy, yıka, ince ince doğra, maydanozu yıka, aykla, ince ince kıy. Soğanı, maydanozu, ½ yemek kaşığı tuz ve kara biberi kıymaya ekle, karıştır. Bezelerden birini unlayarak 1 milimetre kalınlıkta aç, kenarları 2 santimetre olan karelere kes, her kareye içten yarım tatlı kaşığı kadar koy, karelerin köşelerini tepede birleştir. Diğer bezeleri de aynı şekilde hazırla. Tencereye kalan su ve tuzu koy, kaynat, mantıları ekle, ara sıra karıştırarak 15-20 dakika pişir. Domatesi yıka, ayrı bir tencereye rendele, yağı ekle, 5 dakika kadar pişir, kırmızı biberi kat. Sarmısağı soy, yıka, ez, yoğurtla karıştır. Servis sırasında mantının üzerine sarmısaklı yoğurt dök ve domates sosu gezdir.

resimli-manti-tarifi

resimli-manti-tarifi

Mantı Tarifi

Yorumlar

"Mantı Tarifi" için 8 yorum

  1. Oktay Usta tarafından 02 Eylül 2012 11:44 tarihinde 

    Oktay Usta

    En Gözde tarifimiz. Mutlaka denemelisiniz…

  2. Buket tarafından 02 Eylül 2012 11:55 tarihinde 

    Ben denedim çok güzel oldu. Kıymayı biraz fazla kullanmanızı tavsiye ederim. Büyük büyük kesin mantı dilimlerini daha lezzetli oluyor.. Teşekkürler oktay usta.

  3. aslı tarafından 14 Eylül 2012 11:59 tarihinde 

    bunu size tavsiyem paptesli bezelyeli yaparsanızda süperoluyor. özellike bebek yapmadanönce hammadenin kalitesini artır bezleye

  4. YASİNOĞLU tarafından 23 Eylül 2012 13:56 tarihinde 

    harika elinize sağlık

  5. Deniz tarafından 19 Ekim 2012 09:51 tarihinde 

    Birğün bunu Yapmasını öğrenicem süper bir yemek ya tşkler paylaşım için

  6. dilek tarafından 17 Aralık 2012 15:12 tarihinde 

    çok güzel olmuş mantı tarifi

  7. semiha tarafından 27 Haziran 2013 15:42 tarihinde 

    bu ustteki resimle bi alakasi yok ama demi?

  8. Seo İzmir tarafından 18 Haziran 2014 09:49 tarihinde 

    sanırım alttaki rus mantısı. üçgen şeklinde büyük parçalar halinde oluyor genelde.


Yorumunuzun yanında istediğiniz resmin görünmesini istiyorsanız gravatar edinin!





yemek tarifleri tatlı tarifleri Pratik Tarifler meze tarifleri sebze yemekleri kek tarifleri

iftar yemek tarifleri