Mayalı Patatesli Börek Tarifi

Mayalı Patatesli Börek Tarifi

Malzemesi:

  • 1 çay bardağı yağ
  • 1 çay badağı süt
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 küçük paket yaş maya
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı k. şeker
  • aldığı kadar un

İç malzemesi için:

  • 1 kl. patates
  • 3 kaşık tereyağı
  • 2 adt soğan1
  • 1 kaşık karabiber
  • 1 kaşık kırmızı pul biber
  • 1 kaşık tuz

Patatesli Börek Tarifi:

Mayayı ılık su ve bir kaşık toz şekerle ıslat, derin bir kaba yağı, sütü, tuz ve kabarmış olan mayayı koyun. Unu ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın. Hamurun üstunü bir bezle örtün ve  kabarmaya bırakın.

Bu arada haşlamış olduğunuz patatesleri soyup rendeleyin, bir tavada tereyağı yakın ince doğranmış soğanı katın ve kavurun tuz, kara biberi, kırmızı biberi koyun hepsini patateslerin üstüne boşaltın. Kabarmış olan hamurdan yumurta büyüklüğünde koparın, kalın yufkalar açın ve patates harcından koyup  hamuru çeke çeke dolayın ve yağlanmış fırın tepsisine koyun. Tekrar kabarmaya 15-20 dk. bırakın. Daha sonra önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. Sıcak veya ılık servis yapabilirsiniz.

Benzer tarifler

pizza nasıl yapılır

0 116
etli börek tarifi

0 23