Milinka Tarifi

Çıktı al Çıktı al

Yazan:    |   Kategori: Göçmen Yemekleri Tarifleri, Hamurişi Tarifleri

1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (1 oy, puan: 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...
Yemek Tariflerini Paylaş

Bir göçmen hamur işi tarifi olan milinka birçok yemeğin yanında veya sade olarak yenilebilir. Baniçka, kifla yı bilenler eğer denemediyseniz milinka tarifimizi mutlaka denemelisiniz.

Malzemeler:

  • 1.5 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı çiçek yağı
  • 1 paket küçük yaş maya
  • ala bildiğı kadar un
  • 1 tatlı k. şeker
  • 2 tatlı k. tuz
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı peynir

Milinka Tarifi Yapılışı:

Önce mayayı ılık süt ve şekerle ıslatıyorsunuz ,bir kaba yağı,tuzu ve kabarmış olan mayayı koyun unuda koyun ve ekmek hamuru gibi yoğurun ,hamuru kabarmaya bırakın. Daha sonra hamuru kalın yufkalar açın ve yuvarlak bir tepsiyi yağlayın. Açtığınız yufkayı koyun yufkanın  üstünü yağlayın ve el yardımıyla bastırarak tavanın bukli kadar yayın. Diğer yufkalarıda aynı şekilde tavaya koyun, en son yufka da yağlandıktan sonra kare kare kesin. Bu arada bir kapta yumurtaları çırpın  peyniri ve az biraz tuz ekleyip kesmiş olduğunuz yufkaların üzerine dökün ve kabarmaya bırakın. Kabaran hamuru önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin, piştikten sonra 10-15 dk. bekletip servis yapın.

Milinka Tarifi

Yorumlar

Yazı yoruma kapalı.

yemek tarifleri tatlı tarifleri Pratik Tarifler meze tarifleri sebze yemekleri kek tarifleri

iftar yemek tarifleri