Mısır Unu Böreği Tarifi

Çıktı al Çıktı al

Yazan:    |   Kategori: Börek Tarifleri

1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (Henüz oy kullanılmadı)
Loading ... Loading ...
Yemek Tariflerini Paylaş

Eskilerden anne anemizin kolayca yaptıkları bir börek tarifi. Mısır unu böreği tarifi. İşte detayları…

Malzemeler

  • 6 pazı yaprak
  • yarım demet maydanoz
  • yarım demet dereotu
  • 3 yemek kaşığı zehtinyağı
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • 3 adet yumurta
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağı
  • 1 çay kaşığı soda karbonat
  • yarım su bardağı un
  • 2 su bardağı mısırunu

Mısır Unu Böreği Tarifi Yapılışı

Pazı, maydanoz ve dareotu iyice yıkayın saplarından ayırın sadece yapraklarını ince ince doğrayın ve derin bir kaba koyun. Üzerine tuz, karabiber ve zehtinyağı ekleyip, yoğurur gibi elinizle ovun, bir kenarda bırakın. Başka bir derin kabın içine yumurtaları kırın ve çatalla bir dakika çırpın üzerine yoğurt, sıvıyağı, tuz ve 1 çay kaşığı karbonatı koyun yine bir iki dakika çırpın. Önce unu, sonra mısırunu azar azar ilave ederek karıştırın bu karışım tamamlandıkta sonra pazılı yeşillikleri katıp karıştırın. Bir fırın tepsisini yağlayın ve bu karışımı içine boşaltın, önceden ısıtılmış 170 derecede fırında yaklaşık 30-35 dakika üzeri altın sarısı rengi oluncaya kadar pişirin. Hafif ılımasını bekleyip, dilimleyerek servise sunun.

Mısır Unu Böreği Tarifi

Yorumlar

Yazı yoruma kapalı.

yemek tarifleri tatlı tarifleri Pratik Tarifler meze tarifleri sebze yemekleri kek tarifleri

iftar yemek tarifleri