Muhallebili Güllaç Nasıl Yapılır

Muhallebili Güllaç Nasıl Yapılır

Muhallebili Güllaç Tarifi Malzemeleri

  • 6 adet güllaç yaprağı
  • 4 su bardağı süt
  • 2 su bardağından biraz az toz şeker

Muhallebisi İçin

  • 2 su bardağı süt
  • ¾ su bardağı toz şeker
  • 2 çorbakaşığı pirinç unu
  • Yarım su bardağı su
  • 10 adet kuru kayısı (suda şişirilmiş)
  • Yarım çay kaşığı

Üzerini Süslemek İçin

  • Nar taneleri ve Antep fıstığı (tercihinize göre varsa iri dövülmüş cevizde olur)

Muhallebili Güllaç Tarifi

Ramazan ayının en, sevilen tatlılarından Muhallebili Güllaç Tarifi  geçmişten günümüze gelenek olarak gelmiş güllaç tatlısını muhallebilisini denemeyenler için kolay ve lezzetli bir tarif. Muhallebili Güllaç Nasıl Yapılır diyor ve başlıyoruz.

Muhallebili güllaç tatlımızın ilk önce muhallebisini yapmakla başlayalım

Bunun için bir tencereye 2 su bardağı sütü şekeri ve bir tutam tuzu ekleyip arada bir karıştırarak kaynatın.

Pirinç ununu yarım su bardağı suda eritin. Suda beklettiğiniz kayısıları küçük küçük doğrayın. Pirinç ununu kaynattığınız süte yavaş yavaş ve devamlı karıştırarak ilave edin.

Muhallebiniz boza kıvamına gelince kuru kayısı parçalarını ilave edin.

Muhallebili Güllaç Tarifine göre pişirmiş olduğunuz muhallebiyi bir borcam tepsiye tepsinin dibini ıslatıp fazla suyunu akıttıktan sonra muhallebiyi dökün ve yayın. Tepsiyi ıslatmamızdaki sebep muhallebinin dibinin yapışmaması.

Muhallebinin soğumasını bekleyin ve daha sonra muhallebiyi altı eşit parçaya bölün.

Güllaç için ayırmış olduğunuz 4 bardak sütü kaynatın ve içine 2 su bardağından biraz az şekeri katıp karıştırın ve soğumaya bırakın.

Soğutmuş olduğunuz sütü yuvarlak bir tepsiye dökün 6 adet güllaç yaprağını teker teker bu sütün içine bastırarak, hafif yumuşatın.

Yumuşattığınız her bir güllaç yaprağının dörtkenarını da üste kıvırarak iki kat haline getirin ve ortasına parçalara ayırmış olduğunuz muhallebiden bir parçasını yerleştiriniz.

Güllacın dört ucunu da muhallebinin üzerine doğru kapatın ( Güllaç yapraklarından muhallebi gözükmeyecek şekilde sarılması gerekmektedir )

Bu işlemi altı güllaç yaprağı içinde tekrarlayın.

Hazırladığınız muhallebili güllaçlar servis tabağına alın ve üzerlerine tepside kalan sütü boşaltın.

Muhallebili güllaçları sütü iyice çekmeleri için 30 dakika kadar bekletin. Üzerlerine nar taneleri, Antep fıstığı tozuyla süsleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

muhallebili güllaç nasıl yapılır
muhallebili güllaç nasıl yapılır

Muhallebili Güllaç Nasıl Yapılır merak edenler için yazdığımız Muhallebili Güllaç Tarifimizi umarım beğenmiş sinizdir?

Muhallebili Güllaç Nasıl Yapılır Muhallebili Güllaç Nasıl Yapılır

Yorum Yok

Yorum Yap