Nohutlu Bamya Tarifi

Nohutlu Bamya Tarifi

Nohutlu Bamya Tarifi Malzeme Listesi

  • Yarım kg. bamya
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 su bardağı nohut
  • 300 gr. kuşbaşı kuzu eti yeterli
  • ½ limon suyu
  • 2 adet domates
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 2 diş  sarımsak
  • Tuz, pul biber

Nohutlu Bamya Yapılışı

Nohutlu bamya yemeğini denemediyseniz mutlaka denemenizi tavsiye ederim.

Derin bir tencerede incecik doğradığımız soğanları tereyağın da kavurmakla başlayalım. Soğanlar kısık ateşte kavurmak lezzetini arttırır. Soğanlar kavrulunca içine Kuşbaşı doğranmış kuzu etini ilave edip, etler suyunu salıp çekinceye kadar kavuralım. Etler önce su verecek sonra suyunu çekecek.

Daha sonra üzerine 2 su bardağı sıcak su ekleyerek, etler yumuşayana kadar  ( 30 dk ) pişirelim.

Pişirdiğimiz etlerin içine küp küp doğranmış domates, haşlanmış nohut, yıkayıp temizlediğimiz bamyaları ekleyelim.

Ardından sarımsak tuz ve pul biber ile lezzetlendirelim.

Nohutlu Bamya Tarifi
Nohutlu Bamya Nasıl Yapılır

Yemeğin üzerini kaplayacak kadar sıcak su ilave edip,  kısık ateşte bamyalar yumuşayana kadar, yaklaşık 20 dk pişirelim.

Tencereyi ara sıra karıştırmayı bamyaları kontrol etmeyi ihmal etmeyin.

Yemeğinizi ateşten almadan 2-3 dk önce limon suyunu ilave edip, sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Benzer tarifler

Karnıyarık Nasıl Yapılır

0 166
Karnıyarık Nasıl Yapılır

0 405
Tavada Somon Balığı Tarifi

0 2390
Radika Salatası Tarifi

0 2045
Nohutlu Bamya Tarifi Nohutlu Bamya Tarifi